Yamaha 373 sprejemnik: opis, funkcije, pregledi. Pregled sprejemnikov

Sprejemnik Yamaha RX-V373 dokazuje, da lahko večfunkcijski AV ojačevalnik stane pod 400 USD. Toda številni proračunski modeli, ki jih proizvajalci poskušajo narediti v preteklosti, so bili rezultat obveznega kompromisa, ki je ponujal napolnjene funkcije, ki jih uporabniki niso navdušili. $ 250 RX-V371 je primer starejše generacije AV ojačevalcev japonskega proizvajalca, katerih zmogljivosti so zelo omejene. Po drugi strani pa Yamaha RX-V373 ponuja nekaj zanimivih funkcij, ki jih običajno najdemo le v dragih modelih visokega razreda.


Oblikovanje

Na področju oblikovanja je Yamaha nagnjena k inovacijam, vendar morda ni potrebna, ker je veliko kupcev, ki so že dolgo navajeni na konstruktivno delovanje sprejemnikov tega proizvajalca. Model ima dimenzije 435 x 315 x 151 mm. Slog ojačevalnika je preprost in jasen. Na sprednji plošči je povečan gumb za glasnost, 4 znane krožne gumbe SCENE, vgrajeni radijski kontrolniki in tipke za prilagajanje tonov - standardna oprema, ki se običajno nahaja v AV sprejemnikih.

Pregled povezljivosti

Ker gre za osnovni model, ni veliko možnosti za povezavo s sprednjo stranjo naprave. Levo je priključek za slušalke, na desni strani pa je video vhod za priključitev videokamere ali igralne konzole in USB vhoda. Slednji je združljiv z iPodom in iPhoneom. Oglejte si fotografijeali video posnetek ne bo uspel, vendar lahko predvajate MP3 datoteke z bliskovnega pogona ali zunanjega trdega diska. Drugi priključki se nahajajo na zadnji strani AV-sprejemnika, vključno s 4 vhodnimi in izhodnimi priključki HDMI, 2-komponentnima vhodoma in izhodoma, 2 digitalna optična in 2 koaksialna vhoda, 4 analogna vhoda in 2 izhoda, vtičnica za subwoofer in priključek slušalke


Paket

Uporabnik skupaj z sprejemnikom prejme daljinski upravljalnik z dvema baterijama AAA, kalibracijski mikrofon, dve radijski anteni za sprejem FM in AM. Komplet vsebuje tudi varnostno knjižico, priročnik za hitro nastavitev in uporabniku prijazno vožnjo.

4K Support

Možnost predvajanja 4K videa je ena izmed najbolj neverjetnih funkcij, ki so jih kdajkoli našli v modelih začetnega razreda, saj so televizorji s tehnologijo 1080p še vedno prevladujoči na trgu. Še vedno je premalo zaslonov, ki podpirajo tehnologijo 4K, ki je 4-krat večja od polne HD. Ko pa bo ta standard postal cenovno dostopnejši, bo sprejemnik RX-V373 pripravljen za prenos podatkov iz video vira, ki so združljivi s 4K, na zaslon.

HDMI s 3D in ARC

Model je sposoben upravljati 3D signale, ki prihajajo iz vrat HDMI. To pomeni, da lahko priključite kateri koli predvajalnik Blu-ray in HDTV na ojačevalnik AV, podprite stereoskopske slike za optimalno delovanje ob uživanju v 3D vsebini. Poleg tega najnovejša specifikacija standarda HDMI pomeni prisotnost zvočnega povratnega kanala,tako optični kabel za poslušanje zvoka, ki prihaja iz zaslona, ​​ne bo potreben.
Sprejemnik Yamaha 373 podpira 5.1-kanalno konfiguracijo, ki je zaradi svoje razpoložljivosti danes zelo pogosta. Njegove prednosti vključujejo vrsto avdio formatov, vključno z Dolby True HD in DTS-HD. Vsi nudijo podporo za sistem CINEMA DSP, ki je odličen za gledanje filmov.

Sprejemnik Yamaha 373: opis prednastavljenega postopka

Za doseganje dostojne kakovosti zvoka je potrebno pravilno nastaviti zvočnike. Na srečo je to enostavno storiti z YPAO ali parametričnim optimizatorjem sobnega zvočnika, ki je poseben sistem za izboljšanje zvoka, ki uporablja majhen mikrofon, ki je priložen paketu. Služi za umerjanje zvočnikov. Vsak zvočni signal, ki ga zajame mikrofon, se analizira in uporabi za določitev najboljših parametrov vsakega zvočnika. To omogoča, da se ojačevalnik enostavno prilagodi različnim konfiguracijam prostorov. Postopek traja manj kot 5 minut, vendar je vredno, če uporabnik ni prepričan o svojih glasbenih sposobnostih. Za začetek namestitvenega postopka:
 • vklopite sprejemnik in televizor ter nastavite zadnje za prikaz ojačevalnih sporočil;
 • vklopite nizkotonski zvočnik in nastavite stopnjo glasnosti na 50% in skrajšano frekvenco do največje;
 • namestite mikrofon YPAO na uho poslušalca in ga priključite na priključek na sprednji plošči;
 • Na zaslonu se prikaže nastavitveni meni, v katerem je treba izbrati Meni in Menikliknite na Nastavitev.
 • Nastavitve lahko shranite tako, da izberete Shrani in pritisnete gumb za vnos.
  Po kalibraciji je naslednji korak priključitev različnih komponent domačega kina na vrata HDMI. 4 priključki so povezani s tipkami SCENE na sprednji strani ojačevalnika. To omogoča preprosto preklop na druge vhodne vire. Poleg tega Yamaha 373 sprejemnik omogoča preusmeritev katerega koli gumba SCENE na drug vir.

  Sistemi za izboljšanje zvoka

  Sprejemnik je dovolj dober, da zvok pokaže, zahvaljujoč številnim funkcijam, ki vam omogočajo izboljšanje 5.1 zvočnika, ki je povezan z njim. Gostoto zvočnikov lahko povečate, če uporabljate nadzor globokotonca. Ta tehnologija poveča nizke frekvence, tako da se ne prekrivajo z izhodi prednjih zvočnikov. Adaptive DRC Adaptive Dynamic Adaptive Adjustment System deluje odlično pri prilagajanju ravni zvoka, tako da lahko slišite vse oblike zvočnih učinkov: od šibkih do šepetajočih omamljanje. Ta funkcija je lahko uporabna, če je uporabnik utrujen od reklam, ki se predvajajo pri največji glasnosti. Tehnologija Silent Cinema prav tako omogoča, da kateri koli par slušalk, priključenih na AV-sprejemnik Yamaha 373, bistveno poveča glasnost zvoka.

  Trenutno aktiviranje

  Sprejemnik se samodejno aktivira, ko pritisnete enega od gumbov SCENE, izberete način DSP in vir signala. V tem primeru lahko nastavitve spreminjate z izbiro drugih vhodnih naprav in sistemov za digitalno obdelavosledi gumbu SCENE za več kot 3 sekunde.

  HDMI CEC

  Če je sprejemnik priključen na televizor, ki podpira CEC, bo izklopljen in z njim vklopljen. Prav tako tehnologija HDMI CEC omogoča interakcijo z drugimi kompatibilnimi komponentami, kot je preskok ali ustavitev predvajanja z daljinskim upravljalnikom ojačevalnika. Poleg tega lahko TV LOWER uporabite za nadzor stopnje glasnosti.

  Povezovanje naprav Apple

  Vrata USB, ki se nahajajo na sprednji strani AV-sprejemnika, omogočajo povezavo vseh modelov iPod-a in iPhone-a za predvajanje zvočnih datotek, shranjenih na njih. Ni potrebno biti v bližini teh naprav, ker jih daljinski upravljalnik Yamaha RX-V373 omogoča nadzor nad njimi. Naslovi skladb in sistemska sporočila ter poizvedbe med začetno nastavitvijo so prikazani na privlačnem večjezičnem LCD-zaslonu z dvojno črto. Za dodatno izboljšanje kakovosti zvoka bo tehnologija Compressed Music Enhancer obnovila manjkajoče podatke o progi.

  Dodatne funkcije

  Vse funkcije sprejemnika niso navedene zgoraj. Model zagotavlja tudi:
 • 30/36-bitno barvo s hitrostjo osveževanja 24 Hz;
 • samodejna sinhronizacija zvoka z zakasnitvijo 0-250 ms;
 • Večjezični barvni zaslonski meni;
 • izbira 9 frekvenc križanja subwooferja;
 • ohranjanje začetne in maksimalne nastavitve stopnje glasnosti;
 • zapis v spomin na 40 postaj;
 • predvajanje videoposnetkov v ozadju med poslušanjem radia itd.
 • Kakovost zvoka

  Stopnje predvajanja glasbe predvajalnika glasbe Yamaha 373 se imenujejo impresivne za proračunski ojačevalnik. Fatalne in akustične skladbe so zelo čiste. Seveda je rezultat v veliki meri odvisen od izbrane akustike, vendar lahko s popolnim zaupanjem rečemo, da se kakovost signala med izvorom in zvočniki ne izgubi.

  Poraba energije

  Ojačevalnik je zelo okolju prijazen, saj ima način ECO, ki zmanjša porabo energije za 20%. Prihranek je lahko še večji, če nastavite napravo za samodejno povezavo po 2 do 12 urah, sprejemnik Yamaha 373 pa porabi le 3 W v stanju pripravljenosti. V aktivnem stanju naprava potrebuje 73 vatov energije.

  Sklep

  Večina uporabnikov ne more oceniti lastnosti dela sprejemnika Yamaha 373 kot del njegovih funkcij 4K. Ker je tehnologija še vedno zelo mlada, medtem ko ni potrebe, ampak v prihodnosti je uporabnik ojačevalnika lahko prepričan. Pregled AV sprejemnikov nam omogoča sklepati, da nekateri osnovni modeli podpirajo 4k. Takoj, ko postanejo veliki televizorji z ultra visoko ločljivostjo dostopnejši, bo ojačevalnik pripravljen na njihovo uporabo pri najvišji ločljivosti. Cena sprejemnika je videti zelo zapeljiva, njena zmogljivost pa zadostuje za ogled Blu-ray diskov na televiziji z visoko ločljivostjo. V skladu s pregledi, naprava nima omrežnih funkcij dražjih ojačevalnikov, vendar je na splošno odličen vhodni sprejemnik za sistem prostorskega zvoka. Eden glavnihRazlogi za zamenjavo tega modela z dražjim je potreba po velikem številu vrat HDMI. Ampak, da bi našli med konkurenti nekaj podobnega v funkcionalnosti sprejemnika Yamaha 373, katerega cena je le 250 $, je skoraj nerealna.

  Sorodne publikacije