Canon D600: specifikacije, možnosti, pregledi. Canon EOS 600D digitalni zrcalni fotoaparat

Serija fotoaparatov Canon EOS s tremi številkami je tradicionalno namenjena tistim, ki se samo preizkušajo v digitalnem zrcalno-refleksnem fotoaparatu. Kljub temu je paleta modelov pridobila več funkcionalnosti in globlje na ozemlje strokovnjakov. Canon D600 se nahaja nekje med dvema taboriščema, z majhnostjo in začetnim slogom, vendar s številnimi funkcijami, podedovanimi iz polprofesionalne kamere EOS 60D. Digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat, ki je izšel leto dni po njegovem predhodniku, EOS 550D, se nekoliko razlikuje od njega. Ali je model formalna nadgradnja, ali je uspelo postati naslednji logični korak v seriji, že dolgo velja za barometer tehnologije zrcalnih kamer?

Specifikacije

Kljub številnim spremembam so Canonovi slikovni senzor in grafični procesor D600 podedovani od modela 550D. Senzor APS-C CMOS ima še vedno zmogljivost 187 MP, od tega je 18 Mp učinkovit, medtem ko procesor DIGIC 4 zagotavlja 37 dpi za 34 JPEG, 6 RAW ali 4 slik RAW in JPEG. Senzor zagotavlja občutljivost ISO 100-6400 do ISO 12800 in zmanjšanje hrupa za dolge osvetlitve in visoko občutljivost. Funkcija HD-video se ne razlikuje od funkcije 550D. Snemate lahko Full HD (1920 x 1080) s frekvenco 2425 in 30 b /s in 720p pri hitrosti 50 in 60 bps. Na voljo je tudi možnost VGA, če ne potrebujete visoke ločljivosti in številne nastavitve pred ročnim nadzorom osvetlitve in nalogami za slog slike pred prilagoditvijozvok in filter za veter. Nova funkcija je bila zajemanje videoposnetkov v obliki videov v trajanju 2 4 in 8 sekund in njihovo združevanje v eno zaporedje.

Nove funkcije

Slogi slik so standardni, portretni, pokrajinski, nevtralni, resnični in črno-beli načini, kot tudi nov avto, ki omogoča, da fotoaparat določi parametre okvirja in tri po meri. Dopolnjuje jih inteligentna samodejna funkcija Scene, ki nadomešča bolj standardno funkcijo Auto, ki popolnoma nadzoruje številne nastavitve, kot so fokus, bliskavica in slog fotografije. Obstaja standardna kvartet ocenjenega, sredinsko uteženega, delnega in točkovnega merjenja ter 3 ravni avtomatske optimizacije osvetlitve in prioritete svetlobnih odtenkov.

Za razliko od prejšnjih modelov serije EOS, ki so se izognili številnim novostim, ki ponujajo prenovljen nabor funkcij, se ta digitalna zrcalno-refleksna kamera pokaže v drugačni luči, kar omogoča uporabo ustvarjalnih filtrov EOS 60D za slike. Prav tako je podedoval sistem za točkovanje slik, ko jih je mogoče označiti z določenim številom zvezd, če želite označiti katero koli določeno fotografijo. Drug pomemben dodatek je možnost, ki omogoča, da kamera deluje kot glavna bliskavica. Ker je nastavitev te funkcije za začetnike lahko težavna, proizvajalec podjetja ni preveč len, da bi bistveno poenostavil svoj način EasyWireless in pojasnil korak za korakom v priloženem priročniku. Zunanja bliskavica Canon 600D je izbrana iz serije Canon Speedlite. ZaUporabniki, ki si želijo več ustvarjalnih možnosti, ali tistim, ki že poznajo nadzor bliskavice, 600D ponuja običajne možnosti sinhronizacije, kompenzacijo osvetlitve in način, ki lastniku omogoča prilagoditev potrebnih nastavitev.

Samodejno ostrenje

V primerjavi s tekmeci, se Canonov 9-točkovni sistem Canon D600 Canon morda ne zdi dovolj, vendar pokriva večino okvirja, središče ima križni senzor, ki obeta povečanje hitrosti in natančnosti preostalih osem. Z dobro osvetlitvijo samodejno ostrenje izbere objekt brez težav in ko je fotoaparat aktiviran, se fotoaparat hitro usmeri. V slabih svetlobnih pogojih pa je osrednja točka zelo koristna, kar dobro obvladuje objekte z nizkim kontrastom, medtem ko ostalih osem pogosto povzroči, da objektiv preide skozi celotno območje ostrenja, preden se ustavi v želenem položaju. Z uporabo bolj specializirane optike Canon 600D ni samo pospešen, temveč je njegova učinkovitost še bolj tiha.

Zaslon

Pregledovanje zaslona je vedno bolj uporabno, če ga združite z LCD-zaslonom z zgibnim zgibom in zahvaljujoč ustvarjalnim filtrom in slogom slik lahko dosežete številne učinke v katerem koli položaju fotoaparata. Fokusiranje v načinu Live View (Prikaz v živo) se lahko izvede z uporabo navigacijske vrstice, vendar negotovost metode kontrasta praviloma sovpada z fazo, sistem pa potrebuje nekaj časa za potrditev ostrine, ko je blizu optimalne namestitve. To ni nič nenavadnega v podobnemizvedljivosti in zahteva natančnost. Vendar pa v nekaterih primerih, po mnenju lastnikov, deluje zelo počasi in omejeno v primerjavi s hitrim načinom AF, ki obrne ogledalo in začasno zakrije sceno.

3-palčni LCD zaslon se ponaša z enako ločljivostjo 144 milijonov točk kot Canon 60D, kot tudi s tremi premazi proti bleščanju in odbijanju umazanije.Velikost podrobnosti je velika, prav tako privzeti kontrast in svetlost. čeprav spreminjanje slike skoraj vedno spremlja kratka opazna slikovna pika in ni senzorja svetilnosti, zato nekatere fotografije na prostem niso dovolj izpostavljene, čeprav se zdi, da so izgubile svetlobo, ko so prižgane

Zasnova primera in kakovost izdelave

Karakteristike Canon EOS 600D v veliki meri odražajo specifikacije modela EOS 550D, kar velja za primer, toda spredaj le izgleda nekoliko večje in na zgornji plošči so edine spremembe zasnova. in funkcijsko tipko za izbiro načina in dodajanje gumba za prikaz, ki se nahaja na hrbtni strani informacijskega gumba.
Volan je dovolj visok, da ga je mogoče enostavno vrteti, nova tekstura bočne površine pa izboljša nered, vendar je škoda, da je njena rotacija omejena in Po mnenju kupcev je to neprijetno, saj se video nahaja na nasprotnem koncu lestvice od vseh ustvarjalnih instalacij. Večinoma, če je uporabnik nagnjen k izbiri samo ustvarjalnega aliCanonovim scenskim načinom 600D ni treba predstavljati preveč težav.
Večina sprememb se nanaša na zadnji del fotoaparata. Očesni senzor, ki se uporablja za podaljšanje življenjske dobe baterije, je zavrtel velik vrtljivi zaslon LCD, kontrolna plošča in palčna palica pa sta postali manj iz istega razloga. Zaslon se prosto giblje glede na tečaj, čeprav je dostop do menijskih tipk in informacij nad njim lahko neroden, ko se monitor zavrže iz ohišja fotoaparata, ker v večini primerov blokira pot do njih. Kljub manjšim dimenzijam palca za palec so dovolj, če je roka večja od povprečne velikosti. Nekaterim uporabnikom je zelo tesno. Ohišje ohranja slog 550D. Podvozje je narejeno iz nerjavečega jekla in prevleke iz polikarbonata, vendar nekoliko bolj mat. Vendar pa so številni gumbi postali predmet manjših estetskih sprememb, majhne spremembe pa so nekoliko povečale krmilo na fotoaparatu. Navsezadnje se navdušenje še vedno zdi nekoliko nepomembno tudi za lastnike rok povprečne velikosti. Zaradi pomanjkanja prostora se ne zdi, da se konice prstov držijo telesa.

Office

Sistem menijev ponuja nekaj presenečenj in se opira na tabulatorje in barvno organizacijo, ki jih poznajo številni starejši modeli EOS. Z levo roko lahko pokličete meni in prikažete informacije, nato pa zavrtite desno zavihek obeh diskov in krmilite navigacijske gumbe za krmarjenje po odsekih menija. Manj izkušeni lahkoizkoristite priročno navodilo za funkcije, ki jih jedrnato razlagajo, in foto pomočniki z izkušnjami imajo možnost prilagoditi svoje kamere s 11 nastavitvami po meri in organizirajo pogosto uporabljene možnosti na zavihku Moj meni.

Canon EOS 600D: značilnosti delovanja

V skladu z lastniškimi ocenami je testiranje kamere v burst načinu s kartico SDHC v formatu 10, pokazalo, da lahko upočasni 19 slik visoke kakovosti v JPEG in približno 6 RAW . Na žalost se lahko posname le približno 6-7 datotek RAW in JPEG s hitrostjo približno 1 do /sekundo, preden se kamera zažene v nekaj sekundah. Delovanje kamere je nedvomno ogroženo zaradi dejstva, da ustvarja velike datoteke. Ko odprete sliko v formatu JPEG, ki zasede več kot 50 MB, in TIFF datoteke, pretvorjene iz RAW-a, praviloma povečate glasnost za 2-krat. Škoda, da ni mogoče hitreje snemati z nizko ločljivostjo, kar je nedvomno bolj zaželeno, ko ni potrebe po obsežnih fotografijah.

Video snemanje

Ko nastavite izbirnik načina na ustrezen položaj, lahko začnete snemati video s pritiskom posebne tipke na hrbtni strani. Hitri AF uporablja isti sistem za zaznavanje faz kot standardno snemanje, resnično deluje takoj. Prednost ima metoda kontrasta, saj ne prekinja pretoka, temveč se osredotoča veliko počasneje (kot na zaslonu).
Predvajanje videa kaže dobre, gladke premike in postopen, vendar hiter prehod.Izpostavljenost pri spreminjanju prizora, vendar neizogibna nihanja pri snemanju z linijo vas poznajo. Kakovost zvoka zadostuje za splošno uporabo, vendar ni zelo primerna za nekaj večjega in ne zelo dobrega pri dinamiki fotoaparata. Na srečo lahko priključite stereo mikrofon, ki lahko popravi to situacijo. Način snemanja filmov je zanimiv dodatek Canonovemu modelu D600, ki lastnikom omogoča, da bolj selektivno snemajo videoposnetke. Zdi se še posebej koristno za tiste, ki potujejo in želijo napisati kratek povzetek, kje so bili, ne da bi se morali napiti v valjih različnih velikosti. Fotoaparat samodejno združi vse okvirje v en album, njegov pregled pa je nedvomno zanimivejši od dolgega video posnetka. Ta funkcija je sorazmerno enostavna za uporabo in posnetke si lahko ogledate, preden jih shranite v album. Odlično je, da je Canon zagotovil osnovna orodja za urejanje, ki omogočajo obrezovanje videoposnetkov na začetku ali koncu posnetka.

Prilagoditev kakovosti slike

Sistem za merjenje osvetlitve dobro uravnava sence, polton in bleščanje. V mnogih primerih drugi fotoaparati, tako ali drugače, ne bodo mogli preseči fotoaparata "Kenon 600D", čeprav ta model včasih dela napake. Pri ogledu slik postane učinek iFCL očiten, to je do. Med drugimi dejavniki so v njem uporabljene točke AF, tako da je prednost dana objektu, na katerem se osredotoča uporabnik. Posledično so lahko takšne fotografije premalo osvetljene ali preeksponirane, odvisno od svetlosti predmeta glede na drugodeli odra. To je lahko koristno, na primer pri snemanju v osvetlitvi ozadja, čeprav je priporočljivo, da poskusite z možnostjo prednostne svetlobe delcev in samodejnim optimizatorjem za osvetlitev.
Večino časa vam sistem za avtomatsko uravnavanje beline omogoča ustvarjanje svetlih in natančnih slik. Glede na komentarje lastnikov se fotoaparat popolnoma spopada s standardno naravno svetlobo in celo prenaša topel sijaj uličnih natrijevih sijalk na ozadju somračnega neba. Težave nastanejo le v nekaj primerih: toplo rumena svetloba žareče svetlobe se prenaša kot mavrično-vijolična, medtem ko na prostem, ko prizor vsebuje nekaj barvnih detajlov, prevladujejo hladni odtenki. V obeh primerih izbira ustrezne nastavitve beline popravi situacijo (ločen gumb WB vam omogoča, da to storite hitro). Datoteke JPEG so veliko ostrejše od izvirnih slik, vendar lahko z orodjem za ostrenje izberete več podrobnosti, ne da bi pri tem ogrozili preostanek slike. Kar zadeva hrup, se začne prikazovati pri ISO 800 in še naprej stalno narašča do največje občutljivosti ISO 12800. Funkcije za preprečevanje hrupa lahko obdelujejo droben teksturiran kromatični šum temnih področij. To je mogoče storiti tudi pri maksimalni namestitvi - slike ostajajo relativno nespremenjene. Profesionalna programska oprema popolnoma odstrani grobe rdeče in zelene pike iz datotek RAW, kot tudi posnetke, izdelane pri najvišji občutljivosti ISO 12800 po skrbni obdelavi.shranite veliko število delov, še posebej, če uporabite le malo zatiranja svetlega šuma. Objektiv Canon 600D Kit 18-55 mm f /3.5-5.6 v smislu optike v primerjavi s prejšnjo različico se ni spremenil. V zunanjo zasnovo so bile uvedene manjše spremembe. Objektiv ponuja 4-stopenjski sistem za stabilizacijo slike, čeprav v praksi zagotavlja jasne posnetke z osvetlitvijo do 1/8 z goriščno razdaljo 55 mm, kar ustreza samo trem korakom. Brez dvoma je mogoče doseči obljubljeni rezultat, vendar bo to zahtevalo brezhibno tehnologijo in optimalne pogoje. Po tem, ko optika nekoliko zatemne membrano, se ostrina doseže na vseh robovih in vogalih okvirja, žal pa postanejo vidne škrlatne in zelene kromatske aberacije. Povečanje kontrasta ne pomaga posebej, saj pogosto povzroča očitnejše izkrivljanje. Na območjih z visokim kontrastom so vidne sledi vijoličnega haloja, ki ga tvorijo mikrolence kamere. Obstaja tudi majhno popačenje s sodom pri najmanjši goriščni razdalji, ki izgine po majhnem povečanju.

Prednosti in slabosti

Čeprav je poudarek na Canon D600 običajno dober, povprečna hitrost zaporedne in počasne obdelave pomeni, da ta fotoaparat ni idealen za zajem gibanja. Prav tako ne ustrezajo vladarjem velikih rok, sicer pa se pritožujejo skoraj nič, pravijo uporabniki. Glede na LCD zaslon, brezžično bliskavico in druge povečave stroškov za 150? V primerjavi s 550D se ne zdi popolnoma neumno,vendar je 600D kljub temu le majhen korak naprej. Povratne informacije uporabnikov, izboljšana funkcionalnost in napredne funkcije dajejo novicam več prostora za profesionalno rast kot, na primer, fotoaparat "Kenon 1100D". Način zaporednega fotografiranja zagotavlja 19 hitrih posnetkov v formatu JPEG in približno 6 RAW. Poleg tega lahko posnamete le 6-7 fotografij v formatu RAW in JPEG s hitrostjo od 1 do /s.

Sklep

Daleč nerevolucionarna digitalna zrcalnorefleksna kamera Canon 600D je dostojna kamera, ki je idealna za tiste, ki želijo ustvariti več ustvarjalnih možnosti in dvigniti svojo raven spretnosti. Spremembe v njem so bolj smiselne kot v polprofesionalnem modelu EOS 60D, kar je privedlo do precej zapletenega fotoaparata, da se lahko začetniki veliko naučijo, a dovolj preprosti, da lahko slike varno in z zadovoljstvom fotografirajo.

Sorodne publikacije