Zakaj potrebujem digitalno predpono za televizor?

Digitalni televizijski set-top box je tehnično sredstvo za predvajanje v sodobni obliki. Kako izbrati ustrezen model, ga povezati in narediti pravo nastavitev? Odgovore na ta vprašanja, kot tudi veliko drugih koristnih informacij o teh napravah, lahko najdete v članku, na katerega se sklicujete.

Značilnosti novega formata.

Digitalna televizija, na katero namerava Rusija popolnoma preiti na konec sedanjega leta 2019, se oddaja na decimeterih. In zato, da bi "ujeli" kanale v tej obliki, ne bo potrebna nobena druga antena, če je v hiši ena, ki naj bi sprejemala oddaje na teh frekvencah.
Če nimate takšne naprave, jo je treba kupiti, saj digitalna predpona do televizorja, tudi najboljša, brez antenske povezave, ne more sprejeti televizijskega signala in zato prikaže prenos. Nekateri modeli sprejemnikov so opremljeni z anteno istega proizvajalca. Ta sprejem televizorja v sobi je običajno v popolnem delovanju v povezavi s sprejemnikom, ki ga prodaja. Za ljudi, ki se prvič soočajo s takšnimi tehnikami, je treba pojasniti, da se tuner, sprejemnik, sprejemnik, digitalni televizijski set-top box in nekatera druga imena uporabljajo za označevanje iste naprave. Format, v katerem se radiodifuzija izvaja v Rusiji, se imenuje Dvb t2. To mora biti navedeno v navodilih za kupljeno napravo. V nasprotnem primeru se lahko prikaže predponaneustrezni za zagotavljanje, da se gledajo kanali, ki se oddajajo na ozemlju Ruske federacije.


Kaj še potrebuje sprejemnik?

Številni modeli digitalnih konstant na televizorju imajo velik nabor funkcij, ki lahko razvedrijo prosti čas njihovega uporabnika in bistveno poenostavijo njegovo življenje. Kaj še lahko naredijo te majhne, ​​a zelo uporabne naprave? Digitalne televizijske sprejemnike večine znanih modelov so sposobne izvajati funkcijo predvajalnika. Lahko predvajajo avdio in video. Če pripadate ljubiteljem glasbe in je za vas pomembna kakovost glasbe, ki jo predvajate, je pomembno, da pred nakupom sprejemnika natančno preučite navodila, da boste našli seznam formatov, ki lahko berejo napravo. Na primer, skladbe v formatu Wav ne bodo zmanjšale ritma zaradi visoke kompresije posnetkov. Vendar ne smemo pozabiti, da je glavna naloga takšnih naprav zagotavljanje stalnega, stalnega prikaza televizijskih programov. Zato mora biti kakovost te naloge najprej pozorna.

Snemanje

Poleg običajnega predogleda imajo številni vzorci te tehnike funkcijo "časovni premik". To pomeni, da ima zdaj gledalec možnost, da se nenadoma umakne iz "modrega zaslona" z nepričakovanim telefonskim klicem ali kakšno drugo okoliščino, da bi lahko gledal najljubši program. Kako deluje? Med premorom naprava vsebuje zapis etra. Gledalec, ki se je vrnil v televizor, še naprej gleda oddajo, shranjeno kot video datoteko, na zunanjem mediju. najNe pozabite, da mora biti kartica, ki se uporablja v ta namen, dovolj velika.


Srednjeročni srednje veliki televizijski program, posnet v formatu visoke ločljivosti, traja približno eno in pol gigabajtov spomina.

Avtonomno delovanje

Za tiste, ki nameravajo uporabljati zgoraj opisano funkcijo, je lahko koristno uporabiti enoto za pripravljenost na televizorju za samostojno oddajanje televizorja pri snemanju digitalne televizije. To je potrebno, kadar je prenos potreben pozno ponoči. Televizorja ne vklopite in tako prihranite elektriko, televizijski gledalci pa lahko posnamejo program v njegovi odsotnosti blizu zaslona.

Izbira modela

Pregledi digitalnih predponov na televiziji, ki so na različnih mestih, namenjenih izbiri tehnologije, kot tudi spletnih trgovin, lahko razkrijejo najbolj priljubljene modele sprejemnikov. Lumaxovi izdelki so v veliko povpraševanje. Vsi modeli sprejemnikov tega proizvajalca zagotavljajo visokokakovostne televizijske signale in so opremljeni s tako pomembnimi funkcijami, kot so časovni zamik in snemanje. Tunerji, izdelani pod blagovno znamko "Ramo", so prejeli tudi veliko pozitivnih ocen. Digitalne TV-sprejemne enote nekaterih modelov tega proizvajalca se prodajajo skupaj z anteno.

Povezava

Eden najpomembnejših vprašanj, povezanih s to temo, je, kako priključiti sprejemnik na televizor. Pri povezovanju s televizorjem se digitalna konstelacija izvede po naslednji shemi.
  • Vstavite baterije v daljinski upravljalnik.
  • Povežite se s predponoanteno
  • Priključite sprejemnik na televizor s kablom s priključki HDMI, RCA ali drugimi priključki.
  • Po potrebi priključite stereo sistem preko dvokomponentnega RCA priključka (možne so tudi druge možnosti).
  • Prilagodite sprejem kanalov v samodejnem načinu ali posnemite frekvence, na katerih se izvaja oddajanje.
  • Po izpolnitvi zgornjih elementov je lepo, da se usedete pred zaslon in začnete gledati.

    Sorodne publikacije