"Zuma je": opis igre in njenih kopij

Za generacijo obdobja 00s mobilnih iger je bilo pod okriljem farmacije in donata, in najbolj znani, čeprav preprosti, projekti so ostali "čez". Med slednjimi je treba omeniti arkadno igro "Zuma", ki je postala prednik mnogih podobnih inkarnacij preproste ideje - izločiti žogice, preden dosežejo kritično oznako. Zuma je preprosta igra, dobra grafična komponenta in številni dodatki, s posebnimi bonusi, grožnjami igralcev, omejitvami in dodatnimi funkcijami. Nekoč je "Zuma" pridobila veliko popularnost. Kljub temu, da se je od ravni do ravni specifičnosti igre nekoliko spremenila, je sam duh tekmovanja padel na igralce po okusu. Živi še vedno "Zuma"? Najdete mesto v Apple Storeu in Android Marketu?


Kaj je "Zuma"?

Najbolj znan logotip projekta ostaja žaba - stilizirana naprava za hranjenje žogic igralcu, skozi katero je v procesu igranja narejen prelom vrstic. Za razliko od podobnih ugank ima klasika "Zuma" iz leta 2003 veliko bolj impresiven seznam nivojev, s skritimi tuneli, prehodi, različnimi bonusi in drugimi posebnostmi. Mnogi so se navadili na igranje Zume na mobilnih napravah, java verzija projekta je bila zelo priljubljena naenkrat, vendar je bila ideja sprva razvita v okviru PlayStationa. Kasneje se je projekt pojavil pod platformami Xbox, Mac, PC in mobilnimi platformami. Prototip igre je bil Ballistic, razvit pod "letalo" in "igra-boj" leta 1998.

Nekaj ​​besed o razvijalcu

Za izvedboProjekt Zuma so začeli izvajati PopCap Games, hči EA in dobro znanega razvijalca priložnostnih in arkadnih iger na ameriškem trgu. "Zuma" in kasneje je nadaljeval z "Zuma Deluxe" - daleč od uspešnega uresničevanja idej podjetja. Razvijalec še vedno napolni trg z novostmi, podjetje ima več kot 400 zaposlenih, blagovna znamka pa ne bo zapustila izbranega področja. Izvirnik "Zuma" je že izgubil podporo za PopCap igre, vendar so novejše izdaje, kljub pomanjkanju kakršnih koli dodatkov tehničnemu delu igre in spremembam, navedene v imeniku in jih je mogoče pregledati.

Proces igre

Igra Zuma ostaja nespremenjena ne glede na različico ali nastavitev. V središču načela je uničenje črte, medtem ko je prvi segment, ki ni dosegel kritične oznake. Lupine se predvajajo igralcu preko posebnega mehanizma, ki spominja na žabo. Bullets "Zumi" so pobarvane v različnih barvah in padejo v izstrelke v tistem delu linije, ki ima podobno barvo, sicer bo žoga preprosto zapolnila črto in igralec bo moral izločiti nov segment. Zuma Deluxe je prinesla več inovacij v projekt. Od začetka igre v igranju, so se pojavile nove lupine, katerih uničenje daje igralcu začasne bonuse. Na primer, naslednji projektil bo prelivajoč in se bo ujemal z vsakim segmentom, krogla pa bo lahko uničila celotno linijo ali bo uporabnik prejel dodaten poskus. Zuma je precej zapletena igra, kljub dejstvu, da jo razvijalec postavlja kot "casual". Z vsako stopnjo se poveča kompleksnost linije, obstajajo pa še dodatneRavni, vključno z mostovi in ​​ječami, linijami neprekinjenih cvetov se pojavljajo redkeje in na koncu uporabnik slabša od nenehnega napada. Igrate lahko v dveh načinih. Prvi, imenovan "pustolovščina", vam omogoča, da preidete raven po stopnjah. "Rokavice" so namenjene preizkušanju sposobnosti igralcev. Tu je edini pokazatelj uspeha igralca ostala točkovanje točk in linija se nenehno premika naprej. Raven za "rokavice" se lahko izbere neodvisno.

Nastavitev in stilistika

Prvotna Zuma, kot tudi zgodnja igra Zuma Deluxe, je bila izvedena v indijskem slogu Maya in navdušena nad mitologijo teh ljudi. Kot sama žaba in žogice so oblikovane z okrasom starih prebivalcev Južne Amerike. Kasneje je igra pridobila ne ducat klonov, tako se je pojavil "Zuma" v stilu starega Egipta, Kitajske in Vzhoda. Podjetje nima nič proti modernizaciji njihovih igralcev, inovacija pa je videti precej pozitivno in ne negativno. Z razvojem interneta so se pojavile dodatne variacije, na primer "Zombie Zuma". Prav tako je priljubljena pri vseh vrstah namigov na znane junake, kjer namesto običajne žabe sedi superheroj ali neka znana oseba.

Razlog za priljubljenost

Kljub dejstvu, da je "Zuma" na splošno preprosta in monotona igra, je še vedno v povpraševanju med igralci. Skrivnost te ljubezni in predanosti oboževalcem je zelo preprosta - rivalstvo in odsotnost neravnovesja. Igralec se najprej bori s samim seboj. Če bošnatančneje, potem s svojim prejšnjim rezultatom, poskuša preseči prejšnji zapis. Ko se je Zuma preselila v spletni prostor, se je njena priljubljenost povečala. Ker je izjemno nepopisno, pogosto postane glavna zabava pisarniškega osebja in privablja otroke, večinoma svetlega dizajna in preprostega za upravljanje. Kasneje, od nastanka klonov začetnega projekta, na primer "Zuma Ball", se je klub navijačev dopolnil. Zdaj lahko igralec prevzame želeno nastavitev, kompleksnost, saj se nekateri projekti zdijo preprosto neverjetno zahtevni za spretnost uporabnika in stilistiko.

Luxor: Zuma v starem Egiptu

Eden najbolj znanih klonov izvirnega "Zuma" je "Luxor". Kljub dejstvu, da se razvijalec postavlja kot ločeno podjetje in zato tudi neodvisni razvijalec s svojim projektom, ne prepozna zelo izvirne zamisli, je dovolj težko. Res je, da je treba omeniti dejstvo, da "Luxor" se posodablja veliko bolj pogosto in različne dodatke in nove izdelke v njem veliko več. Vendar, glede na dejansko število klonov "Zumi", popularizacija enega od njih ne zdi čudno.

Sorodne publikacije