Skrbnik je blokiral izvajanje te aplikacije. Windows 10: Kako popraviti situacijo?

Uporabniki desete različice operacijskega sistema Windows so se najprej soočili s prisotnostjo v računskem sistemu tako imenovanega Super Administratorja, ki nadzoruje skoraj vse procese. Eden od simptomov je nepooblaščen zagon kateregakoli programa s stališča sistema, ko se zdi, da je skrbnik blokiral izvajanje te aplikacije Windows 10 zaradi zaščite. Zakaj se to dogaja in kako onemogočiti to nadležno opozorilo? Beri naprej.

Skrbnik je blokiral izvajanje tega programa (Windows 10). Namen je zaščititi sistem. Kaj to pomeni?

V takih primerih je treba jasno razumeti, da je vgrajeni račun z višjo stopnjo pravic kot uporabnik, tudi če je sam admin na svojem terminalu, le eden od sestavnih razlogov.


Opozorilo, da je skrbnik blokiral izvajanje te aplikacije, Windows 10 izdaja samo zato, ker nadzor računov deluje v povezavi s tako imenovanim "zagovornikom" (Windows Defender). Sama lahko blokira izvajanje nezaželenega ali z vidika sistema potencialno nevarnih aplikacij. Na primer, sporočilo "Administrator je blokiralo izvajanje te aplikacije Windows 10, ko namešča zastareli gonilnik naprave, ko nova še ni bila izdana, se izda skoraj vedno. Praviloma mnogi strokovnjaki na tem področju zmanjšujejo problem blokiranja založnika, kar pomeni, da je programe z neveljavnim izvajanjem nemogoče izvestidigitalni podpis.


In celo onemogočanje UAC kontrol na standardni način prek ustreznega odseka "Nadzorne plošče" (premikanje drsnika nivoja na najnižji položaj) ne daje pozitivnega učinka. Ne, seveda, lahko poskusite, vendar ni veliko upanja. Kljub temu v sistemu obstajajo drugi načini, da se znebite te nesreče.

Najlažji način za izhod iz situacije

Torej, na začetku programa uporabnik ni prejel okna s sporočilom, da je skrbnik blokiral izvajanje te aplikacije. Windows 10 poskuša preprečiti, da bi se ta proces zgodil. Kako narediti v najenostavnejšem primeru?
Osnovno! Izbrati morate izvršno datoteko tako, da blokirate program in z desno tipko miške kliknete nanjo, da jo zaženete v imenu skrbnika, nato pa sprejmete ponudbo zaupanja, ki se zažene s programom. Vendar pa ta možnost morda ne bo delovala, in sporočilo "Administrator je blokiral izvajanje te aplikacije Windows 10 bo dal spet. Ampak tukaj je njegova rešitev.

Klicanje programa preko ukazne vrstice

V tem primeru je pred tem najprej zagnati ukazno konzolo v imenu skrbnika prek menija Run (Win + R), ki predstavlja kombinacijo cmd, nato pa jo najde v Raziskovalcu Če potrebujete programsko datoteko, kopirajte celotno pot v naslovno vrstico skupaj s pripono datoteke in jo prilepite v ukazno konzolo, tako da jo vključite v narekovaje. Program se bo izvajal brez težav in opazil, da je skrbnik blokiral izvajanje te aplikacije, Windows 10 ne bo več izdajal. Toda po vsemne boste vsakič uporabili tega obvoda?

Kako onemogočiti "Administrator je blokiral izvajanje tega programa (Windows 10)?

Da bi izključili nastanek takšne situacije kasneje enkrat za vselej, se lahko obrnete na oddelek lokalnih politik, ki se prek administracije imenuje "Nadzorna plošča".
Tukaj morate iti v varnostne nastavitve, odpreti vsebino particije in poiskati vrstico za kontrolo računa v desnem oknu, kar pomeni, da vsi drugi (tudi upravni zaznamki) delajo v načinu odobritve primarnega skrbnika.
Ta položaj je privzeto v aktivnem stanju. Ko dvokliknete nastavitev, jo morate izključiti.

Upravljanje registrskih ključev

Včasih boste morda morali v sistemski register kopati, če je bila prejšnja metoda iz neznanega razloga neaktivna.
Urejevalnik se prikliče iz menija Run z ukazom regedit. V drevesu imenikov morate uporabiti vejo HKLM, ki se prek imenika SOFTWARE spusti do trenutne različice in poišče mapo Polices, ki ima sistemski podsistem. Ko jo izberete v desnem oknu, morate najti možnost EnableLUA, dvokliknite njeno konfiguracijo in spremeniti vrednost iz ene na nič, nato pa vas pozove, da ponovno zaženete sistem. Po ponovnem zagonu sporočila, da je skrbnik blokiral izvajanje te aplikacije, Windows 10 ne bo izdan. Opomba: Za vse, ki niso izkušeni uporabnikiPri urejanju registrskih ključev je priporočljivo, da naredite kopijo registra (ali ročno prek funkcije za izvoz datotek ali z uporabo programa Optimizer), preden se lotite podobnih stvari. Eden od načinov za zaščito sistema je ustvariti kontrolno točko za obnovitev v ustreznem odseku parametrov ali na nadzorni plošči.

Brisanje digitalnega podpisa

Nazadnje lahko uporabite majhen, a zelo učinkovit pripomoček, imenovan FileUnsigner, ki je zaželen, da ga postavite na namizje, potem ko prenesete arhiv iz interneta.
Aplikacija sama ni potrebna za ročno izvajanje. Izvedljivo datoteko preprosto povlecite v blokiran program in jo združite z ikono FileUnsigner. Po tem se prikaže sporočilo o uspešnem zaključku operacije in zahtevana aplikacija se bo izvajala brez zrušitev in opozoril iz sistema.

Nekaj ​​besed na koncu

Načeloma so vse opisane metode na svoj način dobre. Res je, da so mnogi že opazili, da je v nekaterih primerih potrebno izvesti veliko nepotrebnih dejanj in znova in znova uporabiti predlagano metodo. Zato lahko kot tabla predlagate uporabo razdelka s pravili ali spremenite ustrezen registrski ključ. To je v glavnem tako, da vsakič, ko ne izvajate nepotrebnih postopkov in izključite pojav takšnih opozoril. Končno, najpomembnejše! Možno je uporabiti vse zgoraj navedene metode, vendar pa morate pri zagonu nekaterih aplikacij, vsaj po preverjanju, biti prepričani v njihovo varnost.nove prenesene programe za prisotnost škodljivih virusov, ki so jih uvedli. Poleg teh tehnik lahko Windows Defender dodatno deaktivirate samo, če ima sistem zmogljiv protivirusni paket (po možnosti komercialni tip in ne vse tiste, ki nudijo minimalno zaščito ali celo ne spopadajo z nalogami, ki so jim dodeljene. Samo v tem primeru je zagotovljeno, da sistem v določenem trenutku ne bo popolnoma prikrajšan. Konec koncev, znova namestite Windows - stvar ni hvaležna, saj boste morali znova namestiti vse predhodno nameščene programe, kar je dobro - in vozniki za nestandardno opremo bodo morali biti ponovno nastavljeni, to pa mnogi dojemajo kot mrak in glavobol. Zato je treba vse te točke nujno upoštevati. In zadnja. Ko uporabljate sistem doma, ni priporočljivo delati pod vgrajenim »admin računom. Vsaj v takih primerih se lahko sploh onemogoči, tako da ni izdano nobeno opozorilo ali, še slabše, nekaterih standardnih ali prilagojenih programov ni mogoče zagnati. Če pa je že izginil, lahko sistem znova izdelate s specializiranimi programi, kot je Windows Manager, ki lahko popolnoma onemogoči nekatere kritične funkcije sistema, tako da kasneje, milo rečeno, ne motijo ​​dela. Še enkrat, obseg, v katerem bodo takšne javne službe upravičene, je nujnona podlagi zmožnosti samih programov ugotovite in šele nato naredite zaključke o primernosti izklopa teh ali drugih funkcij ali uporabe nekaterih nestandardnih nastavitev. Toda če gledate široko, ni nič narobe s to nastavitvijo. Ni za nič, ti programi so neverjetno priljubljeni med uporabniki po vsem svetu. Na splošno se prikaže naslednje zaporedje dejanj: najprej s pomočjo optimizatorja onemogočimo vse, kar je nepotrebno, in nato uporabimo deaktivacijo v nastavitvah pravilnika ali v sistemskem registru. Mislim, da bo to najboljši izhod iz situacije. No, glede na to, katero metodo deaktiviranja bomo uporabili, se uporabnik sam odloči, da mu bo lažje narediti - spremeniti nastavitve pravilnikov ali delati z registrom, čeprav v teh metodah v bistvu ni nobene posebne razlike, ker preprosto podvajajo med seboj, tako kot mnoge druge sistemske particije, ki so neposredno povezane z registrom.

Sorodne publikacije