Žiroskopska naprava: magija ali tehnologija?

Ta kompaktni in ekološki način prevoza je postal priljubljen po vsej Rusiji, vendar naprava z giroskaktom ni znana vsem. Neizkušenim ljudem je preprosto nemogoče ugotoviti dejansko delovanje takšnega mehanizma. Konec koncev, ko gledamo na sorazmerno majhno desko, ki jo vodi velika oseba, in res se postavlja vprašanje, kako drži ravnotežje.

Dodatki

Pravzaprav je celotna skrivnost tega prevoza opremljena z žiroskopom - sistemom, ki se pogosto uporablja v različnih tehnikah, na primer v pametnih telefonih. Ta naprava je namenjena označevanju sprememb v položaju ravnine, na katero je pritrjena.


Na splošno je žiroskakat naprave več vozlov:
 • močna plastična torbica;
 • centralni procesor za obdelavo informacij;
 • žiroskopski senzorji;
 • litij-ionska baterija;
 • električni motor (kolesa delujejo kot pogoni);
 • dodatni elementi: prikaz, kazalniki itd.
 • Žiroskopi: princip delovanja in delovanja

  Upravljanje prometa je ena od ključnih točk, ki določajo njeno delovanje. Osnova tega mehanizma je žiroskop. Določa položaj voznika in te informacije posreduje posebni plošči. Po drugi strani pa zagotavlja manevriranje pripomočka. Da, dokaj rahlo nagibanje v smeri - in deska bo spremenila smer gibanja.
  Vendar je žiroskop naprave takšen, da imajo senzorji zelo visoko občutljivost. Zaradi tega za mnoge ljudi proces obvladovanja pripomočka ni boleč, kerpri poskusih ohranjanja ravnotežja vodijo ploščo v gibanje. Najpogosteje se konča z zelo bolečim padcem, zato si je treba zapomniti preprosto pravilo: gyroscooter ne bo izstopil pod nogami, če je voznik sproščen in ne naredi dodatnih gest.


  O prednostih in slabostih

  Giroskop, naprava in načelo, ki izključuje nenadno okvaro, je sama po sebi zelo priročen prevoz. Je zanesljiv, nima omejitev življenjske dobe in je sposoben razviti veliko hitrost. Vendar pa se bo oskrba z električno energijo spremenila že več let, saj litij-ionske baterije ne morejo delovati zelo dolgo. In, kot veste, so ključ do uspešnega prevoza, ker je pomanjkljiv element za potovanje po ulicah mesta preprosto nevaren. Polnilec z žiroskopom izgleda kot zvezek. Zato se od nje ne pričakuje povečanje zanesljivosti.

  Zakaj kupiti žiroskop

  Glede na nenehno naraščanje stroškov strojnega goriva je smiselno upoštevati bolj ekonomičen način prevoza. Trenutno je električna energija še vedno najcenejša in okolju najbolj prijazna (kdor ne bi govoril) možnost. Poleg tega načelo naprave žiroskakata ne zagotavlja visokih stroškov energije, t., Da se polnjenje hitro napolni in traja dolgo časa. To bo šala za pripomoček in borce za reševanje okolja. V tem transportu ni izpušnega sistema in elektromotor ne proizvaja nobenih snovi, ki bi se sprostile od zunaj. Čeprav v pogojihonesnažena megastoda ni tako opazna, saj so kljub žalostni situaciji na cesti avtomobili pripravljeni malo zavrniti.
  Druga prednost, ki jo daje žiroskakalna naprava, so majhne dimenzije vozila. Menijo, da je namenjen reševanju problema prometnih zastojev, vendar do sedaj je to samo besede. Pripomoček se razvija precej hitro in lahko popolnoma nadomesti avtomobile, vendar številne omejitve doslej tega ne dovoljujejo. Na primer, nezmožnost osvojiti gozdno travno pot, nezadostna tesnost telesa, zaradi česar je vlaga za napravo škodljiva ali pomanjkanje zimskih pnevmatik.

  Zaključek

  Torej, kot se je izkazalo, v napravi žiroskakata ni nič čarobnega, razen prisotnosti senzorjev, ki jih nadzorujejo. Očitno nekdo ne bo niti vrnil jezika, da bi ta pripomoček imenoval za visoko tehnologijo, vendar še vedno ni razlog, da bi ga zavrnili, da bi ga preizkusili v akciji. Da, in prednosti tega izuma so še vedno velike, tudi ob soočanju z vsemi pomanjkljivostmi. Žiroskater je resnično preboj, čeprav pri uporabi že dolgo znanih tehnologij.

  Sorodne publikacije