Zapestnica za fitnes Xiaomi Mi Band Pulse 1S: opis, značilnosti, pregledi

Zdi se, da je bilo leto 2015 leto, ko so obrabljene naprave končno začele uporabljati komercialni uspeh. Seveda so bili izdani že leta, zlasti fitnes sledilci, vendar niso imeli ničesar, ali se je večina zdela preveč draga. Malo pred tem je Xiaomi navdušil vse s svojim produktom Mi Band, ki je vseboval številne priljubljene funkcije, kot so štetje korakov in čas spanja, vendar ni imel britve v oblikovanju in monitorju srčnega utripa, čeprav je težko pritožiti se na takšne pomanjkljivosti, ko stvari stanejo le 13 $. Tokrat je proizvajalec, po shemi imenovanja proračuna, vendar večnamenski pametni telefoni, ponudil športno zapestnico Xiaomi Mi Band 1S "Pulse", ki je bistveno izboljšala funkcionalnost in ohranila neverjetno nizko ceno 15 $. Poleg tega se je globalni distribucijski sistem podjetja bistveno izboljšal in nestrpni kupci bodo verjetno lahko kupili napravo po dani ceni, ne glede na državo, v kateri živijo. Kaj se torej izboljša v primerjavi s prejšnjim modelom in ali bo nova generacija tako priljubljena kot prejšnja?


Konstruktivna izvedba

En pogled je dovolj za določitev proizvajalca tega pripomočka. Znotraj običajne preproste kvadratne kartonske škatle z logotipom Mi obstaja kapsula fitnes tracker, silikonska zapestnica in majhen adapter za polnjenje iz USB vhoda. Čeprav se embalaža v primerjavi s prvotno različico ni bistveno spremenila, je bila njena vsebina bistveno posodobljena in obetavnadajte še več denarja in ga pokažite precej lepo. Fitnes tracker je elipsa vrhunske metine 37 mm široka, 136 mm visoka in 99 mm debela, Xiaomi Mi Band 1S Pulse plastična črna podložka. V zgornjem delu je plošča sesekljanega aluminija, pod katero so skrite 3 svetleče diode, ki sijajo skozi mikroskopske luknje, s čimer dopolnjujejo lep in harmoničen dizajn. Na strani so 2 kontakta za baterijo, spodaj pa monitor srčnega utripa.


Kapsula sledilca tehta 55 gramov in je v skladu s standardom za zaščito vode in prahu IP67, tako da uporabniku ne bo treba skrbeti za ohranitev naprave med normalnim načinom življenja. Priložena zapestnica tehta 14 m in ima dolžino 225 mm. Nastavljiv je na zapestju s preprostim potisnim zatičem v območju od 157 do 225 mm v krogu. Trak je na voljo v 6 različnih barvnih različicah, vključno s črno, modro, oranžno, turkizno, zeleno in rožnato. Proga je opremljena z vojaškimi razredi s čipi Bluetooth 4.0 in merilnikom pospeška ter popolnoma novim monitorjem srčnega utripa, Photo Plethyamo Graphy (PPG). Imetniki zapestij bodo morali kupiti drugačen trak ali vrsto dodatne opreme (na primer obesek), da bo sledilnik pravilno deloval. Po mnenju lastnikov je fitnes zapestnica Xiaomi Mi Band Pulse 1S izjemno priročna in tako lahka in prilagodljiva, da je večinoma sploh ne opazita. O tem se omenjajo pri pranju rok ali pri odstranitvi.

Zapestnica inPolnilec

Resnična lepota oblikovalske fitnes zapestnice Xiaomi Mi Band Pulse 1S leži ne le v majhnosti samega sledilnika, ampak tudi v tem, kako se z njim kombinirajo dodatki Xiaomi. Kapsula je nameščena znotraj katerega koli od številnih dodatkov, in čeprav komplet vsebuje tesno prilegajoč redni silikonski hipoalergenski trak, lahko uporabniki dodatno kupijo vse vrste oblikovalskih rešitev, vključno s tistimi, ki so izdelane v obliki obeska. Za polnjenje sledilnika ga preprosto vstavite v priključno postajo, ki se poveže s kablom USB približno 15 cm. Ni ločenega omrežnega vmesnika, vendar je verjetno, da ima vsak novi lastnik že en tak polnilnik ali vsaj prost priključek USB. Baterija se popolnoma napolni v samo nekaj minutah, saj je njena zmogljivost le 45 mAh.

Programska oprema

Kaj je pametna zapestnica brez posebej izdelane programske opreme? Ne toliko, seveda, ker bo v tem primeru težko dostopati do vseh podatkov, ki jih zbira. Na srečo Xiaomi ponuja dobro vredno programsko opremo - aplikacijo Mi Fit, ki je bila uporabljena v prejšnjem modelu. Tokrat program Xiaomi Mi Band 1S Pulse podpira senzor za hitrost utripa in vse dodatne metrike, ki jih sledi. Koraki so zabeleženi ves dan in se izračunajo na koncu tedna, tako da uporabnik ve, kako dober ali slab je bil njegov rezultat v tem trenutku. Primerjava fitnes trackerja z Googlom Fit in Android Ware kaže na to pričanjenaprave so zelo blizu. Na primer, nošenje med tednom je dalo rezultat 106 tisoč korakov v Googlu in 99 tisoč v Mi. Poleg tega program ocenjuje prevoženo razdaljo in porabljene kalorije za izbrani časovni interval.

Delo z Mit Fit

Podatke lahko predstavimo na več načinov, čeprav je navigacija v Mi Fit lahko precej zmedena. Glavni zaslon prikazuje število korakov ali čas spanja sinoči, odvisno od tega, kdaj se program odpre. Program in fitnes sledilnik se samodejno preklopita med načinom mirovanja in merilnikom korakov in ni mogoče nastaviti želenega načina. Na vrhu zaslona se prikaže velik tortni grafikon, ki izgleda enako kot večina drugih aplikacij Xiaomi. Prikazuje korake, prevoženo razdaljo in porabljene kalorije, kot tudi radialno lestvico, ki prikazuje odstotek dnevne uspešnosti. Bris se imenuje okno, ki prikazuje čas spanja kot celoto, kot tudi trajanje globine in, seveda, krožni urnik doseganja cilja. Predstavitev je zelo lepa in ima barvno vrstico stanja in navigacijsko vrstico, če ima telefon mehke gumbe. Prehodi med zasloni so lepi s subtilnimi tridimenzionalnimi učinki v celotni aplikaciji, ki jih odlikuje prijeten in prefinjen dizajn.

Pregledovanje statistike

S klikom na veliko kolo na glavni strani so prikazane dnevne ali nočne statistike, razčlenjene čez noč ali dan s polnimi grafi in oznakami, ki omogočajo vizualno zaznavo.Dotikanje katere koli vrstice grafa vam bo dalo podrobnejše informacije o njem, povprečne vrednosti vseh dejavnosti pa so navedene spodaj. Majhen gumb na dnu zaslona omogoča preklapljanje med dnevnimi in nočnimi statistikami v zadnjih 24 urah. Težave se začnejo, ko morate najti druge statistične podatke in zgodovinske podatke. V ta namen se mora uporabnik vrniti na glavni zaslon in se dotakniti območja v zgornjem levem kotu grafa. To bo sprožilo še eno dnevno stran za sledenje, ki ta čas prikazuje povprečne podatke za vsak dan namesto minut. Gumbi v obliki plus in minus na dnu zaslona omogočajo prikaz povprečnih vrednosti dni, tednov in mesecev, prikazovanje informacij v številčni in grafični obliki ter povzetke za vsako kategorijo. Gumb za nočni način omogoča preklop med sledenjem kondicije in spanjem, ki ima podobne možnosti prikaza.

Xiaomi Mi Band 1S Pulse: Navodila za začetek uporabe

Uporabniški priročnik je napisan v kitajščini, zato ga bo težko obravnavati. Prva stvar, ki jo morate narediti, je, da prenesete aplikacijo MI Fit iz Googlove trgovine RIAA (ali App Store, ker iOS 7.0 iPhone združljiva fitnes zapestnica). Nato morate zagotoviti brezžično povezavo sledilca s telefonom prek povezave Bluetooth in ustvariti račun, če ga še ni. Sledilnik se lahko sinhronizira z Google Fit. Vendar pa obstajajo težave, ker prenesena aplikacija ne podpira funkcionalnosti monitorja srčnega utripa. Rešitev jepri prenosu in namestitvi s strani proizvajalca, za kar je potrebno predhodno spremeniti varnostne nastavitve pametnega telefona, s tem pa dovoliti izvajanje aplikacij z drugih spletnih strani. Nadaljnja uporaba naprave ne povzroča težav. Ko je aplikacija odprta, samodejno poveže in sinhronizira podatke, včasih pa shrani zapis dejavnosti uporabnikov, ne da bi izpraznila baterijo telefona s trajno omogočeno brezžično povezavo.

Zmogljivost baterije in nastavitve

Ko odprete nastavitve programa, lahko vidite še en velik krožni diagram, tokrat - za prikaz statistike baterije in trajanja naprave. Glede na povratne informacije uporabnika mora biti življenjska doba akumulatorskega sledilnika vsaj 20 dni z enim polnjenjem, o katerem lahko vsaka SmartWatch le sanja.

Funkcija iskanja in druge nastavitve

Z uporabo funkcije iskanja lahko najdete fitnes zapestnico Xiaomi Mi Band Pulse 1S, če se izgubi, kar povzroči dvakratno tiho zamegljenost. To pomeni, da če je fitnes tracker na mehki površini (na primer na kavču), ki ne bo odmeval z nihanjem vibratorja, bo ta funkcija povsem neuporabna. Prav tako lahko nastavite mesto za nošenje kapsule - na desni ali levi strani ali na vratu. Nekoliko spremeni algoritem sledenja statistik, da doseže največjo natančnost. Kot pri vsaki Bluetooth napravi Bluetooth na platformi Android, lahko uporabite fitnes tracker, da preprečite zaklepanje telefona, ko je povezan. DanaTa možnost je na voljo v aplikaciji ali v sistemskih nastavitvah pametnega telefona. Poleg tega lahko nastavite čas za signal Xiaomi Mi Band 1S Pulse, kot tudi prejemate sporočila iz aplikacij pametnega telefona. Res je, da je ta funkcija omejena na samo 3 programe, verjetno je boljša, saj bi sicer naprava nenehno vibrirala brez kakršnih koli vizualnih informacij. Vhodni klici lahko aktivirajo tudi zapestnico, vendar bo uporaba fitnes trackerja Xiaomi Mi Band 1S Pulse povzročila rahlo zmanjšanje trajanja baterije telefona in fitnes trackerja.

Razpoložljivost podatkov

Lastniki, ki morajo čim natančneje spremljati nočni počitek, bodo ugotovili, da monitor nadzira srčni utrip in preverja, ali je uporabnik dejansko spal, in primerja podatke, da bi natančneje določil globino. in lahke faze spanja. Na žalost te informacije niso shranjene in niso dostopne preko monitorja srčnega utripa, ki vsebuje samo zgodovino ročnega pregleda srčnega utripa. Poleg tega vas naprava ob 21:30 samodejno obvesti o številu korakov, ki ste jih naredili čez dan, in podatke o trajanju spanja, potem ko se lastnik fitnes zapestnice Xiaomi Mi Band Pulse 1S zbudi in izstopi iz postelje.

Prednosti in slabosti

Zapestnica Xiaomi Mi Band 1S Pulse pohvali svoje uporabnike zaradi svoje neverjetne cene, enostavnosti in udobja, več možnosti za dajanje kapsul, vključno z možnostjo nošenja okoli vratu, za daljše časovno obdobje brez polnjenja, samodejno štetje korakov in trajanje spanja je superštevilo statističnih podatkov v grafični in številčni predstavitvi, integracija z Google Fit. Hkrati je navigacija v aplikaciji Mi Fit neprimerna in podatki o srčnem ritmu se ne shranjujejo samodejno skupaj z drugimi informacijami.

Zaključek

Izdelovalec fitnes sledilnika Xiaomi Mi Band 1S Pulse je izvedel ogromno dela in resnično izboljšal prejšnji model zaradi bolj zanesljivih čipov in popolnoma novega senzorja srčnega utripa. Zmogljivosti monitorja niso v celoti izvedene, saj program ne shrani teh podatkov, razen če uporabnik sproži takšne meritve. Vendar pa pametna zapestnica ni težko priporočiti tistim, ki iščejo napravo za merjenje časa, porabljenega za vadbo in spanje, tudi če je te podatke mogoče vključiti v druge programe za fitnes. Ta zadnja pripomba se lahko izkaže za ključnega pomena za nekatere uporabnike, saj je veliko uporabnikov vložilo svoj čas in trud v storitve My Fitness Pal, Fitbit in nešteto drugih zaposlenih za nadzor njihove moči, števila izgorelih kalorij itd. Fit zagotavlja odlično razčlenitev cikla spanja in druge podatke, ki jih je mogoče z lahkoto ročno prenesti v vaš najljubši fitnes program, tudi če je to vedno neprijetno. Za skupno $ 15 lahko kupite neverjeten nabor opreme v dobri zbirki, ki zelo natančno sledi številkam za majhen delež stroškov konkurenčnih izdelkov.

Sorodne publikacije