Prenosni računalnik Dell Latitude E6410: splošni pregled

Dellova računalniška tehnologija uživa priljubljenost ne le od uporabnikov iz ZDA, ampak tudi iz Evrope od njenega začetka. Če se spomnimo nekaterih ameriških fantastičnih blockbusterjev (npr. "Zemeljsko jedro" ali "Armageddon"), je enostavno videti, da NASA ali druge vrste specialističnih storitev iz računalniških terminalov izvajajo nadzor, ki lahko jasno razlikuje logotip Dell. Toda korporacija ni omejena na sprostitev le poklicnih postaj, ampak tudi na povprečnega potrošnika. In prenosni računalniki tega proizvajalca, vključno z Dell Latitude E6410, so živa potrditev tega.

Posebne lastnosti izdelkov družbe Dell

Če pogledate celotno serijo prenosnih računalnikov Latitude, lahko takoj opazite najsvetlejši znak, da lahko ugotovimo, da imamo prenosni računalnik. Prvič, primer je vedno narejen iz sive kovine. Drugič, tipkovnica nima ruske ali druge jezikovne postavitve. Če imate osnove tako imenovanega "slepega" tiskanja, za vnos besedila iz angleške tipkovnice ne bo problem.

Tretjič, na kar takoj pazite - nadzorni sistem in vnos s tipkovnico. To bo navedeno posebej.

Prenosnik Dell Latitude E6410: Pregled

Za začetek se pogovorimo o videzu. Na splošno velja, da je zunanji del ohišja vseh prenosnih računalnikov serije Latitude, vključno z modelom Dell Latitude E6410, izdelan v izvedbi Tri-Metal, ki je odporna proti udarcem, in je skladna s standardom zaščite IP67. To pa ni res, čeprav ga zamuditeLaptop iz majhne višine, se mu nič ne bo zgodilo.
Na celotnem obodu glavne enote lahko vidite prisotnost precej velikega števila priključkov za vse primere življenjske dobe. Tukaj imate USB 2.0 /3.0 in HDMI, čitalnik kartic, ki je zaprt s posebnim vtičem, in priključek za slušalke ter video priključek in še vedno Bog ve kaj. Zaslon pa ni zrcaljen, kot bi bilo zaželeno za mnoge, vendar ima diagonalo 141 palcev z največjo možno ločljivostjo 1440 x 900 pik na palec (HD +). Kljub nekaterim popačenjem pri obračanju pokrova navzgor ali navzdol je gledanje filmov na splošno zelo priročno. Poleg tega ima matrica antirefleksni premaz.

Vgrajeno spletno kamero si lahko ogledate na vrhu pokrova. Ima visoko občutljivost in v aplikacijah, kot je Skype, zagotavlja jasno sliko. Sam pokrov je pritrjen od spodaj in od zgoraj z dodatnimi vzmetnimi mehanizmi, ki omogočajo izogibanje vsakršnim nihanjem.

Dell Latitude E6410: Osnovna konfiguracija

Na podlagi glavnega modela, ki je izdelan v Združenih državah Amerike, lahko kot glavne značilnosti omenimo naslednje značilnosti:
 • procesor Intel Core i7620M s frekvenco 266 GHz, s podporo za edinstveno izboljšavo delovna frekvenca po potrebi Turbo Boost;
 • 4 GB RAM-a s 4 GB predpomnilnika;
 • grafični vmesnik NVIDIA Quadro NVS 3100M;
 • zvok integriran z Intel HD Audio;
 • zmogljivost Winchester 500GB in hitrost vretena 7200 rpm;
 • primarni vhodno /izhodni sistem - UEFI.
 • Opomba: če želite kupiti prenosni računalnik Dell Latitude E6410, vendarPredlagana je drugačna konfiguracija, na primer s povečano količino pomnilnika RAM (RAM), se prepričajte, da je bil prenosnik ročno spremenjen.
  Načeloma je najlažje preveriti: pojdite na uradno spletno stran dell.com in preizkusite svoj prenosnik na spletu. Test bo pokazal takoj, ali je prvotni model ali ne (vsaj spremenjeni E6520 z večjim RAM-om do 8 GB, takoj testiran). Mimogrede, po taki reviziji bodo izdana priporočila za reševanje nekaterih težav. To se pogosto zgodi pri pregrevanju procesorja in vzpostavitvi skupne napajalne sheme.

  Tipkovnica in sledilna ploščica

  Toda to je samo prvi pogled na prenosni računalnik Dell Latitude E6410. Značilnosti nadzornega sistema si zaslužijo posebno pozornost.
  Ne samo, da ima glavna plošča tipkovnico in sledilno ploščico, tukaj lahko vidite še tri gumbe, ki vam omogočajo, da naredite enake ukrepe kot miška. Najbolj zanimivo pa je prisotnost tipk G in H okroglega gumba, ki je s tipkovnico označen z modro barvo. Nameščen je posebej za tiste, ki se ukvarjajo z "slepim" nizom besedila in delujejo kot manipulator.

  Optični pogon, baterija in krmilniki

  Naprava je opremljena s standardnim DVD-pogonom DVD-RW GU40N HL-DT-ST. V Dell Latitude E6410 je baterija namenjena za samostojno delovanje brez polnjenja približno dve uri (čeprav naj bi bila 8). Seveda, če je baterija vedno oskrbovana z električno energijo, se bo ta čas sčasoma zmanjšal (čeprav tudi v takihPoložaj traja vsaj eno uro in pol, nato se izda sporočilo o potrebi po priključitvi napajalnika. V stanju pripravljenosti (stanje mirovanja, način mirovanja) pa lahko naprava traja več dni.

  Nekatere funkcije

  Prenosnik, tako kot vse druge naprave v tej seriji, ima zanimivo funkcijo, ki jo malo ljudi ve. To je funkcija Dell Latitude ON, ki vam omogoča popoln dostop do iste e-pošte, stikov ali drugih omrežnih podatkov brez neposrednega prenosa naprave.
  Na splošno Dell Latitude E6410 izgleda precej dostojno. Tukaj je samo glavna pomanjkljivost te celotne linije, da od neznanega brez razloga brezžični modul Bluetooth ni bil vključen v osnovno konfiguracijo. Presenetljivo je, da na tem modelu niti na poznejših napravah res ne obstaja. Razvijalci sami to pojasnjujejo, ker je celotna serija namenjena poslovnim delavcem ali ustvarjalcem, kot so arhitekti, ki ne nameravajo pošiljati velike količine brezžičnih podatkov. V drugem pa lahko lastnikom tehnologije te ravni zavidamo.

  Sorodne publikacije