Značilnosti in raznolikost vseh Fordovih modelov

Ford je uspel postati eden od vodilnih v svetovni avtomobilski industriji zaradi gradnje transportne proizvodnje, ki je omogočila ne samo zmanjšanje proizvodnih stroškov, temveč tudi povečanje obsega proizvodnje avtomobilov, pa tudi stalno povečevanje proizvodne in proizvodne zmogljivosti.

Podjetje Ford

Glavni cilj, ki ga je predlagal ustanovitelj podjetja za avto R. Ford, je bilo ustvarjanje in nadaljnja proizvodnja cenovno ugodnih in cenovno ugodnih avtomobilov. Novo podjetje je uspelo uvesti z uvedbo velike transportne proizvodnje. Skoraj vsi Fordovi modeli, serijsko proizvedeni v začetni fazi obstoja podjetja, so se postopoma zmanjševali zaradi povečane proizvodnje, medtem ko je kakovost avtomobilov ostala nespremenjena ali celo povečana. Tako je legendarni model Ford-T na začetku proizvodnje - leta 1908 - stalo $ 850, leta 1927 pa je njegova cena znašala 360 $.


Poleg proizvodnje transportnih trakov je bila ustanovitev podjetja Ford posledica povečanja palete vozil in vzpostavitve novih montažnih obratov v različnih državah po svetu. Trenutno je število vseh Fordovih modelov, ki jih proizvaja veliko število podjetij v tridesetih državah na svetu, večje od 70, obseg proizvodnje pa je več kot 55 milijonov avtomobilov na leto.

Osebni avtomobili Ford

Prvi osebni avtomobil, izdan leta 1903leto, postal "Ford-A". Leta 1908 ga je zamenjal legendarni model T, ki je že v prvem letu izdan v višini več kot 106 tisoč, in za celotno obdobje proizvodnje je bilo izdelanih skoraj 15 milijonov avtomobilov. Med trenutno razpoložljivimi modeli osebnih avtomobilov Ford, je treba najbolje prodajati imenovati pickup serije F. Po domači klasifikaciji pickupov, ki tehtajo manj kot 35 ton spadajo v kategorijo avtomobilov. Serija je na voljo od leta 1948, v tem obdobju pa je v teku zbirka 14 generacij modela, število proizvedenih pickupov pa je preseglo 35 milijonov izvodov.

Tako veliko število med vsemi Fordovimi modeli je posledica priljubljenosti pickupov v Severni Ameriki in Avstraliji. V različnih obdobjih proizvodnje je bil avtomobil izdelan na šestih tovarnah v Združenih državah.

Tovorna vozila Ford

Prvi tovornjak je ameriško podjetje izdelalo leta 1917. Osnova tovornjaka Ford, pod imenom "TT", je bila modificirana šasija iz modela avtomobila "T". V naslednjem obdobju proizvodnja tovornjakov ni bila tako hitra kot proizvodnja avtomobilov, vendar to ni preprečilo, da bi podjetje obvladovalo proizvodnjo skoraj popolne linije tovornjakov. Podjetje trenutno proizvaja naslednji tovornjak:
 • traktorje;
 • prekucniki;
 • vagoni;
 • platforme na vozilu;
 • Številna posebna oprema (mešalniki za beton, tovornjaki za smeti, polnila za gorivo itd.).
 • Tovornjaki vseh Fordovih modelov imajo naslednje splošne značilnosti:
 • največteža - od 180 do 410 ton;
 • nosilnost - 120-340 ton;
 • pogonske enote z zmogljivostjo 260-460 litrov. z
 • Podjetje Ford je zaradi svoje pestre ponudbe avtomobilske opreme eden vodilnih svetovnih proizvajalcev.

  Sorodne publikacije