ASUS Webstorage: Kakšen je program in kako koristen je za uporabo te storitve?

V našem času, ko se obseg informacij ne izračuna niti gigabajtov, niti terabajtov, so skoraj vse globalne IT korporacije ustvarile specializirane prodajalne za svoje stranke, dostop do katerih je mogoče dobiti s praktično kjerkoli na svetu in iz katerega koli napravo (obstaja internetna povezava). Eno od relativno novih storitev lahko imenujemo Webstorage. Kaj je privzeti program na prenosnih računalnikih ASUS (ta družba je ustvarjalec tega skladišča), nato pa poskusite ugotoviti. V skladu s tem bomo kršili prednosti in slabosti tega skladišča, pa tudi videli, ali se lahko znebite te programske opreme.

Spletna trgovina: Kaj je ta program?

Začnimo z dejstvom, da te storitve ali programa ali skladišča na oddaljenem strežniku načeloma ne moremo poimenovati, ker združuje oba. Po eni strani je Webstorage pravzaprav storitev shranjevanja vseh uporabniških datotek na oddaljenem strežniku z dostopom do njih iz katere koli naprave in celo več uporabnikov hkrati (ob prisotnosti ustreznih registriranih računov).


V zvezi s programom je Webstorage »tkani« ASUS prenosnik, specializirana aplikacija, ki je predstavljena, čeprav ni del osrednjih komponent sistema Windows. Pravzaprav ta programski izdelek na nek način spominja na številne znane storitve, kot sta isti OneDrive (SkyDrive), Google Drive, Dropbox itd.vendar je že jasno, da je najprej nameščen kot prednostni oddaljeni pomnilnik izključno na računalniških napravah ASUS. Toda mnogi imajo legitimna vprašanja o tem, kaj Webstorage je v Winds 10 in kako dve podobni programski opremi delujeta na istem sistemu, saj je zelo dvomljivo, da se bo Microsoft strinjal, da bo dala prednost konkurentom Palm OneDrive. Očitno obstaja nekakšen tihi dogovor, ki določa prisotnost nameščene aplikacije ASUS v Microsoftovih operacijskih sistemih.

Glavne prednosti in slabosti storitve

Kar zahteva spletna trgovina, se zdi jasno in tako. Glavni namen skladišča je vsem registriranim uporabnikom zagotoviti osebni prostor na disku za shranjevanje lastnih datotek ali celo varnostne kopije, ustvarjene v operacijskih sistemih za hiter dostop, urejanje ali prenos. V tem primeru se program samodejno sinhronizira z oddaljenim strežnikom. Dovolj je, da nove datoteke vstavite v ustrezno mapo na vašem računalniku, saj se bodo takoj prenesle v storitev. Po drugi strani vam Webstorage, tako kot veliko oblakov, omogoča dodajanje uporabnikov, ki lahko dostopajo do razpoložljivih informacij. S prisotnostjo ustreznih odjemalskih programčkov lahko sinhronizacijo izvedemo s skoraj vsemi mobilnimi napravami, hkrati pa lahko povežemo eno geslo za več registracij. Poleg tega lahko storitev pošilja datoteke prijateljem in znancem, ki imajo enake račune (standardna funkcija Share).

Zdi se, da je vse udobno in dobro, vendarza mnoge (še posebej v post-sovjetskem prostoru) ta služba duše ni padla. Prvič, do danes, dodelitev prostega prostora na disku je omejena na 5 GB, ki se lahko poveča na 15 z dodatno registracijo v Microsoft, vendar za 500 GB bo moral plačati približno 90 $ na leto. In to kljub dejstvu, da isti "Yandex.Disk" na začetku vam omogoča, da povežete do 300 GB brezplačno. Najpomembnejša stvar, ki očitno prestraši uporabnike, je problem prenosa datotek na trdi disk iz skladišča Webstorage. Kakšen je ta program, v katerem bi se na primer volumen približno 5-6 GB prenesel na teden (ali celo več)? Tukaj je očiten minus. Poleg tega se mnogi uporabniki pritožujejo nad nepopolnim vmesnikom in nekaterimi nevšečnostmi pri upravljanju glavnih elementov. Ampak tukaj, kot pravijo, okus in barva

Registracija uporabnikov

Postopek registracije je zelo preprost. Uporabnik se mora prijaviti na uradni vir skladišča, vnesti e-poštni naslov, izmisliti in potrditi geslo, nato pa povezavo v prejetem pismu za dokončanje registracije.
V ustrezni meri se vsak odloči sam.

Ali lahko odstranite spletno shrambo in kako to storite?

Če niti repozitorij niti nameščen program ne potrebujete, se lahko znebite tega na svojem prenosnem računalniku zelo preprosto, čeprav je aplikacija kot "šivana" v sistemski lupini.
Odstrani se s standardnimi metodami, vendar se lahko poskusi.
Z uporabo naprednega deinstallerja, kot je iObit Uninstaller, izgleda proces odstranitvekot preprosta in popolna, saj program ne samo samodejno ščetka ostanke na trdem disku in sistemskem registru, ampak nikoli ne zahteva dovoljenja za odstranitev te ali tiste (celo sistemske) aplikacije. Po odstranitvi se ne bo zgodilo nič katastrofalno in sistem bo nadaljeval z delom (razen če datotek v skladišču ni mogoče vrniti).

Povzetek

Tukaj je kratek povzetek vsega, kar zadeva storitev spletne trgovine. Kaj je program, so ugotovili. Ali je to potrebno za uporabnika ali ne, je težko odgovoriti nedvoumno, čeprav glede na dejstvo, da danes lahko najdemo veliko bolj obetajočih dogodkov, je mogoče z visoko stopnjo zaupanja trditi, da v trenutnem stanju storitve ni posebnega pomena pri njegovi uporabi. Toda po podatkih zahodne statistike, kjer je to skladišče priljubljeno, je po različnih ocenah število registriranih uporabnikov na ravni 24–30 milijonov.

Sorodne publikacije