Napaka Stop 0x0000007E pri nameščanju sistema Windows 7

Namestitev novejše različice operacijskega sistema je vsekakor pomemben korak. Vendar pa lahko v operacijskem sistemu Windows XP pogosto pride do napake STOP 0x0000007E, ko namestite sedmo spremembo sistema, kar pomeni, da se pojavi tako imenovani modri zaslon BSoD. Kaj je razlog za takšno obnašanje računalnika in kako se z njim spopasti, berite naprej.

Razlogi za neuspeh kode STOP 0x0000007E pri namestitvi operacijskega sistema Windows

Najprej bodite pozorni na to, v kateri fazi namestitve "sedem" ne uspe. Na primer, zdi se, da je bila namestitev (kopiranje namestitvenih datotek in prednastavitev) uspešna, vendar se ob prvem ponovnem zagonu prikaže BSoD. To kaže na nezmožnost zagona novega operacijskega sistema. Razlog je v pomanjkanju prostora na trdem disku. Ta razlaga velja le za primere, ko formatiranje sistemske particije ni bilo izvedeno.

Na splošno, med najpogostejšimi težavami z napako STOP 0x0000007E pri namestitvi, večina strokovnjakov imenuje naslednje:
 • prelivanje trdega diska;
 • nezdružljivost BIOS-a z nameščenim OS;
 • nepravilne nastavitve BIOS-a;
 • zruši v spominu;
 • so v nasprotju z gonilniki grafične kartice;
 • škoda na sistemskih komponentah prejšnjega sistema;
 • blokiranje namestitve s strani programov drugih proizvajalcev.
 • Ta seznam je mogoče nadaljevati, vendar so to glavni neuspehi. Ločeno pa je treba opozoriti, da se crash STOP 0x0000007E (Windows XP šteje za zastareli sistem, nad katerim je nameščena sedma sprememba) lahko tudi izpovzroči škodo na mediju, iz katerega je nameščena. V tem primeru takoj preverite optični disk ali bliskovni pogon, nato pa poskusite znova zagnati namestitveni program iz delovne naprave, tako da predpišete ustrezno sliko na uporabljenem mediju.

  Napaka STOP 0x0000007E (Windows 7): nezdružljivost različice OS z nameščeno konfiguracijo

  Izhajamo iz dejstva, da mora namestitev izpolnjevati zahteve novega sistema. Zato morate najprej preveriti konfiguracijo za združljivost procesorja in pomnilnika RAM. Vendar to ni najpomembnejša stvar. Najpogosteje je napaka STOP 0x0000007E s pojavom modrega zaslona povezana z velikostjo preteklega in prihodnjega sistema.

  Razlog so različni datotečni sistemi. V najboljšem primeru morate namestiti operacijski sistem Windows 7 s 32-bitno arhitekturo (za sisteme x64 morate formatirati sistemsko particijo, to je namestitev novega sistema NTFS). Poleg tega je nujno 1 GB RAM-a ali več, čeprav XP odlično deluje z 512 MB RAM-a (nekateri ga pozabljajo iz neznanega razloga).

  Odpravljanje težav s trdim diskom

  Ena od glavnih težav pri okvari STOP 0x0000007E je pomanjkanje prostora na trdem disku. Če želite popraviti situacijo z nemožnostjo normalnega zagona, tako starega kot novega, morate prenesti v varnem načinu s pritiskom tipke F8 po vklopu računalnika in preverjanju osnovnih nastavitev BIOS-a.
  Po tem morate banalno izbrisati nepotrebne datoteke in sprostiti prostor, na primer z redko odstranitvijouporabljenih programov. Bodite pozorni na dejstvo, da bo zahtevalo vsaj 16 GB prostora na disku za različice 32 bitov in približno 30 GB za spremembe z arhitekturo 64 bitov.

  Različica BIOS-a in njegove nastavitve

  Paradoksalno se zdi, vendar primarni BIOS sistem in njegova konfiguracija lahko povzročita tudi neuspeh STOP 0x0000007E. Težava je, da zastarele različice BIOS-a morda niso združljive z operacijskim sistemom Windows 7. Če želite odpraviti to težavo, posodobite BIOS tako, da prenesete novo vdelano programsko opremo z uradne spletne strani proizvajalca. Če ne veste, kako je to storjeno, je bolje, da se obrnete na servisni center.
  Posebej je treba omeniti nastavitev parametrov. Napaka STOP 0x0000007E je lahko posledica napačne nastavitve načina krmilnika trdega diska. Tukaj morate najti ustrezen razdelek in namesto AHCI nastaviti parameter IDE, nato pa poskusite znova namestiti nov sistem.

  Nepravilna namestitev ali zrušitev slotov RAM

  Še ena težava z napako STOP 0x0000007E lahko vključuje pomnilniške reže. Morda so bili nepravilno nameščeni ali pa preprosto neuspešni.
  V fazi testiranja lahko uporabite pripomoček Memtest86 +, ki je napisan prenosno na izmenljivi medij ali trdi disk. V prvem primeru jih odstranite in jih vstavite v reže, kot je priporočeno v navodilih. V drugem - odstranite plošče iz reže v vrsti z vsakim ponovnim zagonom. Morda se bo izkazalo, da so nekatere od njih neizvedljive ali poškodovane.


  Gonilniki grafičnih čipov

  PrviNajpogostejši razlogi za dejstvo, da sedma različica sistema ne želi namestiti, kar povzroča zaslon s kodo STOP 0x0000007E, je škoda na grafični kartici ali nepravilno delovanje gonilnikov. Popravek je zagon v varnem načinu, kot je opisano zgoraj, nato pokličite upravitelja opravil iz nadzorne plošče ali Win + R iz ukaza devmgmt.msc in nato uporabite menija posodobitve gonilnika.
  Najprej lahko v celoti odstranite gonilnik ali napravo, nato pa namestite gonilnik od začetka, vendar ne z uporabo sistemske baze podatkov in z uporabo najnovejše diskete DriverPack Solution. Če uporabljate varni način s podporo za omrežne gonilnike in obstaja internetna povezava, se namestitev tega pripomočka izvede samodejno, tako da prenesete najnovejši gonilnik iz uradnega vira proizvajalca strojne opreme. Če to ne pomaga, boste morali kartico preveriti glede uporabnosti in v skrajnem primeru zamenjati kartico.

  Poškodbe sistemskih datotek in težave z nameščenimi programi

  Zgodi se (čeprav redko), da je neuspeh STOP 0x0000007E lahko posledica odsotnosti ali poškodbe sistemskih datotek prejšnjega sistema.
  V tem primeru se boste morali zagnati z diska ali obnovitvenega bliskovnega pogona in poklicati ukazno vrstico v obnovitveni konzoli (običajno se uporablja kombinacija Shift + F10). Po tem morate pisati v ukaz sfc /scannow in počakati na popravilo poškodovanihali manjkajočih komponent. Pred tem je najbolje, da preverite trdi disk za popolno zaupanje s kombinacijo chkdsk /x /f /r za to. Nekateri predhodno nameščeni programi lahko povzročijo tudi podobne zrušitve. Zelo pogosto se uporabniki pritožujejo zaradi protivirusnega programa Dr. Splet. V tem primeru (ponovno v varnem načinu) morate odstraniti težave s programom.

  Sklepne ugotovitve

  Kot je že jasno, težave z nezmožnostjo namestitve operacijskega sistema Windows 7 lahko precej veliko in jih je treba odpraviti, ker so ugotovili vzrok za pojav. Če pa se vprašanju namestitve sistema lotite s praktičnega vidika, je bolje, da sistemsko particijo NTFS takoj formatirate in namestite različico x64. Vsaj to lahko prepreči pojavljanje težav s trdim diskom, programi in gonilniki. In v primeru RAM bodo morali uporabiti kardinalne ukrepe.

  Sorodne publikacije