Podrobna navodila o tem, kako omogočiti črkovanje v »Vardo«

Težave s črkovanjem se pojavijo za vsakogar: v nekom več, v nekoga manj, vendar v našem času, urejevalniki besedil, ki so priljubljeni, imajo vgrajen črkovalnik in popravke napak v besedilu. Torej v programu Microsoft Ward. To je zelo priročno, saj pri vnašanju besedila lahko nenamerno naredite napako ali pozabite postaviti vejico, program pa vam bo v tem primeru pokazal, da ste naredili napako in ponudili možnosti za njeno odpravo. V članku bomo govorili o tem, kako omogočiti črkovanje v programu Word 2007 in kako ga uporabiti. Podrobna razčlenitev treh najpomembnejših vidikov operacije: vključitev, preverjanje v avtomatskem načinu in ročni način.


Vklopi samodejno preverjanje črkovanja.

Zdaj bomo pogledali, kako omogočiti, da se črke v besedi poudarijo med črko. Vredno je reči, da je ta možnost privzeto omogočena po namestitvi programa, v nekaterih okoliščinah pa je lahko onemogočena. V tem primeru morate storiti naslednje:
 • Kliknite gumb "Datoteka".
 • Pojdite v razdelek "Možnosti".
 • Pojdite v oddelek za črkovanje.
 • Preverite vse elemente v razdelku "Popravek črkovanja" in v razdelku "Izjeme za postavke" označite razdelek "Izjeme od datoteke".
 • Pritisnite gumb "OK".
 • Zdaj veste, kako omogočiti samodejno črkovanje v Wordu. Kot lahko vidite, je to enostavno. Zdaj lahko začnete razlagati, kakoto možnost uporabite pri delu v programu.

  Uporabi preverjanje črkovanja

  Ko je možnost omogočena, se črkovanje samodejno preveri in beseda bo označena, ko bo napaka. Napako lahko popravite sami, da spremenite besedo, lahko pa uporabite posebno orodje za pospešitev tega postopka. Zdaj bomo razpravljali o tem, kako omogočiti črkovanje v Vardo, da popravimo napake in kako uporabiti ta pripomoček.


 • V programu "Ward" pojdite na zavihek "Pregled".
 • V skupini orodja za črkovanje kliknite Črkuj.
 • V oknu, ki je običajno pritrjeno na desno, izberite pravilen popravek in kliknite gumb "Uredi".
 • Mimogrede, če ni pravilne zamenjave, lahko napako uredite ročno, in če v slovarju ni nobene besede, vendar veste, da natančno obstaja, kliknite gumb "Dodaj" in če je to označeno, beseda ne bo označena. V skrajnem primeru lahko napako preprosto preskočite s klikom na isto ime.

  Ročno preverjanje črkovanja

  Kako preveriti črkovanje v Vardo v samodejnem načinu, smo ugotovili, vendar obstaja še en način - ročno preverjanje. To ne pomeni, da bo treba popraviti vse napake z brisanjem in ponovnim vstopom v popravek, in obratno - naključno bomo popravili s pritiskom na nekaj gumbov. Dokument, ki ima pred vami napake, je poudarjen z barvnimi linijami, odvisno od narave napake. Kakšna barva pomeni odgovor, brez razlagekar pomeni, da je najbolje, da takoj odidemo na rešitev problema. Če želite popraviti napako, se pomaknite na napačno besedo in kliknite desno tipko miške (PCM). Pred vami se bo prikazal kontekstni meni, v katerem bodo na prvem mestu predlagane možnosti popravkov, podobne tistim, ki so prikazane s samodejnim preverjanjem črkovanja. Če želite spremeniti napako, kliknite želeno besedo. Če ni drugih možnosti, vendar veste, da je beseda pravilno napisana, lahko kliknete gumb »Dodaj v slovar« ali »Preskoči«.

  Priporočila

  Zdaj veste, kako v "Vardo" vključiti črkovanje, vendar bi končno rada nekaj priporočila. Preverjanje črkovanja lahko služi kot dober učitelj. Pri sestavljanju besedila boste verjetno naredili napako v isti besedi. Poskusite se spomniti njegovega pravilnega črkovanja in še naprej ne ponavljati. Če ste pozorni na pravilno črkovanje, sčasoma pozabite na orodje za preverjanje črkovanja.

  Sorodne publikacije