Gladki prehodi barv: CSS gradient

Naravna barvna gama je običajno enakomerno gladka. Toda tudi na popolnoma enakih površinah ene neprekinjene barve se oblikujejo naravni barvni prehodi. Vedno nenamerno padanje sončne svetlobe ali umetne svetlobe, kot tudi spreminjanje vidnega kota daje neenakomerne in edinstvene odtenke.

Dve točki gledanja, namenjeni enemu in istemu subjektu, dojemata njeno barvo glede na razliko med njihovimi vidnimi koti in razmerjem kotov padanja drugih žarkov na površino, ki jo je treba preučiti.

Psihološki učinki barvnih prehodov

Barva ne povzroča samo fizičnih občutkov in ni odvisna samo od časa in položaja v prostoru. Podoba dreves, zgradb, gora in drugih predmetov v obrnjenem položaju povzroča občutek odboja na vodni površini ali na drugi površini.


Absolutno črne vzporedne črte na idealno beli površini stene, pravokotno vzdolž celotne dolžine, se povečujejo sorazmerno z debelino naravnega zmanjšanja debeline črte, če jo gledamo na steni - vse to povzroči, da nadzornik čuti, da ima soba horizontalni strop. Ena slika, v kateri se nanašata dva in vsaka od njiju premaknjena med seboj na razdalji med očmi, daje prostorski učinek glasnosti, če se osredotočite na oči. Če je plakat dovolj velik in so meje prehoda v resnično realnost popolnoma izpolnjene, se bo slika na plakatu dojemala tako naravno, da so potrebni barvni odtenki, zavest o uri se samodejno poveže. Spletna stran, predvsem paoblikovanje in barvna shema sta pomembni in dopolnjujeta logiko vira, njegov dialog pa ustvarja pravi psihološki učinek na obiskovalca.

Gladki prehodi z uporabo CSS

Gradienti so ustvarjeni z linearnimi gradientnimi () in radialno-gradientnimi () funkcijami. V prvem primeru se gladka sprememba barve pojavi vzdolž črte, v drugem primeru - z elipso ali zarezo. CSS gradient lahko nastavi lastnosti ozadja, slike ozadja, seznama-style-image podobe. Izpostavljanje elementov drug drugemu, opredelitev njihove preglednosti lahko tvorijo čudovite odtenke barve in ustvarjajo edinstvene prehode.


Vendar pa se je treba zavedati, da barvni prehod morda ni vedno enak. Nekatere možnosti za barvne kombinacije, pomen preglednosti pri oblikovanju ozadja strani lahko povzročijo neželene učinke po korakih.

CSS Gradient ozadja

Gradient je gladek prehod iz ene barve v drugo. Uporabite lahko več barv. Linearni gradient CSS se lahko spreminja:
Prvi parameter je kot nagiba ali strani območja, ki mu sledi barva. Ni potrebno uporabljati samo dveh barv, lahko narišete vse mavrice. Če uporabite lastnost transparentnosti motnosti, lahko dobite učinke prekrivanja.

Izbira barvnih, barvnih generatorjev

Ustvarjalni del oblikovalčevega dela, razvijalec mesta, je bil v zadnjih letih poenostavljen. Postale so praktične in smotrne pravokotne oblike, ki vsebujejo najmanj informacij, najmanj funkcij, največjega pomenain psihološko namestitev za prodajo blaga, zagotavljanje storitve, zlasti za označevanje popustov, kakovosti in /ali pomembnih razlik med konkurenti.
Tudi v tako strogih pravilih in pogojih za ustvarjanje sodobnih spletnih virov obstaja prostor za ustvarjalnost in izrecno željo nekaterih razvijalcev, da se vključijo v agresivno barvno delo, ki odraža vsebino besedilne vsebine in stil izbranega dialoga. CSS gradient je postal bolj pogosto uporabljen. Nasprotno pa sta imela Google in Googlove barvne rešitve predvsem učinek in privrženci, vendar je v zadnjih nekaj letih aktivna komponenta spletnega oblikovanja začela iskati nove oblike, nove barvne rešitve in poskušala nevsiljivo dinamiko gladkih oblik.
Na internetu je veliko spletnih virov (generator gradientov CSS), ki močno poenostavijo izbiro pravih barv: angrytools, flatonika, generatecass, itd. Prihranijo čas pri izbiri pravih barv, premislijo o konverziji in prekrivne. .

Dinamična barvna shema

Tradicije, ki so podlaga za ustvarjanje spletnih virov, so pravilo nesporno: struktura, vsebina in dialog spletnega mesta s stranko - kompetenca razvijalca, ki izvaja voljo lastnika (kupca). Videz mesta, njegova zasnova se tradicionalno nanaša tudi na to, kar ni določeno s strani naročnika. Medtem se število različnih naprav povečuje, v družinah vsake vrste pa obstajajo različni perspektivni primeri, ki imajo pomembne razlike, ne toliko v barvnem prenosu kot v dovoljenju in oblikah vidnega območja brskalnika. Različni brskalniki inUporabljene različice povzročajo tudi težave pri ustreznem odražanju zmožnosti CSS gradienta.
Skupaj z oceno teh okoliščin in primeri nekaterih obetajočih del je mogoče trditi, da videz mesta le v stanju preusmeritve - pristojnost razvijalca in /ali lastnika vira. Šele ko stranka najprej obišče ta vir, lahko oceni oblikovanje spletnega mesta. Če je stranka mislila, da je primerno zapomniti stran in jo uporabiti v vsakdanjem življenju, je njegova želja po orodjih za upravljanje videza in funkcionalnosti dobro utemeljena. Tak premik težišča je ugoden za razvijalca: ni potrebe, da se vključijo v izvajanje navzkrižno brskalnik, testiranje mesta na različnih napravah v različnih operacijskih sistemih. Poleg tega bo trend omogočil ustvarjanje skupne baze podatkov za dejansko uresničevanje zmožnosti CSS pravil na različnih napravah. To je samo začetek, vendar je njegov potencial zelo pomemben.

Sorodne publikacije