Simulator je simulator vožnje. Simulacijske igre

Simulator - žanr igralne industrije, ki se je pojavil v začetku 21. stoletja. Mnogi razvijalci studia so se usmerili k temu trendu in začeli proizvajati projekte. Kot rezultat, je trdno šteje eden od najbolj priljubljenih, saj veliko oboževalcev igrajo dela tega žanra.

Splošne informacije

Kategorija je postala priljubljena šele po letu 2010, ko so se igre začele širiti. Pred tem so vsi verjeli, da je simulator - to so le športne igre in številni drugi projekti, namenjeni različnim načinom prevoza. Po tem so razvijalci začeli razvijati ideje, zanimive teme pa so bile. Kaj je vredno enega "Božjega simulatorja", kjer morate ustvariti pokrajino, zemljo, oceane in voditi naravo!


Ljudje so pokazali vedno večje zanimanje, zato se je žanr hitro dvignil. Obstajali so prvi spletni projekti, ki so bili usmerjeni v to smer, in čakali so na izjemen uspeh. Oboževalci Million Army World of Tanks in War Thunder potrjujejo to dejstvo.

Tehnični vidik

Zahvaljujoč tehnični komponenti žanra, ki je pridobil popularnost. Simulator je predvsem realizem vsega, kar se dogaja v virtualnem svetu. Na zaslonu morajo biti vsa dejanja čim bližje temu, kar ljudje vidijo v vsakdanjem življenju. Avtomobilsko krmiljenje vključuje konstantno prestavljanje, pedaliranje, sledenje goriva in druge parametre. Hkrati z veliko hitrostjo ne boste nikoli vstopili v obrat,Navsezadnje boste preprosto pripeljali do ceste. Popravilo avtomobila je mogoče opraviti v delih, vzeti čas in bo stalo okroglo količino. Iz tega primera so izdelani vsi simulatorji, ne glede na izbrano temo. Pogosto se avtorji takšnih projektov osredotočajo na poklic in igralcu omogočajo, da sam občuti vse svoje težave. Lahko je gasilec, gozdni voznik, policist in tako naprej. Takšne igre so že na trgu, vsak pa jih lahko prenese ali kupi.


Vizualna komponenta

Koncept 3D simulatorja v igralništvu se je začel uporabljati v času dviga grafičnega vidika na nove višine. Ta proces je trajal vseh petnajst let in še vedno poteka. Ta definicija je nastala sredi te poti in je takrat pomenila igro z lepo grafiko. Zdaj se je koncept 3D simulatorja začel uporabljati precej manj pogosto, saj je grafika šla daleč naprej. Igralni motorji, kot je Unreal Engine 4 CryEngine, Frostbite 3, zagotavljajo stopnjo podrobnosti in realizma, ki jo uživajo vsi uporabniki. Naravne pokrajine izgledajo čim bolj naravno, in če uporabite očala virtualne resničnosti, bo ta pogled prizadel človeka v globine duše. Vsak simulator ima tudi edinstven slog oblikovanja. Če se zgodba odvija v mestu, potem razvijalci poskušajo ponovno oblikovati nečimrnost, ljudi in hiše v njihovi standardni obliki. Če se pojavijo dogodki med divjimi živalmi, avtorji dovolijo, da naredijo majhen korak k dekoriranju lokacij.

Transportne igre

Ta podkategorija je vŽanr velja za enega najbolj številnih. To vključuje igre na tovornjakih in gibanju divjih živali (Spin Tyres, Euro Truck Simulator 2), tematske igre ("Far World"), simulator vožnje (Grid 2). Gre samo za kopenski promet, ker je veliko projektov na letalih, ladjah in celo na vlakih. V takih igrah, preden sedete za volan ali volan, morate preučiti nadzorne mehanizme. Na primer, v ravnini, preden bo igralec odprl veliko število plošč s tipkami. Če želite uspešno vzleteti in pristati, morate poznati namen vsakega od njih. Ladja bo morala spremljati senzorje tlaka, goriva, tovora in imeti dovolj časa za naročanje ekipe. Tako dela kapitan velike ladje na odprtem morju. V zadnjem času, razvijalci začeli poenostaviti te procese malo, saj so takšne igre (simulatorji letala), kot H. A. W. X. 2 dovoljeno, da vzlet le od desetega poskusa. To je odražalo zanimanje oboževalcev za nadaljevanje usposabljanja, zato so bili sprejeti ukrepi za poenostavitev procesov upravljanja.

Racing

Kategorija dirkalnih računalniških iger je razdeljena na dve vrsti - arkadne in simulatorje. Oba sta enako priljubljena pri ventilatorjih, vendar se razlikujeta v mehaniki. Arkade so izdelane v stilu običajnih tekmovanj brez zapletov, pri simulatorjih pa je težje. Nadzor dirke bolida se izvaja na posebej opremljenih tirih. Tukaj je vredno veliko truda, da vstopite v zavoj. Potrebno bo veliko ur za študij in potem samo računati na prve zmage. Najbolj znani simulatorji dirkalnih igerTa smer je serija WRC, Grid in ločena Need for Speed: Shift 2. Najboljši način, kako se naučiti voziti avto, je skozi volan in pedale. Z ustrezno željo po nekaj poskusih se bo uporabnik naučil, kako se obnašati na zahtevnih področjih poti. Na primer, simulator vožnje MotoGP vas uči, kako ravnati z motociklom v resničnem življenju. Za kakovosten prihod se boste morali naučiti nagibati navzgor z veliko hitrostjo. Zaradi te zapletenosti je podkategorija dirkalnih simulatorjev priljubljena po vsem svetu.

Najboljši simulatorji

Naslov boljšega je določen z različnimi merili vrednotenja. V procesu določanja skupne ocene vzete iz povprečja vseh pregledov avtoritativnih igralnih izdaj. Igralci imajo svojo lastno vizijo in misli, vendar se pogosto razlikujejo med seboj in nihče si ne upa dati povprečnih tisoč ocen. Trenutno so v vrsti simulatorji projekti Il-2 "Stormwind": "Pozabljene bitke", Silent Hunter 3 The Sims, Freespace 2. Med seboj niso podobni in se razlikujejo po temah, igralcem pa dajejo nepozabna čustva. nedavna sprostitev iger v tej kategoriji se je znižala, vendar so v Kickstarter neodvisnih studijih že začeli kampanjo za zbiranje sredstev za svoje izvirne ideje, tako da lahko prihodnje leto pričakujete več del, ki se bodo lahko povzpela na vrh in osvojila prve položaje žanrskega "simulatorja" Med njimi je bil napovedan tudi projekt policijske kariere in en grand razvoj igre, kjer lahko vsakdo živi drugo življenje. Eden ima samo čakati na njihovo izpustitev, nato palastne ocene in na forumih pustite ustrezne povratne informacije.

Sorodne publikacije