Akustika Yamaha NS 777: funkcije, fotografije in ocene

Visokokakovostni akustični sistem ima velik vpliv na zvok. Brez dobrih zvočnikov bi morali razmisliti o visokokakovostnem zvoku. Težava je v tem, da so visokokakovostni zvočniki zelo dragi in s proračunsko možnostjo, da dosežemo ustrezen učinek, je praktično nemogoče. Vendar pa obstajajo prehodne različice, ki niso tako drage in imajo odlične lastnosti. Živahni predstavnik naprav tega razreda je akustični sistem Yamaha NS 777, ki ima primerno ceno in visoko kakovost zvoka. Oglejmo si več o tej AU.

O podjetju

Japonsko podjetje Yamaha je bilo ustanovljeno leta 1897. Bila je vključena v proizvodnjo organov. Sčasoma je podjetje obvladalo proizvodnjo kitar, akustičnih sistemov, drugačno periferijo za njih in športne izdelke. Večstranska in starodavna družba je znana zunaj Japonske. Yamahini izdelki so znani po svojih kakovostnih in akustičnih lastnostih (ko gre za zvočnike in kitare).
Številni profesionalni glasbeniki z veseljem uporabljajo kitare in sintetizatorje iz Yamahe. Tudi proizvajalec je znan po svojih skromnih cenah za svoje izdelke. Na primer, kitare iz Fenderja in Gibsona so veliko dražje. Čeprav se ne razlikujejo posebej od Yamahinih izdelkov. Za glasbene instrumente tega proizvajalca je značilna izjemna zanesljivost. Enako velja za akustične sisteme, ojačevalnike in drugo opremo.

Pozicioniranje

Yamaha je v glasbenem svetu dobro znana. Njene sintetizatorje, akustične sisteme, slušalke, kitare in drugo opremorazlikujejo po kakovosti in zanesljivosti. Številni profesionalni glasbeniki izbirajo prav ta izdelek. Zato je zanimanje za zvočnike Yamahe NS 777 povsem razumljivo. To je morda prva akustika podjetja, ki prodaja po primerni ceni.
Zvočniki so postavljeni kot proračunska možnost za ljubitelje visokokakovostnega zvoka. Lahko celo zadovoljijo nekatere "avdiofile". Vendar to zahteva, da imajo vse komponente sistema ustrezno raven. Ojačevalnik, kabli, zvočna kartica ali CD predvajalnik - vsi se morajo ujemati z ravnijo zvočnikov. Šele takrat se bodo razkrili vsi njihovi potenciali.

Specifikacije

Yamaha NS 777 se nanaša na kategorijo sistemov talnih zvočnikov. Akustika je sestavljena iz treh pasov in štirih zvočnikov: dveh nizkih frekvenc, enega SM in enega RF. Mnogi pravijo, da bi morala biti "pravilna" AU enosmerna, vendar to ni tako. Akustično telo je izdelano iz MDF plošč in lakirano. Ta lak pogosto postane "jabolko neskladja", vendar o tem malo kasneje. Območje delovanja zvočnikov je 30.000 Hz - 35.000 Hz. Moč akustičnega sistema je 100 W. Premer zvočnika je 200 mm, MS 130 mm, RF 25 mm. Skupna izhodna moč akustike je 250 vatov, občutljivost pa je 89 dB s konstantnim uporom 6 ohmov. Nepripravljen kupec teh številk ne bo rekel ničesar. Zato se morate pred nakupom seznaniti z osnovnimi načeli akustike.
Velikost stolpcev, ki jih nekateri lastniki nanašajo na minuse. Res so ogromne. In tehta veliko - skoraj 25 kilogramov. Za ta sistem potrebujete prostorno sobo. V majhni sobida jih samo ne bo. Višina - 1100 mm, širina - 276 mm, globina - 390 mm, takšne dimenzije so značilne za dober akustični sistem. Yamaha NS 777 sodi v razred Hi-Fi. Ima ustrezne velikosti.

Namestitev sistema zvočnikov

Za dober zvok morate poznati nekatera pravila za namestitev sistema z zvočniki Yamaha NS 777. V nobenem primeru ne smejo biti nameščeni blizu stene. Razdalja med zadnjim delom telesa kolone in steno mora biti vsaj meter. Brez tega pridobivanje jasne slike v zvoku ne bo delovalo. Prav tako ne morete nastaviti akustike v kotih. To negativno vpliva na celotno konfiguracijo zvoka. Ker so zvočniki precej močni, lahko razporedijo vse steklene in porcelanske gumbe ob napačni postavitvi.

Akustike ne morete namestiti na posebne police, pritrjene na stene. Yamaha NS 777 - nadstropni AU. In tako mora ostati. In police bi morale biti presenetljivo močne glede na težo zvočnikov. Če postavite akustični sistem na polico, tvegate, da boste izgubili levji delež basa. In to je najpomembnejši del zvoka. Brez tega je zelo težko zajeti celotno sliko. Vendar, če živite v stanovanjski stavbi, sosedje verjetno ne bodo veselili takšne lokacije zvočnikov. Od nerealno močnega basa pri visoki glasnosti se zlahka razpadejo, lestenec in omet. S tem morate biti previdni.

Medsebojno delovanje z drugimi sestavnimi deli

Ker je zvočnik Yamaha NS 777 pasiven (brez vgrajenega zvočnika)ojačevalnik), potem potrebuje kakovosten sprejemnik. Treba je opozoriti na enkrat, da je sovjetska tehnika (čeprav je dobra), kot so "Vega" ali "Mayak", v vsakem primeru ne bo primerna. Poleg težav s povezljivostjo se bodo pojavile številne težave. Bolje je, da se prebijete v nekaj primernega, kot sta Sony TA-FB940R, Marantz PVR7200 ali Yamaha RX v 663. Ti ojačevalniki so zelo sposobni razkriti celoten potencial teh podatkov v stolpcu.
Toda ne le sprejemniki so pomembne komponente akustičnega sistema. Akustika Yamaha NS 777 zahteva obe visokokakovostni žici. Brez tega dostojnega zvoka ne bo uspelo. Popolne žice so bolje zavreči naenkrat. Posel pa od njih ne bo deloval. Morate kupiti nekaj takega kot Inakustik Referenz LS-502. Prav tako bi bilo dobro kupiti kakovosten interbloker. DH Labs Silver Sonic BL-1 povezava RCA je prava rešitev za vas. S temi komponentami bo akustika poplavljena tako, da ne boste sanjali!

Z uporabo računalnika

so osebni računalniki in prenosni računalniki tako močno vključeni v naša življenja, da je nemogoče zamisliti, kaj bi se zgodilo, če ne bi bilo. Mnogi raje poslušajo glasbo z računalnikom. V tem primeru je potreben tudi ojačevalnik za Yamaha NS 777, vendar je celotna sol tukaj na zvočni kartici. S standardno kartico ni mogoče doseči normalnega zvoka. Ne glede na strme stebre. Tukaj potrebujete "napredno" zvočno matrico. Lahko uporabite celo kartico USB. Model Asus Xonar STX bo primeren. Samo morate ga uporabljati v načinu ASIO.

Kaj poslušati

Zdaj o avdio datoteki. Poslušanje s temi zvočniki MP3 ni dovoljeno. Skoraj vse frekvence v teh datotekah so neusmiljeno obrezane. Bolje je uporabiti FLAC, APE ali WavPack. To je tozagotavljajo celoten spekter frekvenc in razumne kakovosti. In Yamaha NS 777 Black bo pomagal odkriti lepoto nestisnjenih formatov avdio datotek. Seveda, veliko teh pesmi tehta, vendar je vredno.
Najboljša možnost je, da uporabite dober CD predvajalnik. Vendar pa poslušanje zahteva le visoko kakovostne diske z blagovno znamko. "Samopali" zvoka ne bo zadovoljen. Domači kino lahko uporabite tudi kot vir zvoka. Zmožen je zagotoviti ustrezno kakovost reprodukcije. Če potrebujete "topel zvok žarnice, potem je najboljša možnost, da uporabite dober igralec za tablični računalnik." Vinyl "bo samo zagotovil" žarnico ". Številke ne vedo, kako to narediti. Zvok je zelo podroben, število basov je tisto, kar potrebujete, še posebej, če poslušate klasično glasbo, hard rock, in na splošno, vse instrumentalne glasbe, vsi instrumenti zvok podrobno, to je glavna zasluga inženirjev. Yamahi so lahko ustvarili visokokakovostne, poceni govorce za domačo uporabo.
Visoke in srednje frekvence so oblikovane popolnoma. Res je, da potrebujete dober ojačevalnik in kakovostne kable, če želite slišati vse to. Ne pozabite na pravila namestitve akustičnih sistemov tega razreda. Bonus za te zvočnike je eleganten videz. Oblikovalci Yamaha ne jedo kruha. Akustika izgleda strogo in dostojno. Lepa jeprimerna za vsako notranjost. Ne pozabite na glavno prednost - ceno.

Slabosti

Pri takšni ceni ugotovite slabosti v stolpcih - slab ton. Toda nekateri ne morejo brez tega. Z vsemi svojimi prednostmi, pregled Yamahe NS 777, ki smo ga začeli v tem članku, ima slabosti, ki lahko zelo moti tako imenovane "audiofilove" in snobove. Prvič, z nezadostno močjo ojačevalnika lahko zapišete "pishkahki" (HF zvočniki). Ampak to pomanjkljivost se zgodi le s pomanjkanjem pismenosti lastnika. Če oseba ve, da morajo biti zvočniki opremljeni s sprejemnikom moči, potem preprosto ne more biti takšnega problema. Drugič, zloglasni "klavirski lak" ima sposobnost zbiranja prstnih odtisov, prahu in vse druge umazanije. Ko ga poskušate drgniti, ga neusmiljeno opraskate. Pri najmanjšem udarcu iz lakirane plošče so odrezani celotni kosi. To je težava. Toda s skrbnim delovanjem Yamahe NS 77750 lahko ohranite dostojno podobo sistema zvočnikov. Ta pomanjkljivost ni prednostna naloga. Glavna stvar je, da zvočniki dobro oddajajo.

Mnenja

Pojdimo na najbolj zanimiv del pregleda o Yamahi NS 777. Mnenja - to je zelo pomembno. Na njihovi podlagi lahko sklepamo o kakovosti določenega izdelka. Mnenja o tem sistemu zvočnikov vam ne omogočajo, da dokončno ugotovite v celoti. Mnogi lastniki opisujejo svoje osebne subjektivne občutke. Koliko ljudi je toliko misli. Vendar še vedno prevladujejo pozitivne povratne informacije. Mnogi opažajo čudovit zvok, eleganten videz in založboglasnosti Negativna povratna informacija se izgubi v masi pozitivnega, vendar se njeno bistvo zniža na "visoko frekvenco" (zaradi lastne neumnosti), slabo kakovostno lakiranje in ogromne AU obroče. V splošnem pozornost na te pritožbe ne zasluži. Vse te malenkosti. Še posebej proti takšni ceni. Omeniti velja, da je tudi v negativnih ocenah kakovost zvoka visoka.

Povzetek

Sistem zvočnikov Yamaha NS 777 je odlična alternativa strašno dragim Hi-Fi sistemom. Ima visokokakovosten zvok, odličen izgled in odlične tehnične lastnosti. Zvočniki so odlični za domačo uporabo, tako za poslušanje glasbe kot za gledanje filmov. V vseh primerih akustični izhod kristalno čist zvok s potrebnimi frekvencami. Obstajajo nekatera vprašanja v zvezi s kakovostjo lakiranega premaza, vendar je to pomanjkanje zanemarljivo. Še posebej za denar, ki ga zahtevate za te stolpce. Da, in kupiti izdelke takšne blagovne znamke - veliko sreče. Spoštovani uporabniki lahko toliko, kot želite, iščejo slabosti tega sistema zvočnikov, vendar stane svoj denar. Odlična izbira za tiste, ki cenijo kakovosten zvok z minimalnimi stroški. Ni vam treba samo pozabiti na druge komponente avdio sistema.

Sorodne publikacije