Poštna številka - kako je?

Rusko govoreči uporabniki imajo pogosto vprašanja o poštni številki. Kaj je to? Pravzaprav je vse preprosto. To je redna poštna številka v Združenih državah Amerike. Kakšne so njegove značilnosti in razlike od našega indeksa? Poglejmo to. Vsaka država na svetu uporablja svoj sistem poštnega indeksiranja. Nekje se uporabljajo samo številčni identifikatorji, v drugih državah pa je celo alfanumerično.

Razlike v indeksu v Rusiji

Torej, poštna številka - kaj je to? Rusija uporablja običajno poštno številko. V ZDA se imenuje drugače. Imamo šifro s šestimi številkami in pet ali devet. V drugem primeru je napisana s pomišljajem po prvih petih mestih. Določa državo in ciljno regijo poštne številke. Ponavadi v desetinah indeksov v preprostih mestih, v velikih pa jih je na stotine. V primeru uporabe devetih številk se uporablja razširitev, ki določa naslov.


Zgodovina

Indeksni sistem v Združenih državah se uporablja od zgodnjih šestdesetih let. Okrajšava se prevede v ruski zveni kot "načrt za izboljšanje območja". Sistem je bil izumljen za hitrejši postopek razvrščanja listov in hitre dostave. Avtor meni, da je Robert Moon kljub dejstvu, da je predlagal uporabo trimestnega indeksa. Zahvaljujoč njemu je novi sistem zaslužil v testnem načinu. Ponudil ga je leta 1944. Nato je delal kot poštni inšpektor. Najprej so indeksi sestavljali le pet števk, kasneje pa so bilirazširili Pred uvedbo poštnih številk je bil indeks zabeležen s serijsko številko pošte, ki se nahaja v mestu.


Vrednost števk

Novi sistem je predvideval, da prve tri številke označujejo centralizirano točko, kjer je prišlo do razvrščanja poštnih pošiljk, ki prihajajo iz vseh pošt, dodeljenih tej postavki. Zadnji dve številki označujeta številko pošte, ki je bila potrebna za pošiljanje korespondence. Če je bilo veliko mesto, potem je z njimi sovpadala tudi prejšnja poštna številka okrožja.

Zanimivosti

V poznih 60. letih je sistem poštnih številk postal obvezen v vsej državi. Za promocijo indeksov je bil v imenu Mr. Zip imenovan lik iz risanke, ki je bil upodobljen na poštnih znamkah in panojih. Zanimivo je, da je prišel do njega in potegnil svojega štiriletnega sina poštarja. Tudi za promocijo novega sistema so bile v tistem času posnete pesmi pod znanimi melodijami.

Naš čas

Poštne storitve so od leta 1983 začele uporabljati razširjeno indeksacijo. Zadnje štiri številke lahko pomenijo mestni ali stanovanjski stanovanjski blok, enoto, ki potrebuje dodaten identifikator za lažjo dostavo. Ameriške vladne agencije imajo tudi ločene poštne številke. Zaradi sodobnega tehnološkega razvoja je dovolj uporabiti le petmestni indeks. Naprave za prepoznavanje lahko berejo naslove tako, da takoj definirajo indeks. Tudi za touporablja se posebna programska oprema.

Indeksno iskanje na

Poštna številka v Združenih državah Amerike se imenuje tudi PostCode, Zip Code. Kaj je - ugotovili smo. Toda kako ga najti? Za iskanje je na voljo posebno mesto poštnih storitev. Z vnosom naslova lahko dobite natančno poštno številko. Treba je omeniti, da je pod PostCode mogoče razumeti tudi kot črkovno kratico, ki označuje določeno državo. Koda je sestavljena iz dveh črk in sovpada s kraticami ANSI (Inštitut za standarde).

Poštna številka in bančne kartice

Z razširjenim razvojem spletnih storitev vedno več uporabnikov po vsem svetu opravlja spletne nakupe. Pogosto obstajajo različne težave. Na primer, ruski uporabnik želi kupiti nekaj na ameriški strani. Ko plačate s kartico, morate vnesti poštno številko. Kaj je to? Večina te faze je ustavljena. Pravzaprav tukaj ni nič zapletenega. Ta izraz se imenuje poštna številka, ki je vezana na bančno kartico uporabnika. On je tisti, ki mora biti vpisan za nakup. Torej smo ugotovili, da je poštna številka navadna poštna številka. Od ruskega se razlikuje le po številu števk. Uporablja se za pošiljanje in prejemanje pošte ter za nakupovanje v realnih in spletnih trgovinah.

Sorodne publikacije