Windows Installer Napaka pri namestitvi iTunes: Kako popraviti?

Kot veste, namestitev iTunes tudi v sistemu Windows ni posebej težka. Menijo, da prvotno "jabolčni" programi na "microsoft" operacijskih sistemih niso bili izračunani. Kljub temu pa danes preprosto namestijo na okolje vsak operacijski sistem Windows. Samo sistem lahko pogosto izda sporočila, kot je »Napaka pri namestitvenem programu Windows med nameščanjem iTunes«. Zakaj se to dogaja in kako rešiti to vprašanje - preberite.

Windows Installer napaka pri namestitvi iTunes: Kaj je razlog?

Začnimo z dejstvom, da dva velikana programske opreme, ki se imenuje, sodelujeta v nelojalni konkurenci in nenehno postavljata drug drugega v kolo. Morate namestiti specifične gonilnike, nato narediti posodobitev, potem pa še nekaj drugega.

Seveda se Microsoft ne bo umaknil uvrstitvi uporabe virtualnih trgovin, kjer lahko kupite in prenesete glasbo ali video. To je enostavno razumeti, da iTunes, čeprav ima prilagojeno različico operacijskega sistema Windows, pogosto ne želi biti nameščen samo zaradi omejitev v sistemu. Prikaže se "Napaka programa Windows Installer pri nameščanju iTunes". Kako se spopasti s tem? Obstaja nekaj preprostih načinov, ki jih lahko vsak uporabnik obvlada. Najpreprostejša rešitev je predlagana za obravnavo.

Windows Installer napaka pri namestitvi iTunes: Kako odpraviti težavo? Prejšnja dejanja

Večina strokovnjakov priporoča, da najprej prenesete najnovejšo različico namestitvenega programa (iTunesSetup) iz uradnega vira, nato pa vustvarite kopijo zagonske mape s preimenovanjem. Kopije bi morale spremeniti razširitev datoteke EXE na ZIP. To lahko storite le, če omogočite način prikaza razširitev datotek v okolju Windows ali uporabite ukazne lupine, kot je Norton Commander. Posledično bo v istem Explorerju izvorna mapa vsebovala dva objekta, ki jih je mogoče ločiti celo po blokih. Načeloma se lahko datoteka EXE izbriše (ne bo več potrebna).

Odstranjevanje in ponovno nameščanje komponent programske opreme Apple

Zdaj se začenja najpomembnejša stvar. V standardnem "Nadzorni plošči" morate odpreti razdelek za namestitev in odstranitev in odstraniti komponento posodobitve programske opreme Apple (odjemalec za iTunes Update bo odstranjen med postopkom odstranitve).
Najbolje je uporabiti, seveda, posebne pripomočke za popolno odstranitev s skeniranjem preostalih datotek in registrskih ključev (na primer, iObit Uninstaller). Tako boste preprečili težave, do katerih lahko pride med postopkom ponovne namestitve. Mimogrede, ne pozabite na trenutek, kot je Bonjour (res je, da ga boste znova namestili, ko boste namestili iTunes, ali ga želite ali ne).
Zdaj morate razpakirati preimenovano datoteko ZIP in razširjeno mapo, da zaženete namestitveni program za posodobitev (Apple Software Update) z razširitvijo MSI. Ko je postopek končan, morate znova zagnati sistem, sicer se bo pojavila napaka programa Windows Installer, ko boste namestili iTunes.
Naslednji korak je zagon originalnega namestitvenega programa iTunes iz iste nepakiranegaZIP mape. Še enkrat, po namestitvi morate znova zagnati računalnik. Naslednji nameščeni program bo deloval brez težav in zruši.
Če se težava ponovno pojavi, boste morda morali odstraniti Appleovo aplikacijo iz istega razdelka za namestitev in odstranitev, pri čemer ostanejo samo iTunes. Praviloma absolutna večina Appleovih izdelkov vsebuje navzkrižno sklicevanje kode v kodi, predlaga posodobitev ali namestitev ene ali druge, čeprav je v glavnem popolnoma neuporabna in neuporabna.

Povzetek

To je samo ena metoda za reševanje problema nezdružljivosti programa Windows Installer in iTunes. Druge metode vključujejo posodobitev samega Windows Installerja na trenutno različico, urejanje pravil in prepovedi na ravni skupinskih pravilnikov, uporabo sistemskega registra itd. Vendar pa je vse to precej zapleteno za obravnavo povprečnega uporabnika. Zgornja odločitev velja za najpreprostejšo in dostopnejšo za razumevanje. Mimogrede, če nekdo upa na pripomoček Fix It, ne bo pomagal! Z vsem spoštovanjem v tem programu še vedno ne odpravi napake. Ni ga potrdil en uporabnik.

Sorodne publikacije