Namizna igra "Djumanji" v filmih in prava izdaja

Igra "Jummanji" je glavna tema dveh filmov z istim imenom. Doživetje protagonistov v njenem čudovitem svetu je bilo za gledalce tako prijetno, da so producenti ustvarili pravo namizno zabavo, ki temelji na kinu. V članku je zapisana povezava igre s trakovi in ​​prava različica.

Prvi film

Igra "Jummanji" v istoimenskem slikarstvu iz leta 1995 se pojavi že od samega začetka. Prva scena prikazuje najstnike, ki zakopajo prsi, in v njem leži. Sto let po neverjetnih zvokih Alana Perrisha iz tal določajo lokacijo igre in jo izkopljejo. Skupaj z dekletom Sarah se odločita igrati to pustolovščino. Prva poteza je postavila pogoj, da bo eden od igralcev vrgel v džunglo, dokler ne pade 5 ali 8. Alan je vdrl, medtem ko Sarah pobegne iz nenadnega napada netopirjev. Po 26 letih so "Jumani" našli nove otroke - Petra in Judy. Odločajo se igrati, kar vodi do veliko nesreč, ki so padle na glavo.


Drugi film

Leta 2017 se je pojavila slika "Jumjanshi: Call of the jungle", kjer je sodbo precej interpretiral sodobni gledalec. Kravata se pojavi v prizorišču, kjer so štirje najstniki prisiljeni ostati po pouku in očistiti šolsko bazo kaznovanja. Tam najdejo staro predpono s televizorjem in zaženejo igro "Jummanji". Takoj jih vleče v neznan svet džungel s številnimi nevarnostmi. Vsak od junakov je postal "avatara" z močnimi in šibkimi stranmi.Ta svet jih ne bo izpustil, dokler ne bodo opravili vseh testov in ne bodo dosegli glavnega tekmeca. Tu se namizna igra spremeni v video igro z vsemi tekočimi okoliščinami. Avanture so narejene v svetlejših barvah, notranji svet igre skriva različne nevarnosti za življenje glavnih likov, vendar jim niso odvzete sposobnosti. Njihovi "avatarji" so poznani v arheologiji, kartografiji, strelnem orožju, splavih in drugih vidikih. Obstajajo tudi slabosti vsakega izmed njih, ki so naložene igri.


Bistvo igre

Če je v drugem filmu z igro "Jumjanshi" vse jasno, podrobnosti pa so razkrite iz prvih minut, potem je v prvem traku vse globlje. Mladostniki, čeprav so prebrali pravila, vendar ne do konca, niso verjeli, da je tabla napisana na stranskih površinah. Vsaka nova poteza je ustvarila določeno dejanje, ki ga je vodil napis v čarobni sferi. Na primer, po padcu petih v hiši se je pojavil lev, toda hkrati se je Alan iz džungle vrnil v svoj domači svet. Nekaj ​​potez v hiši so se pojavili strupeni komarji, skupina opic in druge tropske živali. Vdrli so v mesto in tam začeli uničevati vse. Edini način, da popravimo, je, da ga dokončamo do konca. Igra kot čarobni objekt ohranja povezavo z drugim svetom, kjer tehnologija in civilizacija ne obstajata. Tam prevladuje divjad in njeni zakoni, ki jim je bilo všeč množica gledalcev. Na žalost se igre o "Jumjanshi" v digitalni obliki niso pojavile. Morda bodo po uspešni procesiji nadaljevanja te misli razvijalci mislili.

Dejanska namizna različica

Več poNekatera ameriška podjetja so takoj začela razvijati to namizno različico igre za uspeh prvega filma. Uspelo jim je narediti skoraj identično kopijo z izrezljano leseno prevleko in kratek opis pravil na obeh straneh. Najbolj zanimiva rešitev je zvočni posnetek v obliki afriških tatamijev, ki so ga na začetku filma zanimali gledalci. Znotraj je polje s čarobno kroglo in kostjo. Posebno pozornost si zasluži zgornji okras s slikami živali in neverjetno stilistiko. Takšna publikacija se je izkazala za omejeno izdajo, vendar je na policah mogoče najti preprostejšo različico zabave. Igra "Jumjanshi" na PC-ju pa ostaja nerešljiva sanja za vse ljubitelje filma.

Sorodne publikacije