Fotoaparat Canon IXUS 170: opis, značilnosti, pregledi

Pred dvema letoma je svetovno znani Canon predstavil nov model klasičnih kompaktnih fotoaparatov. Odlikujejo ga nizki stroški in precej dostojne lastnosti za običajno "milo". Canon IXUS 170 je zelo enostaven za uporabo - samo pritisnite gumb in pritisnite gumb za zajem. Tukaj ni veliko nastavitev, kar močno poenostavi življenje navadnih amaterskih fotografov.

Videz fotoaparata

Ta naprava ima standarden, vendar hkrati precej lep videz. Telo naprave je narejeno iz plastike in ima več priročnih gumbov. Posebno pozornost je treba posvetiti debelini fotoaparata - le 2,2 cm. Seveda, to ni kompaktnost rekord, vendar je enostavno držati kamero v roki in v torbi, ne bo trajalo veliko prostora. Kupec lahko izbere naslednje barve primera:

 • črna;
 • rdeča;
 • vijolična;
 • srebro;
 • modra.
 • Kot velika večina podobnih modelov ima Canon IXUS 170 vgrajeno bliskavico, ki se nahaja neposredno na sprednji strani naprave. V izklopljenem stanju se leča popolnoma skrije v ohišje in zapre z roloji, zato je dobro zaščitena pred različnimi poškodbami. Na vrhu naprave sta samo dva gumba: vklop in sprostitev zaklopa. To je zelo priročno za povprečnega uporabnika, ki ne želi iti globlje v kompleksne nastavitve fotoaparata. Samo vklopite kamero in posnemite sliko.
  AtZadnja stran zaslona je 2,7-palčni LCD zaslon - precej standardne funkcije, ki veljajo tudi za Canon IXUS 170. Potrošniki so v tem pogledu dvoumni, saj se trenutno postavljajo na nove modele z minimalno 230 tisoč pikami.
  Paket
  Canonova kamera ima standardni komplet za milo, in sicer:
 • fotoaparat; ]
 • baterija;
 • polnilec,
 • trak
 • tiskani material;
 • škatla.
 • Pri nakupu naprave je pomembno, da razumete, da pomnilniška kartica ni vključena, morate jo kupiti ločeno. kupon in potrdilo o nakupu za napravo. Če tega ne storite, bo brezplačno popravilo fotoaparata zavrnjeno.

  Objektiv naprave

  Canon je za ta model fotoaparata namestil matrico CCD. Glede na to, da je to še vedno proračunski model kamere, se ne pritožite. Ampak to je neverjetno, po enem letu pred izdelavo Canon IXUS 170, Japonci poročajo, da ne bodo proizvajali varčevalnih variant. Ampak nekaj jih je spremenilo odločitev.
  Dejansko uporabnik na koncu dobi precej dobro sliko ob upoštevanju stroškov naprave. Če pa oseba načrtuje fotografiranje profesionalno ali pa preprosto želi narediti zelo lepe in kakovostne fotografije, je bolje, da si ogledate druge Canonove modele fotoaparatov. Ta možnost je idealna zadomače posnetke. Canon Digital IXUS 170 ima preprost, a hkrati zelo dober objektiv. Njegova značilnost je prisotnost 12x optičnega zooma, kar je povsem dovolj za normalno uporabo naprave. Treba je omeniti, da je kljub ne tako impresivnim tehničnim specifikacijam fotoaparat mogoče vzeti s seboj na počitnice in narediti kar dobre fotografije.

  Specifikacije

  Canon IXUS 170 ima naslednje specifikacije:
 • matriko z 20 milijoni slikovnih pik;
 • največja ločljivost - 5152 x 3864;
 • vrsta matrike: CCD;
 • bliskavica je tam;
 • makro streljanje - je;
 • format okvirja - 4: 3;
 • LCD zaslon 2.7 ";
 • pomnilniške kartice - SD, SDHC, SDXC (niso vključene);
 • HD video - 15 sličic na sekundo; 40]
 • optični zoom - 12x;
 • digitalni zoom - 4x.
 • To pomeni, da je naprava vredna svojega denarja in je trdna srednja teža med drugimi proračunskimi napravami.

  Druge značilnosti

  Ko oseba vzame kamero v svoje roke, je hkrati občutek preprostosti, hkrati pa zanesljivost, ne obstajajo nobene nove matrice in zasloni, ki bi lahko ničesar odstranili, vendar so razvijalci temu modelu dodali optični stabilizator
  . Omeniti je treba, da je raven hrupa pri Canonovem digitalnem fotoaparatu IXUS 170 precej nizka. Povratne informacije ljudi potrjujejo, da so slike dobre in da fotoaparat dobro deluje. SD kot vir energijeuporablja se standardna tovarniška baterija za 800 mga, ni možnosti uporabe lastnih baterij. Naprave, opremljene s precej staro CCD matriko, ne morejo snemati videoposnetkov visoke ločljivosti, vendar ne pozabite na stroške naprave. Med snemanjem videa se snema tudi zvok.

  Garancija in pogoji delovanja

  Za kamero velja uradna garancija, ki velja 12 mesecev od datuma nakupa. V tem primeru mora oseba shraniti tovarniško embalažo, ček in garancijsko kartico. Ne pozabite, da je prepovedano samostojno razstaviti in poskusiti popraviti napravo - drugače bo strokovna pomoč zavrnjena. To lahko storijo le strokovnjaki v servisnem centru, ki imajo ustrezne veščine. Preden prvič vklopite napravo, morate vzeti baterijo in jo napolniti do konca, nato pa jo vstaviti v fotoaparat. Nato jo morate vstaviti v režo za pomnilniško kartico (nahaja se poleg baterije). Zdaj morate zapreti pokrov in klikniti na gumb za vklop naprave. Naprava vas nato pozove, da nastavite trenutni datum in čas. Potem je fotoaparat pripravljen za uporabo. Po potrebi lahko nastavitve nastavite s tipko za meni na hrbtni strani fotoaparata.

  Canon IXUS 170 Ocene fotoaparata

  Pozitivne povratne informacije Ljudje, ki so kupili ta model, opozarjajo na enostavnost uporabe naprave. Nima velikega števila različnih gumbov in nastavitev, skoraj vse se dogaja v načinu brez povezave -samo pritisnite na sprožilec. Navedena je tudi kompaktnost fotoaparata. Je zelo lahek, tehta le 146 gramov in ima majhnost. Lahko ga postavite v majhno sklopko, saj ni potrebno veliko prostora. Pri običajnem dnevnem delovanju brez povečanja slike so slike povsem sprejemljive. Baterija dobro deluje - s polnim polnjenjem lahko vzamete okoli 250 posnetkov. Negativne povratne informacije Na žalost se potrošniki pogosto zelo negativno odzivajo na Canon IXUS 170. Večina negativnih povratnih informacij se nanaša na fotografije slabe kakovosti pri fotografiranju ponoči in pri uporabi povečave. Kljub 20-megapixel matriki, fotografije prihajajo z veliko hrupa. Fotografije zahtevajo dodatno obdelavo v urejevalniku, kar ne zadovolji vsakega kupca.

  Zaključek

  Ta naprava ima dvoumne odzive med potrošniki, vendar lahko rečemo, da je to precej proračunski model. Poleg tega, analizira vse izjave lastnikov te naprave, lahko sklepamo, da razčlenitve praktično niso opazili. In to že kaže dobro kakovost. Cene se začnejo pri 8000 rubljih. Na splošno, če potrebujete cenovno ugoden in popolnoma sposoben model fotoaparata, potrebujete Canon IXUS 170. Seveda, če nameravate fotografirati profesionalno fotografijo ali natisniti fotografije na papirju formata A4, je bolje, da raje izberete bolj funkcionalno in s tem tudi dragoceno kamero.

  Sorodne publikacije