Uporabniški agent za Firefox: kako ga namestiti in kako ga uporabljati

V brskalnik Mozilla Firefox lahko namestite veliko število dodatkov. Vsi so v uradnem repozitoriju, ki se lahko odpre neposredno iz menija programa. Vendar pa bo v tem članku samo dodatek, imenovan Switcher User Agent. Povedalo se bo, da se predstavlja, kako ga namestiti in kako ga uporabljati.

Kaj je uporabniški agent

Firefox, kot vsak drug brskalnik, ne skriva nobenih podatkov o uporabniku. Verjetno ste še enkrat opazili, da lahko spletna mesta, ki jih preprosto obiščete, določijo, kateri operacijski sistem uporabljate, iz katerega brskalnika ste prijavljeni. Tudi spoznavanje vaše regije. Zagotavljanje teh informacij v brskalniku je potrebno iz več razlogov, na primer, če želite pravilno prikazati strani spletnega mesta ali določiti različico programa, ki je primerna za vaš računalnik.


Vendar pa boste z namestitvijo v Mozilla Firefox User Agent lahko te informacije skrili v dveh klikih. To je potrebno zaradi številnih razlogov, a glavna stvar je, da nekatera spletna mesta zavrnejo delo v vašem brskalniku.

Namestitev uporabniškega agenta Firefox

Namestitev priloženega dodatka se zgodi na povsem enak način kot namestitev drugih. Vendar pa je za nevedne še vedno smiselno ta postopek opisati v vseh podrobnostih. Če želite namestiti User Agent Firefox, morate:
 • Kliknite gumb "Menu" v brskalniku "Firefox" v zgornjem desnem kotu.
 • Iz spustnega seznama izberite razdelek "Priloge".
 • UV novo ustvarjenem zavihku v zgornjem desnem kotu vnesite ime dodatka v iskalni niz.
 • Na seznamu rezultatov kliknite gumb "Namesti" poleg prvega položaja. • Po tem se izvede zagon in samodejna namestitev dodatka v vašem brskalniku. Nato priporočamo ponovno zagon brskalnika za pravilno delovanje. Mimogrede, po namestitvi malo zgoraj, se bo pojavil ustrezen gumb, po pritisku na ponovni zagon bo prišlo.

  Kako uporabljati?

  Ko smo ugotovili, kako namestiti dodatek, se je vredno premakniti naravnost do njegove uporabe. Uporabniški agent Firefox mora biti zaradi lažje uporabe najprej nameščen na vidnem mestu, saj se tam ne prikaže samodejno. Za to potrebujete:
 • V brskalniku kliknite gumb "Meni".
 • Na dnu spustnega menija kliknite gumb "Uredi".
 • Okno na levi strani bo vsebovalo vse elemente, ki jih lahko postavite na ploščo dodatkov brskalnika. S klikom na levi gumb miške na želeni dodatek ga morate povleči v isto orodno vrstico.
 • Nato lahko varno kliknete na navzkrižno povezavo na kartici Firefox Settings. Zdaj pa pojdimo neposredno na razčlenjevanje načela dela. Kot je bilo omenjeno zgoraj, Uporabniški agent skrije prave podatke o vašem sistemu na ponaredek, ki je bil predhodno izbran v dodatnem meniju. Če želite spremeniti informacije, kliknite ikono dodatka in v spustnem meniju izberite priljubljen brskalnik in njegovo različico.

  Zaključek

  Po vseh opravljenih manipulacijah bodo vse strani, ki jih obiščete, pomislile, da ne sedite z Mozilla Firefoxom, ampak z izbranim brskalnikom, to pomeni, da ste storili vse, kar je prav. Kot lahko vidite, skrivanje podatkov iz mest ni tako težko, morate samo vedeti, kaj dodate k uporabi.

  Sorodne publikacije