Kako ugotoviti, kateri gonilnik zvoka potrebujem: nekaj preprostih načinov

Zvočne kartice v sodobnih računalnikih in prenosnih računalnikih, kot tudi vse druge nameščene "železne" naprave, brez prisotnosti posebnega sistema za nadzor programske opreme, ki se imenuje voznik, ne bodo delovale. Očitno vsi vedo za to. Včasih pa morate gonilnike namestiti samostojno, izvajati posodobitve ali jih ponovno namestiti (na primer, če naprava ne deluje). Toda kako ugotovite, kateri gonilniki so potrebni za zvočno kartico? Načeloma je na stacionarnih osebnih računalnikih dovolj, da si ogledate opremo za označevanje z odstranitvijo stranskega pokrova sistemske enote. In kaj, če je čip integriran ali pa dostop do njega ni možen zgolj iz tehničnih razlogov, kot je razvidno iz situacije s prenosniki? Poskušali bomo razmisliti o nekaterih preprostih metodah, ki bodo pomagale rešiti ta problem.


Kako ugotoviti, kateri gonilnik za zvok potrebujem: najlažji način

Najprej bomo izhajali iz dejstva, da pogled na ime modela zvočne kartice ni mogoč. Če si želite ogledati vse, kar je nameščeno na vašem računalniku ali prenosnem računalniku, strojna oprema na sistemih Windows ponuja tako imenovani "Upravitelj naprav", ki se lahko imenuje, na primer, iz razdelka "Računalniški nadzor", "Nadzorne plošče" ali ukazne konzole programa z združevanjem devmgmt .msc
Kako vem, kateri gonilnik zvoka potrebujem? To storite tako, da odprete ustreznodel z zvočnimi, igralnimi in video napravami, nato vnaprej določite ime same zvočne kartice (blagovne znamke in proizvajalca). Nato lahko preprosto obiščete spletno mesto proizvajalca ali razvijalca ustrezne programske opreme in nastavite iskanje zahtevanega imena modela gonilnika. Običajno se to uči v prostem dostopu. Po tem prenesite gonilnik in ga namestite sami. Toda uporaba te možnosti ni vedno prikazana, saj za zvočno kartico vgrajenega (integriranega) tipa običajno ni navedeno ime proizvajalca v upravitelju naprav, zemljevid pa je prikazan kot naprava z visoko ločljivostjo (High Definition Audio).


Kako ugotoviti, kateri zvočni gonilnik je potreben za integrirano zvočno kartico?

Za začetek upoštevajte možnost iskanja gonilnika zvočne kartice na prenosnem računalniku. V tem primeru bo najboljša rešitev obiskati spletno mesto proizvajalca prenosnega računalnika in si ogledati popolne informacije o modelu prenosnega računalnika. Oprema lahko vključuje označevanje kartice in med programsko opremo, ki je na voljo za prenos, je lahko predstavljena in potrebna, vključno z najnovejšimi gonilniki. Vse, kar morate storiti, je, da prenesete namestitveni program, ki ga potrebujete, glede na vrsto in bit operacijskega sistema, in ga zaženite za namestitev gonilnikov.
Nekateri proizvajalci uporabnikom ponujajo testiranje spletnih prenosnih računalnikov. V tem primeru je primer poenostavljen, ker je lahko posodobitev ali namestitev potrebnih gonilnikovpopolnoma avtomatiziran način, in ugotovite, kaj vozniki potrebujejo, ni treba.
Vendar pa poglejmo, kako ugotoviti, kateri zvočni gonilnik potrebujem, če samodejna namestitev ni na voljo na mestu izdelave. V tem primeru lahko pri integriranem gonilniku zemljevida uporabite orodja DirectX (pogovorno okno se pokliče iz izvršljive ukazne mize dxdiag).
Zavihek zvočnega posnetka na levi strani prikazuje kratke informacije iz same naprave in z leve strani voznika (najpogosteje Microsoftova datoteka gonilnika, ki namesti sam operacijski sistem). Če potrebujete drugega voznika, pojdite naravnost naprej.

Iskanje najbolj natančno ujemajoče se programske opreme

Zdaj pa poglejmo, kako razumeti, kateri zvočni gonilnik je potreben za namestitev, s poudarkom na njegovem absolutnem in najbolj popolnem ujemanju modela zvočne kartice.
V tem primeru bomo spet potrebovali upravitelja naprav, v katerem boste morali prek menija PCM iti do lastnosti zemljevida, na zavihku z informacijami pa iz spustnega seznama izberite ID opreme. Seznam lahko vsebuje več vrstic, ki vsebujejo vrednosti VEN in DEV, vendar morate kopirati najdaljšo in nato še na njej, da poiščete potrebno programsko opremo za upravljanje na internetu, pri čemer uporabite posebne vire z bazami podatkov gonilnikov ali drugimi spletnimi mesti, na katerih je to mogoče. za brezplačen prenos.

Uporaba avtomatiziranih programov

Nazadnje, poglejmo,Kako izvedeti, kateri zvok voznik potrebujem (in če sploh), ko gre za uporabo avtomatizirane programske opreme. Konvencionalno jih lahko razdelimo na dva glavna razreda: programe s svojimi bazami podatkov (DriverPack Solution) in spletne aplikacije (Driver Booster). Takšni programi so dobri, ker uporabniku ni treba ugotoviti, kaj točno je treba namestiti, temveč zaupati programu, ki bo samodejno pregledal vse naprave na računalniku in sam namestil manjkajoče ali nadgrajene gonilnike.

Posebni zvočni gonilniki

Še vedno je treba dodati, da je pri uporabi nekaterih sintetizacijskih programov ali virtualnih avdio studijev mogoče včasih treba namestiti dodatne gonilnike.
Zlasti to zadeva sklop gonilnikov ASIO. Če govorite o uporabi MIDI tipkovnic in sintetizatorjev, boste morda morali namestiti ustrezen MIDI gonilnik ali navidezno avdio napravo (običajno pri namestitvi glavnega, vsi gonilniki se samodejno integrirajo v sistem, vendar šele potem, ko uporabnik pokaže na element kljukice v samem namestitvenem programu. njihove namestitve).

Sorodne publikacije