Hyde na mutantih iz igre "Stalker": vrane

Srečanje zalezovalcev z vranami na ozemlju območja je značilen pojav. Ta vrsta mutantov je najbolj razširjena in številna vrsta, ki se je uspešno prilagodila novim razmeram. Gre za njih, o katerih bomo govorili v današnjem času o mutantih iz igre S. T. A. L. K. E. R.

Splošne informacije

Po nesreči v coni so preživele le eno vrsto ptic - vrane. Pri drugih pticah pa se niso mogli izogniti negativnim učinkom radioaktivnih izpustov in skrivnostnih anomalij. Da bi premagali gravitacijske nenormalne motnje, ki tvorijo celoten labirint, se morajo vojaški piloti iz sveta S. T. A. L.K. E. R. zateči k pomoči kompleksnih detektorjev. V tem načrtu so vrane iz Zone šle daleč naprej - vendar nobena ptica ni padla v tako gravitacijsko past. Nihče ne more dati točnega odgovora na vprašanje, kako se jim je uspelo izogniti eni anomali za drugo.


Mogoče je, da je takšna edinstvena značilnost posledica "pozitivnih" mutacij, ki so se pojavile v telesu. Danes se znanstveniki iz vesoljske igre zbližajo s teorijo razvitih možganov zajcev, ki so uspeli razviti vrsto kompleksnih senzoričnih in mentalnih refleksov. Še več, pričakovana življenjska doba krokarjev iz "Stalkerja" presega oznako v 100 letih.

Obnašanje in navade

Vrane običajno padejo v majhne jate (število lahko doseže do 35 posameznikov) in se krožijo visoko na nebu. Največje grozde lahko opazimo v bližini trupel in gravitacijeanomalij Nihče še ni videl, da bi te ptice pristale ali hodile po tleh. Mnogi posamezniki umrejo, ko oddajajo. Včasih se med prehodom "Stalkerja" pojavijo krokarji poleg "lijak", kjer jedo zlomljene trupe.


Ta vrsta mutantov je precej pobožna. Če želite, jih lahko prestrašite z burnih krajev, čeprav se vedno obrnejo nazaj in odletijo le, ko si to želijo sami.

Kje živijo?

Kraji bivanja krokarjev iz igre "Stalker" so različni in niso trajni, kar pomeni, da nikoli ne bodo odloženi za najdaljši čas na istem mestu in se bodo lahko povsem srečali na kateri koli točki območja. Hkrati jih pogosto opazimo v bližini trupel. Tamnice so tista mesta, kjer vrane sploh ne živijo.

Odziv na mutante in ljudi

Ni natančnih podatkov o tem, kako so drugi mutanti vrane, saj slednji ves svoj čas preživijo v zraku in se vedno držijo stran od drugih živih bitij. Kar se tiče ljudi, je situacija skoraj enaka položaju mutantov. Res je, da lahko nekateri zalezovalci včasih opazijo manifestacijo sovražnosti in agresije. Na primer, lik z imenom Gitseel je nekoč uredil igro, v kateri so morali udeleženci ubijati gavrane za denar. Poleg tega, v odsotnosti hrane vrane, sem pogosto igrajo vlogo hrane za lačne potnike. Zgodi se, da se zalezovalci ukvarjajo s pticami samo zaradi lastne zabave.

Nekaj ​​zanimivih dejstev

  • Avtorstvo prvih modelov gavranov iz Stalkerja pripadamodna oblikovalka Ruslana Konovalchuk. Po tem je bilo odločeno, da na model ne bodo vplivale nobene dodatne spremembe, poleg povečanja ločljivosti tekstur (podvojene). Za ustvarjanje in razvoj njihovega ustreznega programerja Dmitry Yasenov.
  • Leta 2002 je bila razvita možnost za ubijanje krokarjev. Kasneje, pred sprostitvijo "Shadows of Chernobyl," razvijalci so se povečale ptice CP, zaradi katerih jih je ubil postal veliko bolj zapleteno. Res je, da je že v naslednjih delih serije vrane spet prejel zmanjšano ponudbo CP.
  • Viri zbirk vsebujejo shranjeno sliko trupastega gavrana (ikona inventarja). Iz tega lahko sklepamo, da so prejšnji razvijalci načrtovali uvedbo možnosti za igralce, da bi jedli ubite surove krokarje.
  • Vrane so najbolj razviti igralniški mutanti. Nekateri modeli lahko varno letijo skozi geometrijo nivoja, drugi pa lahko še naprej izvajajo animacijo leta tudi po tem, ko so padli na tla. Modeli krokarjev so narejeni z uporabo nizko kakovostnih tekstur (v »Clear Sky« je situacija ostala nespremenjena na bolje) in ne igrajo nobene posebne vloge v vseh igrah.
  • Ena od vrst interakcij z vranami v Stalkerju je postala mini igra. Njen pobudnik je bil razbojnik, in pomen je bil, da streljajo krokarje (za denar ali kakšno drugo nagrado).
  • Trgovec z vzdevkom Raven

    Če nastavite "Stalker" na vrh "Sparrow Team" na vrhu Stalkerja, se bo v igri na lokaciji "Dump" pojavilo veliko novih zanimivih oseb. Eden od teh herojev bo na trguvzdevek Raven (ne zamenjajte z mutanti perja!). Če začnete trgovati z njim, ima nekaj redkih ali spremenjenih debel na zalogi, jih z veseljem zamenja za artefakte. Poleg tega lahko proda dele mutantov v zameno za zalogo orožja in streliva. In kljub temu ima Raven ekskluzivni sod - iglomet, ki je na voljo tudi za nakup.

    Sorodne publikacije