Kako izvesti celotno delitev PHP

Logične operacije na voljo v vseh programskih jezikih in PHP ni nobena izjema. Poleg preprostega oddelek, množenje, dodajanjem ali odvzemanjem celote in da je preostalo delitev, od katerih smo danes razpravljali in jih analizirali s pomočjo podrobne primere. Celo število delitev - je zaključek del divizije. Na primer, če delimo 5 z 2 smo dobili 2 namesto 25. Od preostalih delitev je drugačen. Ta umik preostanek delitvi celo število. Na primer, razdeli vse enako pet, dobiš 2 in ne 1, ker 5 deljeno z 2 smo dobili 2, preostanek pa je 1.

Kako izvesti celo število delitev PHP

Na primer, v Python, ta delitev poteka s preprosto izjavo: "//". V PHP bi bilo to ni tako enostavno, vendar pa zahteva jezik za proces sverhznanyy. Tukaj je primer, kako je to mogoče izvesti. V sedmem različici funkcije PHP je, kot sledi:

intdiv ();

V stari različici, ista funkcija je, kot sledi:

INT ();

in je tudi način za vse izvedbe

talne ();

Kako?

Na primer, da prvo funkcijo, so vsi ostali izvedemo približno tako dobro.

$ Rezultat = intdiv (marec 10);
echo $ rezultat;

Preostala delitev v PHP

Da bi celo število preostanek delitve priPHP,in ne samo da operator "%".

Vzorec kode si lahko ogledate spodaj.

$ i = 10% 3; 
echo $ i;

,
Kot smo lahko videli, vse, kar je precej preprosta in ne zahteva dolgotrajenpojasnila

Kje lahko zaprosim?

Poznavanje delitve celega števila v PHP bo zelo koristno, če boste morali primerjati dve številki, ustvariti številko velterja (priljubljena vaja) ali, na primer, program, imenovan FizzBuzz. Njegovo bistvo je, da morate napisati zanko od 1 do 100, ki deli vsako število s 3 in 5. Če je število deljeno s 3 ostanek je dal 0, potem pišemo Fizz, če ga delimo s 5, nato Buzz, in če z delitvijo obeh 5 in 3 v bilanci dobimo 0, nato napišemo FizzBuzz. To je zelo priljubljena naloga pri intervjujih. Če ste to storili sami, ste lahko ponosni nase.
Ali, na primer, moramo navesti 452 od vseh 452 številk.

Sklep

Seveda je celotna in preostala delitev koristna in se pojavljata pogosto, uporaba pa ni tako primerna kot v Pythonu, vendar je še vedno pomembna. Zdaj ste korak bližje k učenju PHP programskega jezika in v prihodnosti boste še bolj zbližali, če boste enako težko premagati težave.

Sorodne publikacije