Tung Nordway pnevmatike: pregledi, specifikacije, proizvajalca

Spori o visokokakovostnih zimskih pnevmatikah med vozniki ne bodo nikoli obstajali. Nekateri so štrleči ljubitelji trnja, drugi raje velcro. Ne moremo reči, da je nekdo iz voznikov narobe: tako spike kot velcro sta dobri na svoj način in sta primerni za delovanje pod določenimi pogoji. Oglejmo si pregled gume "Tung Nordway", ki uživa visoko popularnost v Rusiji. To je domači proizvajalec, ki se je izkazal za nizke cene in visoko kakovost.

Splošno

V tem članku bomo obravnavali pnevmatiko Tung Nordway. Kdo je proizvajalec? To je vprašanje, ki ga vozniki sprašujejo najprej pri izbiri pnevmatik. Če govorimo o liniji "Tung Nordway", potem jih proizvaja domače podjetje "Sibur". Dobavljene pnevmatike so razvrščene kot relativno poceni in zelo kakovostne. Po mnenju proizvajalca je "Tung Nordway" odličen za uporabo v ostrih zimah. Za razliko od mnogih evropskih znamk, katerih pnevmatike so rafinirane v manj hudih podnebnih razmerah, je Sibur preizkušen v osrednjem in severnem delu Rusije. To omogoča maksimalno prilagoditev gume v pogojih delovanja v naši državi.

Širok izbor

Zimske pnevmatike "Tung Nordway" so predstavljene v zelo širokem asortimanu. Obstaja možnost izbire tako za osebne avtomobile kot za terenska vozila. R13-R15 je trenutno v prodaji z različnim indeksom hitrosti in obremenitve. Vsi predstavljeni modeli se nanašajo na pnevmatike z žebljiimajo povprečno oceno 79 od 10. To je zelo dober kazalnik, ob upoštevanju stroškov Tung gume. Torej, niz R-13 polmer v zimskem času bo stala samo 5500 rubljev, in R-15 približno 8000-14000 rubljev, odvisno od širine in višine profila. To je več kot dostopna cena. Kar zadeva razpon standardnih velikosti, je izbira precej velika. Širina je 185 do 235 mm, višina je 60-75 mm, tako da gume z nizkim profilom ni mogoče najti tukaj. Na splošno je to odlična izbira za zmerno vožnjo v zimski sezoni v ruskih regijah.

Vleka na zasneženi poti

Razvijalci so posebno pozornost posvetili vzorcu tekalne plasti. Dejstvo je, da je imel predhodnik nekaj težav z oprijemom na ledu in snegu. Podjetje Sibur je to vprašanje temeljito obravnavalo. Posledično se je vzorec tekalne plasti bistveno ponovil.

V osrednjem delu tekalne plasti so bili masivni bloki. Zagotovili so visoko stopnjo stabilnosti deviznega tečaja. Ker naj bi v pogojih velike količine snega uporabljala pnevmatiko, je bila posebna pozornost namenjena odstranjevanju kontaktnih mest blata, snega in vode. Pnevmatike Tung Nordway so dobro preizkušene. Izjemnih številk ni, vendar se guma ne glede na vremenske razmere stabilno obnaša.

Na kratko o konicah

Glavna težava obogatene gume je ta, da so slednje zelo pogosto izpuščene in podvržene koroziji. Problem odpuščanja ni popolnoma mogoče rešiti, vendar so razvijalci poskušali zmanjšati to število in, glede na rezultate, zelo uspešno. Dapo prvi sezoni delovanja pnevmatika odvzame približno 8-12% trnja. To je zelo dober rezultat. Doseganje takšnih kazalnikov je bilo mogoče zaradi posebnega sedeža v pnevmatiki. Njena "noga" ima na koncu raztezanja obliko zvezdice s kompleksno konfiguracijo, tako da se bodice držijo vsake niti navoja in skoraj ne izpadajo pri ostrem zagonu in zaviranju.
Kar zadeva korozijo, je bilo tu in tam mogoče doseči nekaj uspeha. Razvijalci so uporabili aluminijevo zlitino. To je lažje kot običajno jeklo, ne rja, kar je velik plus.

Preskusi "Tung Nordway" v realnih pogojih

Kot kaže praksa, razvijalci sodobnih pnevmatik pogosto pretiravajo svoje koristi. Zato v vsakem primeru gume preverijo izkušeni strokovnjaki v realnih razmerah. "Tung Nordway" ni izjema. Strokovnjaki so izvedli vrsto poskusov, ki so pokazali precej visoko zmogljivost domačih izdelkov. Stabilnost tečaja je bila na dostojni ravni. To velja tudi za odstranitev mesta dotika s snegom in vodo. Globoki in široki drenažni utori učinkovito preprečujejo akvaplaning.
V zvezi s pomanjkljivostmi se jim ni mogoče izogniti. Najprej, vozniki pozorni na visoko raven hrupa zimskih pnevmatik "Tung". To ni presenetljivo, saj pnevmatika z žeblji ne more delovati tiho v svoji zasnovi. Mnogi opažajo slabo ravnotežje gume v tovarni, zato morate v shinomontažo naložiti težke tovore, da popravite stanje. V drugi pa so potrošniki zadovoljni s svojimi odločitvami.

Koristi proizvajalca

Že ugotovili smo, da je cena gume "Tung Nordway" več kot sprejemljiva. Vendar to nikakor ni edina prednost te linije pnevmatik. Zlasti družba Sibur poudarja naslednje prednosti:
 • dolgo življenjsko dobo. Možno je bilo doseči zmanjšano obrabo tekalne plasti pnevmatike na račun uravnotežene sestave gumijaste zmesi;
 • Usmerjeni vzorec tekalne plasti zagotavlja odlično stabilnost na zasneženi progi in ledu;
 • Ko se tekalna plast obrablja, ostanejo konice zaradi posebnega podvozja na svojem mestu;
 • Oblika in položaj lamel prispevata k učinkovitemu in hitremu čiščenju kontaktnih mest iz snežne kaše in vode.
 • Koristi, kot vidimo, so precej. Vsi so izjemno pomembni za zanesljivo zimsko vožnjo. Kar zadeva obrabo, potem ni nobenih težav. Avtomobilisti pravijo, da hodijo z gumo z zmerno vožnjo več kot štirih letnih časov, kar je pri takih stroških več kot dovolj.

  Mnenja potrošnikov o podjetju Tung Nordway

  Pogosto vozniki ne dajejo objektivne ocene za določeno pnevmatiko. Na primer, mnogi poudarjajo povečano obrabo, ki ni povezana s slabo kakovostjo gume, ampak s tehnično okvaro vozila. Ampak, če zberete skupaj preglede "Tung Nordway", potem je slika na splošno bolj ali manj očiščena. Prva točka, ki se najpogosteje razlikuje, je strošek pnevmatik, ker je za takšen denar, da bi našli nekaj dobre kakovosti, še vedno precej težko, kot če bi kitajske pnevmatike.
  Tudi vozniki opozarjajo na dobro premišljeno risbozagotavlja visoko raven ravnanja in stabilnost menjalnega tečaja. Malo pozornosti je bilo posvečeno trnjem. Ležejo trdno in zagotavljajo odličen oprijem s površino ceste, ne glede na stanje slednjega. Tukaj "Tung Nordway" (ocene to potrjujejo) celo zmagajo v konkurenci z višjim cenovnim razponom, kar je velika prednost.

  Ali naj vzamem?

  Kljub temu je veliko voznikov zaskrbljenih zaradi obsega domače proizvodnje. Lahko rečemo, da je to dobro utemeljeno. Dejstvo je, da blago, ki se vedno ne proizvaja vedno na ozemlju, je blago visoke kakovosti. Zato mnogi raje plačajo, vendar so prepričani, da upoštevajo proizvodno tehnologijo in izdelke za nadzor kakovosti na prodajnem mestu. Evropske blagovne znamke zagotavljajo odlično kakovost, čeprav obstajajo poroke in resne slabosti med znanimi proizvajalci. Smo že ugotovili, kdo je Tung Nordway in pregledal predstavo. Na splošno lahko rečemo, da je to precej kakovostna guma, ki je odlična za uporabo v osrednjih in severnih delih Rusije, kjer je zima hujša kot v Evropi.

  Povzetek

  Ni vsak voznik pripravljen kupiti drage modele pnevmatik ameriških ali evropskih blagovnih znamk. Zato se izbira najpogosteje ustavi pri japonskem proizvajalcu. Reči nekaj slabega o kakovosti pnevmatik iz Japonske preprosto ne more, ker so precej dobri. Toda njihova cena je še vedno višja od domače blagovne znamke.
  Govoro "Sibur", potem je to podjetje z dolgoletnimi izkušnjami, ki zaseda vodilno mesto na ruskem trgu. Številne pozitivne ocene navadnih avtomobilistov in strokovnjakov potrjujejo visoko kakovost izdelkov. Glede na to, da cena ni tako visoka, je vsekakor vredno poskusiti. Mnogi vozniki so storili enako in so bili popolnoma zadovoljni. Visoka raven varnosti, nizka obraba in cenovno dostopen segment - vse to odlikuje Tung Nordway od splošne mase. Ja, guma ni brez pomanjkljivosti, vendar idealne pnevmatike še niso izumljene, zato je malo verjetno, da bi ponovno govorili o manjših nesrečah. Če ne presežete dovoljene omejitve hitrosti v zimskem času, potem je "Tunga" precej sposobna zagotoviti udobno in varno vožnjo po zasneženi poti. Veliko pozitivnih recenzij "Tung Nordwaya" pravijo veliko.

  Sorodne publikacije