Chevrolet Lanos Car: Pregled lastnikov, pregled in specifikacije

Proračunski avtomobili so bili in bodo vedno priljubljeni v naši državi. Ti stroji ne ljubijo samo zaradi svoje cene, ampak tudi zaradi svoje preprostosti in zanesljivosti. In v primeru potrebe po popravilu takšnih avtomobilov lahko dobesedno "na kolenu". In danes bomo govorili o enem takem primeru. To je Chevrolet Lanos lastnik pregled, pregled in značilnosti avtomobila - nadalje v našem članku.

Opis

Chevrolet Lanos (druga imena avtomobila - Deau Lanos, ZAZ "Sens") - je kompaktna limuzina s pogonom na prednja kolesa ali hatchback, ki je serijsko izdelan od leta 97. Montaža avtomobila je potekala v Koreji, na Poljskem, nato pa v Rusiji in Ukrajini. Prav tako "Chevrolet Lanos" gre v Egipt (in je izdan do danes). Pod znamko "Chevrolet" se je avtomobil začel prodajati od leta 2002. Razvoj avtomobila se je ukvarjal z družbo General Motors.


Body

O videzu avtomobila "Chevrolet Lanos" ni treba govoriti - avto je precej zastarel tudi pred sprostitvijo. Dizajn ni glavni stožec tega avtomobila. Glede telesa je dobro zaščiten pred rjo. To še posebej velja za modele poljske in korejske proizvodnje. Korozija lahko traja od sedem do deset let.
Če je avto slabo gnilo, je to znak, da je že bila v hudi nesreči. Sama barva na telesu drži dobro. Toda nekateri "žuželki" se še vedno pojavljajo. To se zgodi na dnu vrat na obokih in krilih.Nekateri lastniki, ki skušajo zaščititi zadnje loke pred korozijo, montirajo odri. Vendar pa mnogi to narobe - pritrjena na vijake, jih privijačite na robu loka brez kakršne koli protikorozijske obdelave. Posledično se rja pojavlja točno tam, kjer so bili prej priviti vijaki.

"Chevrolet Lanos": tehnične značilnosti

Pod pokrovom v avtomobilu je nedoločen pol litrski motor z eno odmično gredjo in glavo 8 ventilov. Ta motor razvija 86 konjskih moči. Da, ta motor nima sprejemljive dinamike. Pospešek na stotine - približno 125 sekund. Vendar, kot navajajo ocene, ima Chevrolet Lanos zelo zanesljiv motor. To je njegova glavna prednost.

Vendar pa bo zanesljiva le v primeru ustreznega vzdrževanja - pravijo povratne informacije. Chevrolet Lanos 2007 zahteva zamenjavo olja in filtrov vsakih 10.000 kilometrov. Priporočeno olje - General Motors 5W30. Prostornina goriva - 375 litrov. Vžigalne svečke se po predpisih spreminjajo vsakih 20 tisoč kilometrov. Toda nekateri lastniki ne upoštevajo pravil za zamenjavo sveč in olj, zato se soočajo s težavami.
Pogonski jermen. Trak je treba zamenjati vsakih 60 tisoč kilometrov. In ignorirati te uredbe ni vredno. Kot je pokazala praksa, že pri 70 tisoč možnih prelomih pasu. Na srečo 8-ventilni motorji z eno odmično gredjo ne upogibajo ventilov. Ampak po prelomu v vrsti avto ne bo šel. Zelo neprijetno je, ko se na poti pojavi takšna težava. Zato je treba vzdrževanje izvajati izključno na prevoženih kilometrih. Mimogrede, naprejV isti vožnji (60 tisoč kilometrov) je priporočljivo zamenjati pas generatorja.

Slabosti motorja

V tem motorju je nekaj tipičnih "ranic". Da, lastniki lahko naletijo na težave s hladilnim sistemom. V skladu z lastniškimi izjavami ima Chevrolet Lanos 2008 težave s pretokom radiatorjev. Korejskega avtomobila je manj verjetno. Antifriz se v sistemu spreminja enkrat za 60 tisoč kilometrov.
Druga težava je kabelski snop pod pokrovom. Njegova kakovost pušča veliko možnosti. Zato je nekaj električnih napak. Najpogosteje so senzorji absolutnega tlaka in položaj dušilnega ventila neuspešni. Obstajajo pritožbe glede sistema za injiciranje. To povzroča povečanje porabe goriva, zmanjšanje dinamike pospeševanja.

Prenos

Škatla, tako kot motor, je bila ena. To je klasični petstopenjski mehanik. Koliko poteka Chevrolet Lanos 2006? Mnenja pravijo, da je njen vir več kot dvesto tisoč kilometrov.
Priporočljivo je, da olje zamenjate vsakih 60.000-krat. Sklopka se spremeni v kompletu: disk in kompresijski ležaj. To se naredi vsakih 100 tisoč kilometrov. Cena kakovostnega sklopa za spajanje je majhna - samo 85 tisoč rubljev.

"Chevrolet Lanos" in njegovo podvozje

Vzmetenje je urejeno čim bolj preprosto. Torej, spredaj je "McPherson", za žarkom. Kot navaja pregled, ima Chevrolet Lanos ostro, a trdno vzmetenje. O gladkosti tečaja je mogoče povedati, da avto komaj nosi globoke luknje. Ampak vir seiblockov in amortizerjev je dovoljvisoko Izjema so le ležaji pesta. Njihov vir je le 25 tisoč kilometrov. Mimogrede, da bi prihranili veliko nameščenih "Lanos" ležajev iz "osem". Vstanejo brez kakršnihkoli sprememb. Toda morda je ravno to razlog, zakaj je vir elementov satovja tako majhen. Konec koncev, izvorni korejski ležaji služijo več kot 50 tisoč milj.

Približno po 60 tisoč km lastniki morajo spremeniti kroglični ležaj. Poleg tega je priporočljivo preučiti stanje pištol spojev enakih kotnih hitrosti. Nesprejemljivo je, da so poškodovani. V nasprotnem primeru se SHRUS zmoči, element pa hitro odpove. Prvič, on ne daje znakov, ampak po nekaj tisoč razpršenih in daje ven divji krč. Napotki za upravljanje na "Lanosu" so približno 80 tisoč kilometrov. Po njihovi zamenjavi obiščite plezalno stojalo.

Zavorni sistem

Zdaj o zavorah. Pred njimi so ventilirani elementi na disku. Od zadaj - bobni. Viri blazinic spredaj - približno 30 tisoč kilometrov. Bobni zahtevajo pozornost ne prej kot do 75 tisoč. Kot kažejo ocene, ima Chevrolet Lanos težave z navodili.
Treba ga je zategniti, včasih pa ga lahko odtrgamo. Zavorna tekočina se spremeni vsake tri leta ali 60 tisoč kilometrov. Na splošno so zavore za ta avto dovolj, razen če se zateka k dinamični in agresivni vožnji.

Povzamemo

. Kljub dolgočasen videz in ne tako udobno vzmetenje, ta avtoveliko povpraševanje. Preprosto najde poceni rezervne dele in okvare se ne dogajajo tako pogosto. Torej, če potrebujete preprost avto za vsakodnevno vožnjo, ki ne zahteva veliko naložb, lahko zagotovo upoštevate možnost nakupa Chevrolet Lanos.

Sorodne publikacije