Baxi, napaka E01: vzroki, popravki, nasveti

Razvoj človeštva je prišel do zaključka, da so skoraj vse sodobne vrste te ali tiste tehnike opremljene z elektroniko. Plinski kotli tudi ni mimo, in zdaj skoraj ne more najti nobenega drugega kot elektronski, le občasno lahko najdete rezervoar brez nadzornih plošč, plošč in elektrod. Toda tudi elektronska oprema morda ne bo delovala pravilno. Da bi ugotovili vzrok napake pri delovanju kotla, morate pogledati na poseben zaslon, ki se nahaja na sprednji strani rezervoarja. Prikazal se bo koda napake. Zelo zanimivo je, da je veliko napak v kotlih elektronskega tipa, vsak od njih ima svoje razloge. Zato je treba vsako napako popraviti na svoj način. Da bi ugotovili, katera napaka ste naleteli, morate pogledati poimenovanje v posebnem priročniku za uporabnika, ki je skupaj z rezervoarjem. V tem članku bomo obravnavali rešitev za enega najpogostejših kotlov Baxi - napako E01.


Opozorilo! Preden izvedete neodvisno popravilo rezervoarja, bodite pozorni na dejstvo, da bo to odvzelo garancijo proizvajalca. Tudi za lastno varnost pozorno preberite uporabniški priročnik o delovanju naprave in za boljše rezultate se posvetujte s strokovnjakom. V plinskem rezervoarju Baxi napaka E01 spada v kategorijo najbolj zapletenih in kritičnih, zaradi česar se kotel ne more pravilno uporabljati. Če napako odpravi uporabnik ali posebna storitev, je treba rezervoar za plin ponovno nastaviti na standardno stanjedržite gumb R na posebni plošči dve do tri sekunde, potem pa se bo rezervoar ponovno zagnal v standardnem načinu in poskusil zagnati.


Popravek napak E01

V plinskem kotlu Baxi Main Four je napaka E01 navadno pomenila, da sistem roke ne deluje. Sama enojna plinska cisterna je opremljena s biotermičnim toplotnim izmenjevalnikom četrte generacije (to je razlika med njim in podobnim kotlom Baxi 24 z belo nadzorno ploščo). Načelo njihovega dela je podobno, zato bo izločitev enakih napak enaka. Upoštevajte splošne smernice za njihovo odpravo, ki bodo navedene v spodnjem članku.

Baxi Eco Four 24F, napaka E01

Kotli Eco Four 24F imajo turbo sestavo, ki je popolnoma zaprta od lastnika komore z notranjim zgorevanjem. Tudi črka F v imenu kotla kaže na prisotnost ventilatorja na zgorevalnem elementu v rezervoarju. To pomaga ohladiti ga v času hudega pregrevanja in podaljšati čas uporabe. Iz preteklosti kotla se razlikuje le v tem, da ima vgrajen drugi, bolj prilagodljiv in ploščati izmenjevalnik toplote za PRT. V tem kotlu Baxi Eco Four napaka E01 se pojavi zaradi vgrajene elektronske nadzorne plošče, in s tem bo lahko pomagal v garancijskem centru, ker bo potrebno popolno diagnozo in možno pisanje. Ta napaka na plošči se pojavi, ker je modul, ki je odgovoren za vžig, skoraj blizu elektronskega krmiljenja s samim rezervoarjem. Povprečni uporabnik tega ne bo zmogelsamo zato, ker obstaja velika verjetnost poškodbe rezervoarja Baxi Eco Four 24 in napaka E01 ne bo izginila, dodana pa bodo tudi dodatna vprašanja glede strojne opreme.

Vzroki za napako med delovanjem kotla

V večini primerov napaka E01 pravi le za nekatere navedene razloge. Najpogostejša stvar je, da v notranjosti gorilnika ni vžiga, signal pa se pošlje glavnemu zaslonu nadzorne plošče neposredno iz senzorja za nadzor plamena. To je normalna elektroda - senzor, ki določa, ali je v rezervoarju plamen, in v položaju, ko ga ni, je kotel blokiran. Prišlo je do napake, ne glede na to, ali plin ni v celoti napolnjen ali če pride do napak v sistemu zgorevanja. Spodaj so glavni razlogi za napako E01 v rezervoarju Baxi.
 • V rezervoar ni oskrbe s plinom, nezadostnega tlaka v njem ali razbitja ventila, skozi katerega se dovodi zrak.
 • Moč za kotel je bila napačno priključena in kršene so bile faze iste povezave (praviloma so vse cisterne odvisne od faze).
 • Signal izgine z nadzorne plošče, na katero je priključen ionizator.
 • Onesnaženje ali poškodba senzorske plošče senzorja plamena v rezervoarju (najpogostejša napaka).
 • Napaka nadzorne plošče.
 • Nobenega vleka ali zamašitve cevovoda za dovod zraka v cisterno, da se zagotovi, da je pravilno izgorela.
 • Nadzorni sistem kotla daje zavrnitev pravilnega delovanja šele po treh poskusih zagona rezervoarja. Po tem boste morali ponastavitirezervoar To storite tako, da kliknete na nadzorni plošči gumba R (iz angleškega Reset), ko se napake odstranijo. Uporabnik lahko poskuša preveriti in odpraviti nekatere razloge, ki nastanejo pri izpadu kotla, kot je dostop zraka v rezervoarju, napaka pri kontaminaciji. V nadaljevanju bomo analizirali vse razloge, zakaj je Baxi Beta E01 bug in kaj narediti v tej situaciji.

  Razlog je prvi. Napake pri dobavi plina

  \ t
  To težavo lahko reši samo servisni center, v nobenem primeru pa ga ne bo izvedel lastnik rezervoarja. Za pravilno diagnozo potrebujete orodje - merilnik diferenčnega tlaka, ki ga preprosto ne kupite. Pomaga meriti tlak na vstopu in izstopu plinskega ventila. Če se je izkazalo, da je težava s storitvijo - servis bo opravil prilagoditve, in rezervoar se bo vrnil lastniku. Pozor! Če sumite na slabo oskrbo s plinom ali če ga v rezervoarju nimate, se sploh ne morete povzpeti v rezervoar! Potrebujete nujnega strokovnjaka za klic!

  Razlog za prijatelja. Težava s plinskim ventilom Baxi Main, napaka E01

  Plinski ventil je sam po sebi naprava, ki je preprosto razumljiva za preprosto osebo in jo krmili tudi z napajanjem elementa, imenovanega "navijanje". S pomočjo posebnega orodja se preveri upornost plinskih tuljav znotraj ventila in napetost na njih. V bistvu, če pride do napake pri delovanju tega elementa, se izvede njegova popolna zamenjava.

  Tretji razlog. V kotel se ne dobavlja plin

  Napaka E01 v tem primeru se lahko pojavi zaradi banalnega prelivanja plina skozi glavno pipo, ki se nahaja na plinovodu, neposredno doma. To se lahko zgodi nenamerno in namerno, če pride do nekaterih popravil, ni treba skrbeti za ta primer in preprosto ponovno vklopiti kotel s tipko R (Reset). Prav tako lahko pride do napake zaradi okvare plinomera, na katerega je priključen kotel.

  Vzrok Četrto. Kršitev napajanja kotla

  \ t
  Vsi kotli v podjetju Baxi so močno odvisni od pravilnega priključka za napajanje. Banalno obračanje vilic z namenom spreminjanja ničle in faze v mestih lahko reši problem. Ampak, če to ni popravilo situacijo, potem morate preveriti to povezavo že na priključkih kotel kartico, ker je pomanjkanje proizvodnje, nihče ne prekliče. Zelo pomembna točka pri delovanju električnega kotla je tudi ozemljitev. Če se rezervoar ne zmleti, lahko povzroči tudi okvaro grelnih elementov in izzove kotel Baxi, da izda napako E01.

  Razlog je peti. Problem v ionizatorju, pomanjkanje signala iz senzorjev

  V rezervoarjih Baxi se senzor za krmiljenje plamena in elektrode odzove neposredno na vžig plamena v rezervoarju, ki se združi skupaj in povzroča težave. To lahko vidite tako, da preprosto odprete telo kotla in pogledate, ali prihaja tok, da bi ustvarili iskro ali ne. Priporočamo tudi, da preverite vidne napake in okvare na iskalnih žicah.

  Razlog za šesti. Okvara notranjega senzorja za nadzor plamena

  Žice, s katerimi nastane iskra, igra tudi vloga "krmilnika", ki nadzoruje plamen. To je ena glavnih in najpomembnejših funkcij v celotnem kotlu. Nanaša se na varnostni sistem in v odsotnosti plamena v rezervoarju plin preneha prihajati, da se prepreči nesreča.
  Načelo tega senzorja je, da zajame dotok majhnih tokov, ki tečejo skozi posebno elektrodo. Plamen začne goreti šele, ko se ustvari določena "vrzel", skozi katero začne zrak teči. V tem primeru, ko pride do napak Baxi v E01, kaj storiti z lastnikom rezervoarja? Potrebno je preveriti, ali je dovod zraka v kotlu pravilno izveden. Ta vrzel mora biti v celoti skladna z vsemi podatki iz posebnega priročnika, ki je priložen rezervoarju v kompletu. Prav tako je prepovedano upogibati elektrodo, skozi katero se napaja. To lahko privede do preloma (zelo krhek) in do zaprtja rezervoarja, kot tudi do kasnejšega izgorevanja kotla.

  Razlog je sedmi. Nezadostna količina zraka, ki je potrebna za grelni element

  Najbolj verjetni vzroki, vendar tudi pojavljajo. To je malo verjetno, ker bodo pomanjkanje zraka zajete z drugimi napravami, ki so zanj odgovorne, in koda napake bo popolnoma drugačna. Lahko se zgodi, da se presedat (eden od elementov rezervoarja) ne bo odzval na pomanjkanje zraka in bo še vedno zelo majhen (če bozamašeni cevovod). V tem trenutku bo elektroda za nadzor plamena zapisala odsotnost tega samega plamena in zaustavila delovanje kotla. Čeprav bo prisotna v rezervoarju, bo v napačni obliki.

  Vzrok je osem. Kotel prižge, nato pa takoj izgine

  Če je med zagonom rezervoarja trenutna zaustavitev in plamen nima niti časa, da bi v celoti goril, problem spet leži v elektrodah, ki nadzorujejo plamen. Plamena ne vidi zaradi slabega stika z nadzorno ploščo in zato izklopi kotel. Natančen razlog za zaustavitev v tem primeru lahko nastavite le med diagnostiko iste plošče, zato se je treba obrniti na strokovnjake.

  Vzrok deveta. Napaka na plošči (nadzorna plošča)

  Če so bili vsi prejšnji vzroki odpravljeni ali če so bile te napake odpravljene, in Baxi Tank izda napako E01, se obrnite na servisni center za diagnozo same plošče. Na tej plošči so vsi potrebni moduli, eden od njih se lahko zlomi in vsi ostali bodo začeli kričati o napaki E01. Iz tega sledi, da lahko problem ponovno skrije v slabem načinu sestavljanja ali slabih podrobnosti, ki jih je v času adhezije najpomembnejše deske postavil v tovarno.

  Sorodne publikacije