Napaka pri namestitvi varne povezave: vzroki in načini odstranitve

Pri uporabi sodobnih brskalnikov za brskanje po internetu je pogosto mogoče opaziti pojav napak, ko sistem v oknu brskalnika piše: "Napaka pri vzpostavljanju varne povezave". Statistične študije kažejo, da je večino časa takšno sporočilo mogoče najti v priljubljenem brskalniku Mozilla Firefox (čeprav tudi nekatere druge aplikacije, kot je brskalnik Yandex, niso zavarovane, ker so prvotno temeljile na isti platformi). Razpravljali bomo o tem, zakaj je pri namestitvi varne povezave prišlo do napake, kako jo popraviti z najpreprostejšimi metodami in preprečiti nastanek prihodnosti. Toda za začetek morate ugotoviti razloge, ki so nastali pred nastankom tega neuspeha.

Napaka pri vzpostavljanju varne povezave: razlogi za pojav

Najprej je treba jasno razločiti internetne vire v varnostnem vprašanju. Pogosto pri nameščanju varne povezave med brskalnikom Firefox ali drugim brskalnikom pride do napake na varnih mestih, ki jih je mogoče definirati s predpono https na samem začetku naslova. Tukaj so lahko glavni vzroki napačne nastavitve datuma in časa ali težave s certifikati SSL, katerih razpoložljivost je predpogoj za delovanje virov te vrste.

Nevarna spletna stran lahko naleti tudi na napako pri namestitvi varne povezave, vendar je to predvsem posledica varnostnih nastavitev samih brskalnikov ali omejenega dostopa.iz protivirusnega programa ali požarnega zidu (vključno z vgrajenim požarnim zidom Windows), ki še vedno poskuša poklicati veljaven certifikat.

Kaj storiti najprej

Na podlagi prvega vzroka neuspeha je najpreprostejša rešitev problema določitev pravilnega datuma in časa.
To je najprej treba izvesti v parametrih primarnega vhodno /izhodnega sistema (BIOS ali UEFI), zaželeno pa je tudi uporabo lastnih sistemskih parametrov, ki bi morali vključevati avtomatsko nastavitev časovnega in časovnega pasu. Internetna povezava v prisotnosti aktivne povezave

Napaka pri namestitvi varne povezave Firefox: težave s certifikati zaščitenih mest

S certifikati je malo težje, vendar obstaja rešitev.Poglejmo situacijo, ko pride do napake.pri vzpostavljanju varne povezave, kot primer nastavitev brskalnika Firefox, ki je posledica certifikata, ki je potekel, ali poškodovane datoteke zbirke podatkov potrdil ali pa iz varnostnih razlogov res ni mogoče zaupati. Mimogrede, zadnjič v brskalniku Yandex, morda ne bo prišlo do napake v povezavi z varnostjo, in uporabnik je v nevarnosti, da bo pri prehodu na takšen vir prevzel virus.

Če želite popraviti situacijo, morate najprej vnesti nastavitve brskalnika in klikniti na ikono, ki označuje vprašaj na dnu. V prikazanem meniju je za rešitev izbrana vrsticatežave, nato pa v novem oknu uporabite gumb za prikaz imenika datoteke zbirke podatkov. Zdaj, ko zaprete brskalnik na poti, določeni v Raziskovalcu, morate najti datoteko cert8 v opisu katere vrste bo dobila datoteko baze podatkov in jo samo izbrisali. Nato lahko znova zaženete brskalnik in nova datoteka se namesto poškodovane ustvari samodejno.
Nekateri protivirusni programi lahko včasih blokirajo povezave, ki omogočajo skeniranje omrežja SSL. Samo izklopite ga. V zvezi s tem je paket Avast še posebej razočaran.

Določanje napake pri prehodu na nezaščitene vire

Napaka pri namestitvi varne povezave za nezanesljive vire je najpogosteje povezana s prekomerno količino dodatkov brskalnika (vtičniki in dodatne komponente). Izključite jih in si oglejte, kako se bo program obnašal po tem. V brskalniku Firefox to uporablja glavni meni s prehodom v razdelek z dodatki, kjer morate čim bolj onemogočiti tudi neuporabljene vtičnike in dodatke. Poleg tega morate v zavihku, ki je odgovoren za videz, nastaviti standardno temo.
Če to ne deluje, lahko odprete razdelek Napredne nastavitve na zavihku Splošne nastavitve, da deaktivirate uporabo strojnega pospeševanja. Če pa to ne deluje, je v primeru ponovljenega sporočila o napaki potrebno neposredno klikniti na hiperpovezavo v oknu, da dodate izjemo, nato pa s pritiskom na gumb "Dodaj izjemo", vv novem oknu kliknite gumb, da dobite potrdilo z naslednjo potrditvijo izbranega dejanja.

Kaj je še treba upoštevati?

Upoštevajte, da se lahko slednja metoda uporablja samo v primerih, ko je uporabnik trdno prepričan v popolno varnost vira, ki se skuša prijaviti.
Opomba: V nekaterih primerih bo morda treba na seznam standardnih protivirusnih izključitev dodati najbolj priljubljeno spletno mesto. Prav tako bodite pozorni na konfiguracijo požarnega zidu Windows, ki jo morate privzeto dodati na podoben seznam, privzeto pa uporabite spletni brskalnik.

Sklep

Kljub velikemu številu predlaganih rešitev, da ne bi zavrgli stran ob izbiri optimalne možnosti, je treba upoštevati, da je običajno dovolj, da določite pravilne datume in čas, ponovno ustvarite zbirko podatkov o certificiranju in naredite mesta in /ali programe. na seznamu izjem.

Sorodne publikacije