Radeon HD 4600. Specifikacije adapterja

Sodobni grafični adapterji so precej dragi. Kaj pa, če je proračun omejen? Smiselno je pogledati video kartice iz preteklosti. Med starimi grafičnimi karticami so precej dobri modeli, ki so lahko povsem sprejemljivi za sodoben proračunski računalnik. Eden takih izdelkov je grafični vmesnik Radeon HD 4600 iz častnega podjetja ATI, izdan pod oznako AMD. Ta adapter, seveda, ne bo potegnil sodobne igrače, ampak za druge zabave je zelo primerna. Njegove specifikacije še vedno niso nič. Zdaj jih bomo obravnavali.

Glavne specifikacije grafičnega adapterja

Tako so grafični pospeševalniki črte HD 4600 izdelani na jedru RV730PRO, ki se nato izvaja s procesom 56 μm. V času izdaje je bila najnaprednejša tehnologija. In potem so bile grafične kartice sposobne veliko. To jedro deluje na frekvenci 600 megahertzov. Ne toliko za adapterja iz preteklosti. Toda pomnilniška kartica teče na frekvenci 1000 MHz, kar je bilo v tistem času neverjeten preboj. Vendar pa HD 4600 ni veljal za vrhunske grafične kartice. Ta adapter uporablja GDDR3 in 128-bitno širino vodila. To vam omogoča, da dosežete odlično globino barve. Za namestitev adapterja v računalnik potrebujete priključek PCIe 2.0 na matični plošči. Obstaja podpora za Pixel Shader različico 4.0. DirectX 10.0 se lahko uporablja kot grafični API. Seveda dvanajsta različica seveda ni bila dostavljena. S takšnimi značilnostmi grafične kartice lahko povlečete skoraj vse igre pred tremi leti. Tako modernoNajmanjše nastavitve grafike so enostavne za zagon.
Zaključek
Tako smo pregledali grafično kartico AMD 2013 z imenom ATI Radeon HD 4600. Ta grafični adapter je še vedno zelo primeren za uporabo v sodobnih proračunskih računalnikih. Tako plačilo ni potrebno. Takšen adapter bo trajal nekaj let brez težav.

Sorodne publikacije