Dodge Dart: fotografije, specifikacije, značilnosti vozila, leto izdaje

V Rusiji si lahko ogledate različne avtomobile. Nekdo raje evropsko ali japonsko avtomobilsko industrijo, nekdo je domači. Toda na ulicah je mogoče najti tudi avtomobile ameriške proizvodnje. Ti stroji so za vse nenavadni, od videza do tehničnega polnjenja. Danes bomo pozorni na Dodge Dart. To je nestandardna kopija za ZDA, ker je bila razvita na platformi evropskega avtomobila. Ampak vse je v redu.

Opis

Dodge Dart je limuzina s štirimi vrati, ki jo je razvil koncern Chrysler v sodelovanju s skupino Fiat. Prva kopija je bila predstavljena na severnoameriški razstavi januarja 2012. Štiri mesece pozneje se je začela serijska proizvodnja. Leto izdaje modela - 2012–2017. V Rusiji Dodge Dart ni bil uradno uveden.


Mimogrede, montaža avtomobila je bila izvedena na dveh mestih - v ZDA in na Kitajskem. Avto je zgrajen na prednjem pogonu "Fiat-Compact". Prav tako je zgradil dobro znano "Alfa Romeo-Juliet". Lahko rečemo, da je Dart prvi italijanski Dodge.

Prehod

Treba je omeniti, da je bil isti model avtomobila izveden prej v ZDA od 60. do 83. leta. Izvedenih je bilo več sprememb, med drugim:
 • Dodge Dart GT. Ta različica je bila opremljena z osemvaljnim motorjem s 270 konjskimi močmi. Motor ima delovno prostornino 45 litrov.
 • Dodge DART GTS. Avtomobil je bil izdan od 68. do 76. leta. Opremljen s 56-litrskim motorjem s kapaciteto 275 konjskih moči.
 • Dodge Dart Swinger. Izpuščen od 70. let. Opremljen je z 32-litrskim motorjem s kapaciteto 370 KM.
 • Tudi v 68. letu je bil uveden Dodge Dart HEMI. Šla je z motorjem iz Dodge Chargerja. Maksimalna moč Dodge Dart HEMI je 426 konjskih moči.

  Videz

  Design sedan (2013) je za ameriškega potrošnika nenavaden. Čeprav ima avto brutalne lastnosti v optiki in rešetki, je še vedno miren in družinski avto. Toda "Dodge Dart" je vsekakor boljši od japonskih in korejskih konkurentov. Limuzina skriva svojo skromnost do zadnjega.

  Posebej je vredno govoriti o zadnjem delu. Tu je značilna dvoglavna svetilka, ki se razteza skozi ves pokrov prtljažnika. Takšno odločitev je prej izvajala družba "Seat". Masivnost avtomobila zagotavlja velik zadnji odbijač. V tem primeru je sam pokrov zelo kompakten in ima nenavaden videz v obliki račjega repa. Na splošno se je zasnova avtomobila izkazala za uspešno. Avto bo zagotovo pritegnil pozornost, saj ima nestandardne oblike in je poleg tega na našem trgu le redka.

  Ohišje in korozija

  Kot kažejo ocene, ima Dodge Dart dobro protikorozijsko zaščito. Pet let po izpustu na telo ni otekanja barve in najmanjše rje. Poslikan avto je zelo kakovosten.

  Mere, masa, očistek

  V skladu z evropsko klasifikacijo ta stroj spada v razred C. Torej, dolžina telesa je 467 metrov, širina - 183 višine - 147. Kolesna osnova - 27 metrov. Hkrati se avto ne more imenovati svetloba. Pokrita masaVozilo se giblje od 14 do 146 ton, odvisno od spremembe. Velikost ceste lumen - 12 centimetrov. Kot je navedeno v pregledih, je očistek v avtu majhen. Dodge Dart je težko prevoziti skozi jame in makadamske ceste. Glavni element je asfalt.

  Salon

  Notranje oblikovanje se je izkazalo za zelo uspešno. V notranjosti je Dodge Dart podoben pravemu športnemu avtomobilu: usnjenemu trikolesnemu volanu, rdeči osvetlitvi armaturne plošče in nenavadni obliki osrednje konzole. Slednji je razdeljen na dva dela. Na vrhu je vgrajen multimedijski zaslon z deflektorji za pihanje, spodaj pa krmilna enota klimatskega sistema. Kot obdelovalni materiali - mehka plastična koža s prijetno linijo.
  Sedež Dodge Dart ima izrazito stransko in ledveno oporo. Med sprednjima naslonjaloma - naslonjalo za roke in par držal za skodelice. Da bi sedel v avtu, bo primeren za ljudi vseh kompleksov. Ergonomija je na vrhu, kot pravijo ocene. Zadnji sedeži so namenjeni samo dvema osebama.

  Rugger

  Na žalost, Dodge Dart ni praktičen in ima enega najbolj kompaktnih prtljažnikov v svojem razredu. Da, njegov volumen je le 371 litrov. Poleg tega lahko sedež zložite v različnih razmerjih. Vendar pa pridobivanje ravno tla ne bo uspelo, kot tudi prevesti vse velike prtljage.

  Specifikacije

  Pod pokrovom v limuzini se lahko nahaja ena od treh enot, ki jih ponuja proizvajalec. Vsi izmed njih - bencin, štirivaljni, ki se nahaja prečno na telo. Torej,Začnimo v redu.

  Dvo-litrski atmosferski motor s 16-ventilno glavo je postal osnova za limuzino. Največja moč enote je 160 konjskih moči. Navor je 197 Nm pri 48 tisoč vrtljajih na minuto. Kompresijsko razmerje je 105. Med značilnostmi tega motorja je treba omeniti sistem nedrseče distribucije plina. Imenuje se MultiAir. Zdaj o porabi goriva. Kot je navedeno v pregledih, je Dodge Dart precej ekonomičen. Na 100 kilometrih ceste ob cesti avto porabi 65 litrov bencina. V mestu lahko vlagate v 94 litrov. V dražji opremi na voljo 14-litrski motor. Težava pa je v tem, da gre za turbo enoto. Zahvaljujoč kompresorju so Američani uspeli dobiti majhno količino 160 konjskih moči. V tem primeru je navor 14-litrskega Dodge Darta višji kot pri dvolitrskem motorju - 250 Nm pri 25 tisoč vrtljajih na minuto. Ta stroj zaradi majhne prostornine porabi manj goriva. Torej, na 100 kilometrih, avto porabi 87 litrov v mestu. Na avtocesti lahko končate v "šestih". V vrhunski opremi limuzine Dodge-Dart je na voljo 24-litrski, druga generacija, nizkotonskega plinskega distributerja MultiAir. Ta motor ima 184 litrov. z Navor je 236 Nm pri 48 tisoč vrtljajih na minuto. Z njim avtomobil porabi 67 litrov goriva vzdolž poti. V urbanem načinu 24-litrski Dodge Dart porabi približno 107 litrov bencina.
  V zvezi s servisiranjem so vsi zgoraj omenjeni motorji nezahtevni. Zamenjava nafte Dodge Dart se opravi vsakih 10.000 kilometrov. Zračni filter se spreminja vsakih 20 lettisoč kilometrov. Vendar je v težkih pogojih delovanja zaželeno, da se to obdobje skrajša za polovico. Zavorni sistem z jermenskim pogonom. Trak z valjčkom je treba zamenjati enkrat v 80 tisoč kilometrih. Stroški nabora rezervnih delov - 3 tisoč rubljev. Skupaj s črpalko bo to stalo 6 tisoč.

  Dinamika pospeševanja

  Treba je omeniti, da ima avto dobro dinamiko pospeševanja. Torej, s 160 konjskimi močmi, avtomobil pridobi prvih sto v 88 sekundah. In z vodilnim motorjem na 184-močnem avtomobilu pospeši do sto kilometrov na uro v 82 sekundah. Vendar pa tudi konkurenti ne zaostajajo. Za primerjavo: "Ford Focus" s 160 konjskimi močmi v 79 sekundah pridobi sto. Vendar pa, kot "Focus" je le enota, in "Dodge Dart" je opremljen s 160-močne motorje že v osnovni komplet.

  Menjalnik

  Izbira menjalnikov menjalnikov za limuzino Dodge Dart je zelo velika. Torej, za ta avto:
 • Mehanski menjalnik je šest stopinj.
 • Robotska škatla DSG pri šestih hitrostih.
 • Devetstopenjski stroj podjetja ZF.
 • Šeststopenjska AC močnostna moč.
 • Kot so omenili lastniki, je izbira med mehaniki in strojem. Robotizirana škatla ima eno pomembno pomanjkljivost. To je hitro odpoved sklopke. DSH popravilo je zelo draga operacija. Poleg tega, da storite vse rutinsko delo z lastnimi rokami ne bo delovalo. Kar se tiče mehanike, je preprosta in brez težav. Vendar ni na voljo za vsak motor. Zato lahko kot kompromisno rešitev izberete devetstopenjski stroj podjetja ZF ališeststopenjska Powertech škatla.

  Tekalno orodje

  Kot smo že povedali, je avto zgrajen na isti platformi kot Alfa Romeo-Juliet. Zato je zasnova vzmetenja tukaj enaka. Edina stvar, ki je bila malo razširjena in raztegnjena za ameriško "Darth". Ista shema umeščanja elementov je ostala nespremenjena. Tako je spredaj neodvisno vzmetenje "McPherson" z dvocevnimi amortizerji in vijačnimi vzmeti. Po izbiri se uporablja stabilizator za bočno stabilnost. Od zadaj se uporablja neodvisna večstopenjska shema. Zadaj je tudi zadnji stabilizator. Med obeski je dejstvo, da so vzvodi izdelani iz aluminija. Toda lastniki niso zelo zadovoljni s takšno odločitvijo. Navsezadnje so aluminijaste ročice veliko dražje od navadnih, v primeru zamenjave pa jih bo treba precej porabiti. Na srečo je limuzina podvozja redka. Prve napake, praviloma, so rokavi stabilizatorja - skozi 60 tisoč kilometrov. Ročice same in seibenske blokade so brez težav do 150 tisoč kilometrov. Kako vozi Dodge Dart? Če primerjate ta avto z Alfa Romeo, potem lahko rečemo, da je vzmetenje na ameriški mehkejše. Istočasno je "Dodge Darts" precej v zavojih. Jame in cestni spoji avtomobila dobro hodijo, ne na hrbtenico in brez značilnega tresenja. Krmilno stojalo z električnim ojačevalnikom. Upoštevajte, da se slednje razlikuje s spreminjanjem prenosnega razmerja. Napor krmiljenja se spreminja glede na hitrost gibanja.
  Tako se pri visoki hitrosti volanski obroči dvignejo in se težko obrnejo, pri parkiranju pa se z eno roko lahko vrtijo. To je zelo uporabna funkcija - pravijo lastniki pričevanja.

  Zavorni sistem

  Sprednja stran avtomobila uporablja diske z ventilacijo 305 milimetrov. Od zadaj so nameščeni tudi diskovni mehanizmi. Vendar pa niso prezračevani in imajo manjši premer - 264 mm. Poleg tega so na vozilu nameščene različne dodatne elektronike. Že v osnovnem kompletu je na voljo ABS, sistem stabilnosti toka, stabilizacije in porazdelitve zavornih sil. Obstajajo slabosti. Da, v nekaterih primerih so se lastniki pritožili zaradi značilnega piskanja ali bombaža pri pritisku na zavorni pedal. Hkrati je v avtomobilu znatno povečana zavorna razdalja. Takšna vozila so bila umaknjena z garancijo ali pa je bila škoda odstranjena od prodajalca.

  Cene, komplet

  Na žalost v Rusiji takšnega avtomobila ni mogoče kupiti. V ZDA pa lahko stare kopije povprečno kupite po ceni od 7 do 11 tisoč dolarjev. Kaj je izjemno, v trenutku začetka prodaje, ta avto stane od 17 tisoč dolarjev. In v največjem območju "Dodge Dart" stane približno 24 tisoč ameriških dolarjev. Osnovna oprema avtomobila vključuje:
 • klimatsko napravo.
 • Štiri dvigala.
 • Stalna akustika.
 • 16-palčni kolesni koluti.
 • ​​
 • Stranski in sprednji zračni blazini skupaj 10 kosov.
 • Pomožna elektronika.
 • V luksuzni različici Dodge Dart Aero:
 • 17-palčni liti diski.
 • Akustika na devetih zvočnikih.
 • Izboljšana notranja obloga sNappa koža.
 • Dvokomponentna klimatska naprava.
 • 86-palčni multimedijski zaslon.
 • Večfunkcijski volan.
 • Električna regulacija in ogrevanje sedeža.
 • Sklep

  Tako smo ugotovili, kaj je bila limuzina Dodge Dart. To je dober avto C-razreda, ki ima privlačen videz, udobno vzmetenje, ergonomsko notranjost in dobro overclocking dinamiko. Slabosti tega avtomobila niso toliko. To je majhna debla in nizka razdalja. Odpravljene so bile težave z zavornim sistemom na vseh avtomobilih.

  Sorodne publikacije