Avto "Moskvich-410": tehnične značilnosti, uglaševanje

Trenutno avtomobili na vsa kolesa nikogar ne presenečajo. V času ZSSR so bile zgrajene tudi takšne naprave. To je na primer mlajša različica legendarne "Victory" in terenskega avtomobila iz Gorkyjeve tovarne GAZ-69. Tam je bil tudi "Moskvich-410" - sovjetski "crossover", če lahko tako rečete.

Jeep: prvi ali ne prvi

Poskusimo se premakniti v 50. letih prejšnjega stoletja. To so leta Hruščovljevega odtajanja. Po dvajsetem kongresu stranke v veliki sovjetski državi so končno opozorili na potrebe vaščanov. Prebivalci velikih in majhnih mest so postopoma začeli odkrivati ​​avtomobilski turizem. Kasneje se bodo tako kmetje kot tudi turisti iz mesta zanimali za nenavaden avto v tistem času.
Zdaj je v vseh industrijah zelo modno zagovarjati prvenstvo. Podobno je v takem izrazu, kot je crossover, zgodba. Ko je bil Moskvich-410 še vedno mlad model, se je štelo, da je prvi. Zamisel o ustvarjanju udobnih karoserij na ploščadi s pogonom na vsa kolesa je bila realizirana v času druge svetovne vojne. Istočasno primat ni bil v Sovjetski zvezi, kjer so bili na praktično odsotnih cestah ti modeli najbolj potrebni. Na primer, Marmon Herrihgton je bil uporabljen kot prototip in koncept v procesu oblikovanja GAZ-61. V zameno pa je zgrajen na platformi Forda. To majhno podjetje je nato ustvarilo in celo prenovilo avtomobilske limuzine z enim kolesom v štirikolesnem pogonu. Toda ti domači terenci in ameriški so bili okviri.
Gas-M72 je že imel tip telesa. Toda "Victory" s polno pogon je bila zgrajena na podlagi močnih pol dirke. Opravili so funkcijo ojačevalnika telesa. Zato se lahko prvi crossover šteje za GAZ-72.

Kako se je rodil "Moskvich"?

Kot že omenjeno, je njegovo rojstvo "Muscovite-410" zavezano Nikiti Hruščovu. Odobril je zamisel o ustvarjanju osebnega avtomobila z več kolesi. Poleg tega se vlada na plenumu v 54. letu odloči povečati proizvodnjo žita in povečati razvoj deviških zemljišč. Kmalu se je izkazalo, da imajo mehaniki težave s popravili poljskih strojev. Da bi prišli do mesta preloma, potrebujete ustrezno vozilo. Če bi avto-mehanik v evropskem delu ZSSR lahko prišel na polja na soseda ali na konjski voziček, potem bi bilo treba v celoti ali v stepah preiti več deset kilometrov. Tovornjak je bil zelo majhen in GAZ-M72 je bil predrago za te namene.
In tukaj v 56. letih sta Wasserman in ekipa začela delati na izdelavi avtomobila s štirikolesnim pogonom, ki je moral nato zagotoviti mehaniko. Model ima indeks M73. Prototip je bil ustvarjen popolnoma iz nič. V tem primeru inženirji niso zavezali bodočega telesa. Da bi znižali stroške proizvodnje, je bil celoten tehnični del uporabljen iz 402. Moskviča.

Značilnosti prototipov

Eksperimentalni vzorci so imeli polni pogon, majhno maso, pnevmatike z dimenzijo 15 "z off-road sliko.pokazati odlične pasivne lastnosti.

Nato so deli telesa začeli rasti in jih je bilo treba nekako okrepiti. V ta namen sta bila delno obdelana podnožje karoserije, okvir pod motorjem in sprednji podvozje. Tudi ta avto je prvič v praksi tega podjetja uporabljal obesne pedale.

Telo in salon

Nadgradnja je ostala praktično nespremenjena, vendar je nemogoče reči o salonu.
Ker je krmiljenje "Moskvich" prejel od M73 in strokovnjaki Gorky avtomobilski tovarni sposodil mehanizem iz "Victory", potem smo morali nekaj storiti. Odločili smo se, da bo na novost nameščen okrepljen volan brez dodatnih možnosti. Če primerjate "Moskvich-410" s 402-m, potem je notranjost znatno izboljšala tesnjenje. Sedeži so bili okrašeni z usnjem. V kabini na istih mestih so vsi običajni elementi udobja. Popolnoma so vzeti iz 402. V notranjosti in pod pokrovom je veliko možnosti za različno prestavo. Lahko kupite "Moskvich-410", tuning narediti pravico in dobili edinstven retro avto. Toda tudi s takšnimi revizijami ta avto ni zadel serije. Vsa dela tovarne avtomobilov Gorky so prejela MZAM - moskovski obrat majhnih avtomobilov. Tam so začeli obvladovati nov model.

Lahka in močna: značilnosti modela

MZAM, ki je bil na razpolago inženirjem, je bil telo, motor s prostornino 35 litrov. z za plin A-70 trifazni MKPP - vse te enote so vzete iz 402-te. Uporabili smo tudi več vozlišč in sklopov, namenjenih za M73.
Nato se je začel proces prilagajanja. Torej bi bilo treba karoserijo vgraditi na šasijo s štirikolesnim pogonom. Toda s tem ni bilo nobenih težav. Tehnologija je zelo preprosta, robotike ni bilo treba uporabljati tako, kot je danes. Telo je bilo nameščeno na pogonskih mostovih z vzmetenjem tipa vzmetenja.
Med razlike med osnovnim 402-modelom je mogoče prepoznati motor. Načrtovano je bilo, da bo vozilo delovalo v težkih pogojih. Zato bo motor deloval pri visokih vrtljajih. Sistem mazanja je bil opremljen s posebnim radiatorjem. Nič večjih razlik, kot v prenosu.

Značilnosti menjalnika in podvozja

Mostovi in ​​sprednje vzmetenje so bili v celoti izdelani iz nič. Na dnu prednje osi so rovke tipa "Bendix-Weiss". Teleskopski amortizerji v osnovni različici niso bili uporabljeni. Zamenjali so jih vzvodi, ki so veliko primernejši za uporabo v slabih cestnih razmerah.
Razdelilna omarica je avtomobilu zagotovila polni pogon in je bila ustvarjena iz nič. Tudi takrat je bilo mogoče blokirati z mehanskim prenosom, toda v vzporednih-vzdolžnih oseh telesa se je kardanska zadnja gred približala diferencialu zadnje osi diagonalno. Razdelilna omarica je delovala z enim vzvodom. Poleg tega, da je dovolil mostove, je imel tudi funkcijo zmanjševanja prenosa. Stroj je imel dobre lastnosti prehodnosti.

Moč je dovolj

Prvič, na avtomobilu "Moskvich-410"nameščen motor iz 402. modela. Ampak 35 konjskih moči očitno ni bilo dovolj. Zdaj je moral ta motor vrteti dodatne gredi in zobnike v razdelilni omarici, kot tudi precej nadihano podvozje.
Nato je v 58. letu avtomobil začel opremiti z drugo napajalno enoto. To je močnejši 45K. Zgornji ventilski motor iz 407. modela. To je močno povečalo že dobre lastnosti prehodnosti. S tem motorjem se je avto bolj zanesljivo premaknil tudi pod obremenitvijo. Kolikšen je največji navor v avtoligiji ZSSR? Moskvich-410 je izdal 69 Nm pri nizkih vrtljajih 2500 tisoč.

Malo več o kabini

Vstopanje, lahko opazimo dobro vidljivost. Vse to je posledica visokih pristajalnih in ozkih prednjih nosilcev. Zunanja ogledala pomagajo malo. Prostori za stopala so dovolj za vse - tako voznika kot potnike. S prilagoditvijo sprednjega kavča v znano moderno udobje voznikov je lahko težko. Teleta je treba odviti na mestu, kjer se sedež pritrdi na tla, nato pa kavč premaknite naprej ali nazaj. Hrbet ima le dve možni poziciji. Je navpična in vodoravna.
Strop je okrašen z bež oblazinjenjem, kartice vrat so svetlo rjave barve. Te barve se dobro ujemajo s plastiko sprednje plošče. Instrumentna plošča je merilnik hitrosti v vodnjaku in horizontalni indikatorji. Nekateri modeli imajo tudi redni radio.

Specifikacije

Torej, poglejmo, kaj je sposoben Moskvich-410. Tehnične specifikacije zatakrat so bili precej dobri - avto je bil ocenjen pozitivno.
Avto je limuzina z nosilnim telesom. Stroj je namenjen za 4 sedeže, vključno z voznikom. Navedimo vse TTX:
 • Mere: dolžina - 4055 mm, širina - 1540 mm, višina - 1670 mm
 • Odmik je 220 mm.
 • Motor je štirivaljni uplinjač s prostornino 12 litrov.
 • Njegova moč je 35 litrov. z pri 4200 vrt /min
 • Največji navor je 696 Nm pri 2500 vrt /min.
 • Prenos - mehanski, v treh korakih.
 • Vzmetenje - tip vzmeti.
 • Zavore - boben.
 • Teža avtomobila 1180 kg
 • Največja hitrost pri potnem listu - 85 kilometrov na uro.
 • Poraba goriva je 10 l /100 km, kar je 5 litrov manj od prejšnjega modela.
 • Zaključek

  Tako smo ugotovili, kakšne so bile tehnične specifikacije in oblikovanje Moskviča-410. Zdaj so takšni avtomobili ostali v avtomobilskih muzejih. Toda kljub temu obstajajo poznavalci, ki obnovijo to tehniko. Mimogrede, za prodajo so na voljo vsi potrebni rezervni deli. Moskvich-410 je mogoče obnoviti v relativno kratkem času.

  Sorodne publikacije