Stabilna platforma: tehnične značilnosti. Elektronsko ravnovesje industrijskih tal

Obstajajo številna območja, kjer je treba uporabiti tehtalne platforme. Ta skupina opreme se bistveno razlikuje od drugih uteži po dimenzijah, kakor tudi po značilnostih blaga, ki se lahko z njihovo pomočjo stehta. Naprave imajo drugačno ime - blagovne tehtnice. Različna podjetja proizvajajo elektronske naprave in mehanske naprave. Poglejmo njihove vrste, značilnosti in značilnosti izkoriščanja.

Vrste naprav po metodi merjenja

Lestvice platforme lahko razdelimo v tri skupine. To so mehanske naprave, elektronske in kombinirane - elektronsko-mehanske. Če želite izbrati eno ali drugo skupino, morate vedeti o značilnostih delovanja, prednosti in slabosti vsakega od njih.


Mehanska oprema

Glavni delovni del teh mehanizmov je tako imenovana merilna vzmet. Obremenitev delovnega odra vpliva na to vzmet s svojo težo.
Slednji je raztegnjen, potem pa obstajata dve možnosti - bodisi premakne merilno lestvico, bodisi bo rezultat prikazan na premikajoči se puščici vzdolž stacionarne lestvice. Če želite, da industrijske tehtnice platformo mehansko "na nič", morate twist posebno kolo za prilagoditev. Najdete ga v številnih modelih, najpogosteje najdete v spodnjem delu mehanizma. Točnost ni zelo visoka. Cena delitve je v večini primerov 1 kg. Zelo redko modeli omogočajo tehtanje tovora do 500 gr. Te napraveso priljubljeni z enostavno uporabo. Prav tako ne potrebujejo rednega vzdrževanja - ni potrebe po menjavi baterij ali baterij. Naprave lahko delujejo pravilno pri visokih obremenitvah. Osupljiv primer je platforma za industrijske tehtnice, s težo do 2000 kg teže. Najdemo jih v trgovskih podjetjih, veleprodajnih skladiščih in drugih organizacijah. Ker je mehanizem lestvice skoraj večen, so ga že dolgo izbrali čistilci.
Ena od koristi je strošek. Ker ni na voljo več različnih možnosti, ki so neločljivo povezane z elektronskimi modeli, so mehanske tehtnice cenejše za več naročil. To je resen plus.


Elektronska oprema

Elektronske platformne tehtnice - to je sodobnejša rešitev, ki je našla uporabo v trgovskih podjetjih. To je mogoče najti v večini supermarketov in v trgovinah manjši. Vendar obstajajo industrijski modeli, ki lahko pretehtajo velike obremenitve.
Rezultati tehtanja bodo takoj prikazani. Cena distribucije se lahko razlikuje od 01 do 05 kg, odvisno od modela. V zvezi z načeli delovanja v tem ali tem modelu je odvisno od določenega proizvajalca in namena uteži.

Načelo dela

Elektronske tehtnice platforme delujejo na podlagi enega od dveh načel. V prvem primeru uporabljamo dva kovinska diska. Delujejo kot električni kondenzator. Po namestitvi obremenitve na delovno ploščad pod vplivom te obremenitve ploščerazpršiti Med dvema ploščama pride do spremembe električnega naboja, ki določa prikazane rezultate meritev.
Posebnost konstrukcije je, da skoraj v celoti ni mehanskih delov in sistemov. To močno poveča trajnost, natančnost in zanesljivost. Drugo načelo vključuje uporabo senzorja napetosti. Ta senzor je tanka kovinska žica, skozi katero prehaja električni tok. Zaradi obremenitve na ploščadi je ta senzor raztegnjen, kar pomeni, da se električni signal, ki prehaja skozi, spreminja. Računalnik izračuna težo po določenih algoritmih in jo prikaže na zaslonu.
Če imajo uteži platforme, ki delujejo na podlagi prvega načela delovanja, najmanjše število mehanskih delov, potem sploh ne obstajajo. Vse meritve teže izvajamo samo z uporabo elektronike. Baterije se uporabljajo za upravljanje majhnih elektronskih tehtnic. Za modele z veliko "nosilnostjo" se uporabljajo akumulatorji in stacionarni napajalniki.

Vrste naprav po zasnovi in ​​načinu vgradnje

Industrijske, prtljažne in blagovne ter poštne tehtnice so razvrščene na talne, namizne, stacionarne, mobilne in vgrajene tehtnice. Izbira ustreznega modela in blagovne znamke je odvisna od tega, kaj ena ali druga družba najbolj skrbi, kateri izdelki najpogosteje morajo tehtati, kar naj bi bila natančnost rezultatov, nosilnost in pretok. Izbira je odvisna tudi od tega, koliko ste pripravljeni plačatikupci tehtnic so platforme. Cena za model na merilnih lističih z nosilnostjo do 2000 kg je od 30000 r. Ta cena ne vključuje cene montažnih del, montažnih in vzdrževalnih stroškov opreme.

Elektronska oprema na ploščadi

Standardni modeli predstavljajo pravokotno ali kvadratno obliko. Na površini te ploščadi je treba pretehtati tovor.
Konstruktivno, te naprave predstavljajo integralno ploščad s štirimi senzorji za meritve tlaka. Te tehtnice za elektronske talne obloge imajo vijačne opore, ki omogočajo regulacijo. Kot material za proizvodnjo teh plošč se uporablja trdno jeklo.

Modeli rampe

Ta oprema se razlikuje od stacionarnih rešitev. Platforma je opremljena s posebnimi rampami, ki jih je mogoče naložiti z nakladalniki in drugo skladiščno opremo. Gre predvsem za industrijske in skladiščne tehtnice. Naprave te ravni so zelo enostavne za uporabo. Preprosto jih je transportirati, zlahka jih je mogoče premakniti na drugo lokacijo.

Možnosti

Skoraj vsak model tehtnice ima v svoji opremi tiskalnik za tiskanje pregledov in dokumentov o tovoru. Te naprave lahko delujejo v samodejnem načinu, ki vam omogoča popolno odpravo ročnega človeškega dela. Teža platforme tako bistveno poenostavi postopek registracije materiala. Oprema je varno zaščitena pred prahom in umazanijo. To omogoča dolgo življenjsko dobo. Torej smo ugotovili vrste uteži in njihovo načelo dela.

Sorodne publikacije