Kako narediti RAM iz bliskovnega pogona in zakaj ga potrebujem?

Nekateri ne posebej novi računalniki doživljajo hudo pomanjkanje RAM-a. In bolj pogosto je nemogoče dodati še en trak RAM-a zaradi pomanjkanja prostih slotov. Mnogi morajo obrtati na vse možne načine, tako da izklopijo "nepotrebne" storitve operacijskega sistema. Po takem, praviloma, operacijski sistem deluje še slabše. Ali je resnično nemogoče povečati količino RAM-a na druge načine? Lahko. In s pomočjo običajnega bliskovnega pogona. O tem, kako narediti pomnilnik flash z RAM-om, in bo obravnavano v tem članku.

Kaj potrebuje in kako to storiti?

To je potrebno za bolj udobno delo na računalniku. Ampak, če ste zadovoljni s stalnimi glitches in zavore, potem ne morete brati naprej. Dodajanje RAM-a bo večkrat pospešilo vaš računalnik. To pomeni, da bo podatke obdelal hitreje. In na splošno bo sistem postal veliko hitrejši in stabilnejši.


To ne velja samo za računalnike. To velja tudi za mobilne naprave, ki uporabljajo operacijski sistem Android. Kot pri flash diskih, da bi RAM na Android, bomo tudi povedal.
Zdaj o načinih. Za družino operacijskih sistemov Windows je v sistem vgrajena posebna tehnologija, ki vam omogoča, da naredite RAM iz pogona. Imenuje se Ready Boost. Android ima tudi nekaj podobnega, toda za to mora biti nekaj programov. In bliskovni pogon mora biti standardni mikro SD. Še več, hitreje je, bolje je. Vendar papojdimo na vajo.

Operativni iz bliskovni pogon v CR

Začnimo z zastarelo "hryusha", ker je v njem obstajajo težave. Privzeto, XP nima podpore Ready Boost, vendar z nekaj "bergle" in "ples s tamburini" lahko silo "kurba", da paro pogon v stojalo.


Torej, kako naredim RAM v Windows XP? Odgovor je nekoliko nižji. Nadaljujmo z aktivnim delovanjem. V bistvu ni mogoče zagnati Ready Boost v XP, zato se bomo obrnili na programsko opremo tretjih oseb:
 • Za začetek morate prenesti program eBoostr. Boljše na uradni strani.
 • Nato namestite ta pripomoček brez spreminjanja ničesar in ga zaženite. Ko se bo zagnal, se bo pojavil v sistemskem pladnju.
 • S klikom na ikono boste videli nastavitve programa.
 • Kliknite na ime priloženega bliskovnega pogona, na element postavite kljukico "Uporabi za pisanje predpomnilnika in shranite nastavitve.
 • .

  Ready Boost za Windows 7 in prihajajoče različice

  Pretvorba bliskovnega pogona v RAM v sedmi različici sistema Windows Vista "Prišla je tehnologija Ready Boost. Uporablja povezljivost Ker je hitrost branja iz pogona USB (zlasti 3.0) včasih višja kot pri običajnem trdem disku, je povečanje moči in hitrosti pomembno.
  Torej, kako narediti bliskovni pogonRAM v sistemu Windows 7? Zelo preprosto. Da bi to naredili, vam sploh ni treba preučevati nobene dodatne literature. Vse je narejeno s pomočjo sistemskih funkcij sistema Windows:
 • Če želite začeti vstavljati bliskovni pogon, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite element »Lastnosti«.
 • V oknu izberite zavihek Ready Boost in potrdite kljukico "Uporabi to napravo za Ready Boost".
 • Po tem pritisnite "OK".
 • Po predpomnjenju ponovno zaženite računalnik in uživajte v povečani produktivnosti.
 • Enak algoritem za operacijske sisteme, različice 8.1 in 10. Obstaja le nekaj razlik v vmesnikih teh različic OS. Toda s tem ni posebnih težav.

  Flash pomnilnik Android

  V primeru operacijskega sistema Android je vse malo bolj zapleteno. Če želite vedeti, kako narediti pomnilnik RAM iz mobilnih naprav na mobilnih napravah, morate prebrati veliko informacij natančno na vaši napravi. Toda splošni algoritem delovanja še ni bil preklican. Če želite začeti, morate v napravi imeti korenske pravice. Brez tega nič ne bo uspelo. V nekaterih modelih naprav za namestitev aplikacije, ki vam bo omogočila pretvorbo bliskovnega pogona v RAM, boste morali uporabiti obnovitev. Ker na noben drug način ne morete namestiti tega pripomočka na ločene naprave.

  Namestitev potrebnih programov v Android

  Nato morate prenesti in namestiti poseben program, kot je Apps2SD. Pomaga namestiti programe na zunanji pogon. Ta postopek je lahko maloz zakasnitvijo, vendar po namestitvi pomnilniške particije na pomnilniški pogon, boste morali ponovno zagnati napravo, da bodo spremembe začele veljati. Potem bo del pomnilniškega pogona uporabljen kot pomnilnik. To je pomembno za naprave s katastrofalnim pomanjkanjem slednjih. Vendar pa upoštevajte, da če iz nekega razloga dobite USB-pomnilnik iz naprave, bodo vse vaše aplikacije mrtve. Ponovno ga boste morali namestiti. Zato se s tem poslom ravnajte zelo previdno.

  Zaključek

  Uporaba bliskovnega pogona kot RAM-a je upravičena v primeru pomanjkanja fizičnega pomnilnika in ni možnosti za njegovo povečanje. Naučili smo se tudi, kako narediti RAM iz bliskovnega pogona na XP, čeprav ta možnost v tem operacijskem sistemu nima. Opozorilo za lastnike osebnih računalnikov in prenosnih računalnikov z operacijskimi sistemi Linux. Te informacije za vas niso pomembne, saj ko namestite sam operacijski sistem, se ustvari swap datoteka, ki se uporablja kot RAM. Zato linuxoids ne potrebujejo nobenega programa za pretvorbo bliskovnega pogona v RAM. Linux zelo dobro shrani pomnilnik. V primeru, da na substratu vedno obstaja swap datoteka.

  Sorodne publikacije