Uporaba javascript in onload dogodkov za ustvarjanje "neodvisnih" spletnih mest

Strežnik ustvari stran in jo pošlje v brskalnik, ko obiskovalec pride na spletno mesto. Skupna logika vseh strani spletnega mesta določa funkcionalnost spletnega vira in zanimanje obiskovalcev. Uporaba javascript in onload dogodkov drastično spremeni delovanje spletnega mesta. Če dodelite upravljavca na koncu začetnega zagona, lahko natančno določite, kaj natančno in kaj naj se začne izvajati.

Dogodek na glavni strani

Obremenitev strani poteče z dogodkom obremenitve, dodeljenim oznaki telesa. Začetek tega dogodka je pred prenosom vseh slogov slogov, skriptov, slik in drugih virov. Drevo drevesa strani (DOM) je zgrajeno, vendar morda ni prikazano v oknu brskalnika.


Sintaksa HTML v javascriptu in telesu onload je en integral. Zaključek dogodka nalaganja se pojavi takoj, ko je telo dokumenta z vsemi povezanimi datotekami (viri) naloženo in pripravljeno za uporabo.
[palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-08/vikoristannya-javascript-onload-podyi-dlya-stvorennya-samostynih-saytv_891.jpeg
Primer prikazuje, kako povezati manipulator dogodkov onload z javascriptom. Zapustili smo kodo HTML strani. Oznaka telesa je upravljalnik GoPage (). Desno je koda upravljavca - običajna funkcija jezika brskalnika z "nenavadno" funkcionalnostjo.

Preprost primer uporabe obremenitve

Primer je preprost in dokazljiv. Specifične logike ni, mehanizem obdelave dogodka obremenitve javascripta pa je prikazan na zahtevani nalogi - usmerjenost elementov strani v oknu brskalnikavelikosti Naloga je preprosta - mesto je treba prenesti tako, da se njegovi elementi nahajajo v pravilnih položajih, odvisno od velikosti okna brskalnika. Takoj za oznako telesa je opis zahtevanih spremenljivk, ki vsebujejo trenutno: višino in širino okna, koordinate glave, vsebino in nogo strani. Spremenljivke so samo opisane, dobijo prave vrednosti pri obdelavi dogodka onload v funkciji javascript GoPage ().


Primer primera je, da pri prenosu strani pridobite potrebne začetne podatke in zagotovite, da se izvede funkcija scfChange (). To funkcijo dodeli izvajalec dogodkov velikosti in teče vsakič, ko se spremeni velikost okna brskalnika. Primer rezultata: dogodek onload na javascript povzroči nastavitev začetnih vrednosti za zagotovitev pravilnega delovanja scfChange () in sproži klic strežnika "InitXML ()" za naslednje akcije:

Logika uporabe dogodka onload

Obiskovalec pride na stran, stran naložen, se sproži dogodek obremenitve in sprožijo se vsi pripravljalni ukrepi. Logika dela po opravljenem nalaganju je odvisna od logike spletnega mesta in njegovega funkcionalnega namena, npr. v katerem je obiskovalec zapustil spletno stran v preteklem zasedanju, in za "nov prihod" novega obiskovalca, da mu ponudi začetno stran z blagom vsakdanjega ali dejanskega povpraševanja.
http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-08 /vikoristannya-javascript-onload-podyi-dlya-stvorennya-samostynih-saytv_222.jpeg
Stran iskalnika lahko obnovi zadnji vzorec za svojodjemalcu in ponudi opis njegove funkcionalnosti novemu obiskovalcu. Ni zagotovila, da se obiskovalci spletnega mesta ali novi obiskovalci ne bodo odločili za osvežitev strani. In to je tudi dogodek onload in funkcije javascript bodo morale biti sposobne razlikovati začetno obremenitev strani od njene posodobitve. To ni velik problem pri programiranju, vendar je lahko težko oblikovati pravilno logiko spletnega mesta kot celote.

Dinamični viri strani

Časovna vprašanja (trenutek prihoda obiskovalca) nalaganje slogov, risb, skript - kompetentnost in profesionalnost razvijalca. Če, glede na logiko področja uporabe ali spektra nalog, ki jih je treba rešiti, morate takoj prenesti celotno funkcionalnost, brez napora. Ob zaključku dogodka obremenitve bo potrebno zagnati logiko iz katere koli začetne točke.
[palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-08/vikoristannya-javascript-onload-podyi-dlya-stvorennya-samostynih-saytv_873.jpeg
Nekateri viri (npr. Slike blaga v skladišču) niso neposredno določeni z obsegom (vsebino) in se lahko dinamično spremenijo. Obisk obiskovalca mora spremljati sledenje časa: obisk obiskovalca javascripta (onload) in slika (load) - procesi, ki zahtevajo veliko časa. Ni treba vključiti vsega, kar je lahko koristno v funkciji vodje vhodov. " Slika, zvok in drugi obsežni viri se lahko vedno prenesejo v času uporabe ali predvidijo logiko prejšnjega prenosa med pogovorom z obiskovalcem.

Živo in dinamično spletišče

Težko si je predstavljati, da bi ustvarili modernodinamično spletno mesto brez javascripta in onloada. Funkcija GoPage () - ni samo definicija statusa brskalnika in ponovni izračun koordinat elementov strani (v zgornjem primeru). Funkcija GoPage je klic strežniku "InitXML" za sprejemanje pomembnih odločitev in "trajnih odnosov."
[thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-08/vikoristannya-javascript- Naslednji primer, kot predlogo za odločitev za ustvarjanje živega spletnega mesta, je bil že vrsto let uporabljen za ustvarjanje dinamičnih omrežnih virov, ki vodijo obiskovalca od trenutka, ko pride na konec zasedanja. Vrnitev obiskovalca na spletno mesto je nadaljevanje dela, ne pa možnost za začetek nove seje. Nova seja je samo za novega obiskovalca. yadaty onload prihaja kot obiskovalec, stanje gre od dogodka stran dogodka "interakcij" med obiskovalci spletne strani (redna stranka) v svojih odnosih skozi čas.

Sorodne publikacije