Kako vleči trdi disk prenosnega računalnika HP in ga razstaviti

Naslednji članek je namenjen temu, kako vzeti trdi disk HP-jevega prenosnika doma. Prav tako gradivo vsebuje podrobna navodila o tem, kako pravilno dokončati razstavljanje telesa samega računalnika.

Pridobivanje diska

Preden dobite trdi disk prenosnega računalnika, morate vse pripraviti. Če želite začeti, dokončajte izvajane procese in programe, da se naprava lahko varno in hitro izklopi. Nato odklopite vse priključene medije in zunanje naprave. Prav tako izvlecite napajalni kabel, da ne ovira naslednjega postopka. Ko ste prepričani, da je naprava popolnoma izklopljena, lahko začnete izvajati navodila o tem, kako izvleči trdi disk prenosnega računalnika.


Obrnite ga na glavo in položite na ravno površino, da se izognete morebitnim poškodbam. Za zaščito pokrova zaslona položite gosto krpo. Nato potisnite obe zaponki, ki držita baterijo, in ju izvlecite iz ohišja.
Preden odstranite trdi disk prenosnega računalnika, poiščite oranžni zapah v notranjosti. Držite jo z eno roko in nežno pritisnite drugo na hrbtno stran pokrova naprave. Pritisk bi moral potekati od spodaj navzgor. Pazite, da ga ne zlomite. Ko je popolnoma odstranjen, poiščite črni film. Odstraniti ga morate, preden izvlečete trdi disk vašega prenosnika HP. Ko prejmete dostop do pogona SSD, bodite previdniprimite za majhno ploščico, ki se nahaja na vtiču kabla trdega diska. Po tem, začnite vleči. To storite, dokler kabel ni popolnoma odklopljen od priključka. Uporabite izvijač in odvijte vijake, na katerih je trdi disk. Kako izvleči ta izdelek iz prenosnega računalnika? Samo nežno ga povlecite navzgor, dokler ni popolnoma odstranjen.


Sedaj morate zaključiti postopek zamenjave. Vstavite nov pogon SSD v posebno režo, kjer se nahaja zastareli element. Privijte pritrdilne vijake nazaj. Priključite kabel na namenski kanal. Vstavite vtič, dokler ne zaslišite klik. Ko ste izvlekli trdi disk prenosnega računalnika, ga zamenjali, pripravljeni na zasuk primera, ponovno preverite, ali je vse nastavljeno pravilno in trdno. V nasprotnem primeru lahko pride do zlomov pri delu.
Če je pot do konca, postavite hrbtni pokrovček v njegov prvotni položaj, dokler se ne zaskoči in ga privijte. Prepričajte se, da ni razpok. Zamenjajte akumulatorsko baterijo. Priključite napajalni kabel in zunanje naprave. Vklopite računalnik in preverite njegovo delovanje. Če je vse v redu, potem je pogon pravilno nameščen, zdaj veste, kako izvleči trdi disk prenosnega računalnika. Nato pojdimo na navodila, kako ga razstaviti.

Priprava

Najprej morate popolnoma onemogočiti računalnik in izključiti vse periferne naprave. Izberite ravno površino, položiteima gosto krpo, da ne poškoduje pokrova zaslona. Preden razstavite HP-jev prenosnik, naredite shematično risbo hrbtne strani ali posnamite sliko, da boste lahko pravilno ponovno namestili vse vijake nazaj v čas. Ta namig vam bo zelo olajšal delo.

Odstranitev delov na tečajih

Na zadnji strani prenosnega računalnika so na voljo posebni predali, ki omogočajo hiter dostop do omrežnih modulov, pogonov SSD in rež za pomnilnik. Njihovi pokrovi se po odstranitvi vijakov zlahka odstranijo. Včasih bo dovolj in preprosta sprostitev. Ko odstranite te dele, nežno odstranite optični pogon.

Odstranitev pritrditve

Zdaj morate odviti vse pritrdilne vijake, ki se nahajajo na zadnji strani prenosnega računalnika. Pozor! Ko odstranjujete vijake, jih ne pozabite postaviti v skladu s predhodno pripravljeno shemo, da ne zamenjate ali izgubite ničesar. Ko je ta postopek zaključen, si oglejte hrbet in se prepričajte, da ste privili vse, kar potrebujete. Če nekateri vijaki ostanejo neopaženi, jih je težko odstraniti, zaradi česar se lahko poškoduje ohišje.

Odstranjevanje tipkovnice

Preden razstavite prenosni računalnik HP, se prepričajte, da plošča ni razdeljena na dva neodvisna dela. Nato s pomočjo ploskega izvijača s tipkami nežno vstavite zgornji desni kot tipkovnice. Premaknite se v levo in nežno spustite drugo zadrževanjeelementov Če vaš model nima monolitne plošče, najprej odstranite zgornjo enoto. Preverite tudi prisotnost kovinskih ključavnic in držite trak.
Ko odstranjujete tipkovnico, ne poskušajte narediti ostrih gibov, lahko nenamerno prekinete zanko.

Odklopni konektorji

Pod razstavljenim modulom tipkovnice so zanke povezav. Standardno so v treh delih. Odklopite matično ploščo iz dveh priključkov sledilne ploščice in priključkov USB. Zdaj lahko odstranite zgornji pokrov prenosnika. Lahko greš na najpomembnejši in najtežji del razstavljanja prenosnega računalnika - proces odstranjevanja matične plošče.

Izvajanje postopka

\ t
Da bi odstranili te pomembne podrobnosti in ne povzročili nobene škode, je treba pazljivo odviti vijake, ki pritrjujejo elemente, nato pa jih skrbno razstaviti. Nato skrbno odstranite sistemsko ploščo iz prenosnika. V tem primeru, če boste na nekem mestu morali uporabiti silo, zaustavite postopek in preverite površino, da boste imeli preostale vijake, ki jih ni mogoče odstraniti.

Sorodne publikacije