Brezžična tipkovnica: pregled, ocena

Vsak uporabnik ima pogled na pojem "dobre brezžične tipkovnice". Za nekoga je to predvsem čas delovanja avtonomne naprave. Nekatere izjemno pomembne delovne razdalje, to je maksimalna odstranitev iz baze. Tretji pogled na funkcionalnost, udobje in opremo. Na primer, brezžična tipkovnica, sestavljena iz miške in /ali sledilne ploščice, bo videti veliko bolj donosna kot drugi solo konkurenti. Danes lahko trg računalniške tehnologije uporabniku ponudi veliko možnosti, ki se imenuje, za vsak okus in barvo. Ampak ne vsaka brezžična tipkovnica ustrezno obravnavati naloge, tako da izberete take naprave je treba obravnavati tako previdno, kot če ste vzeli monitor ali akustični sistem. In v vsem, se opira na rednega svetovalca v trgovini ni vredno - imajo svoj cilj.


Težave pri izbiri

Treba je opozoriti, da se brezžična tipkovnica in miška praktično ne razlikujeta od njunih "vezanih" bratov in sester. Nekateri primeri pripomočka so namenjeni bateriji, vse druge funkcije in kriteriji pa so enaki. Med brezžičnimi računalniškimi tipkovnicami imamo enak odstotek mehanskih naprav (5%) in membrane (95%). Druge razlike so v načrtovanju delovnega prostora in uporabljenih materialih. Torej, na splošno, težave pri izbiri enako kot v primeru običajne tipkovnice.
Za večjo praktičnost je očitno nepotrebno skrbetinapravo z dvema vrstama komunikacije z bazo. To je, je bilo mogoče povezati brezžično tipkovnico in prek običajnih USB ali PS /2-port, in s pomočjo bluetooth - ali wifi-protokolov. Če pogosto delate s kavča ", ampak tudi v dinamičnih igrah ni proti igri, potem bo ta možnost optimalna. Poleg tega so resne brezžične tipkovnice za igranje večinoma opremljene z neposredno povezavo. Z načinom komuniciranja z bazo je treba posebno pozornost posvetiti. Vse je odvisno od vaših osebnih preferenc. Brezžično tipkovnico lahko povežete z dvema protokoloma - bluetooth in wifi. Kritična razlika med prvo in drugo odločitvijo je le na območju sprejema signala. Če je naprava vedno poleg sistemske enote, potem je možnost Bluetooth (približno 10 metrov) popolnoma primerna. V drugih primerih je bolje, da se posvetimo protokolu Wi-Fi, ki lahko zagotovi maksimalno razdaljo do 300 metrov.

Poglejmo si najboljše modele brezžičnih tipkovnic, ki so vsebovale kakovostno komponento in veliko pozitivnih ocen od potrošnikov. Za bolj živo sliko bo seznam predstavljen v obliki ocene. Torej je ocena najboljših brezžičnih tipkovnic taka:
 • Logitech K800.
 • Logitek K750.
 • RAPOO E9070.
 • Logitech K380.
 • Logitek K360.
 • Logitek K400.
 • Oglejmo podrobneje udeležence.

  Logitech K400

  To je brezžična tipkovnica s sledilno ploščico znane švicarske blagovne znamke. Sama sledilna ploščica je že vgrajena v delovno območje, zato se namizje ne bo izgubilo. LočenoNa tipkovnici ni digitalnega bloka, vendar je na voljo še sedem dodatnih tipk za nastavljanje glasnosti in nadzor nekaterih funkcij platforme "Vetrovi".
  Med očitnimi prednostmi brezžične tipkovnice s sledilno ploščico K400 lahko opazite dolgo življenjsko dobo baterije. Pri polni in polni bateriji lahko naprava deluje vsaj šest mesecev. Nekateri uporabniki v svojih ocenah sploh govorijo o enoletnem trajanju baterije.

  Značilnosti modela

  Prav tako je treba omeniti, da se je Logitechova brezžična tipkovnica pokazala ne samo v operacijskem sistemu Windows Vista, ampak tudi na platformi Android, zato ne bi smelo biti težav pri povezovanju z mobilnimi pripomočki. Glavni parametri modela:
 • največji doseg komunikacije - 10 metrov;
 • število ključev - 87;
 • Združljivost - Windows, Android;
 • baterija - 2 AA bateriji.
 • Približni stroški modela - približno 1800 rubljev.

  Logitechova brezžična tipkovnica K360

  Razmeroma majhna, vendar s polnimi bližnjicami na tipkovnici serija Logitechovih brezžičnih tipkovnic K360 uživa priljubljeno domačo potrošnjo. Model vam omogoča prihranek prostora na namiznih namiznih napravah in razširitev funkcionalnosti prenosnih računalnikov.
  Kot prijetno bonus je tipkovnica opremljena z dodatnimi funkcijskimi tipkami za zvok in delovanje omrežja. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, je naprava primerna za svojo glavno nalogo, proces tiskanja pa je zelo udoben. Ključi imajoMajhna, a jasna in razumljiva poteza se lahko primerja z območjem delovanja prenosnih računalnikov.

  Posebne lastnosti naprave

  Upoštevajte tudi, da lahko v prodaji najdete brezžični komplet - tipkovnico in miško. Res je, da pregledi o slednjih niso najboljši, in stroškov take zbirke ni mogoče imenovati demokratično, zato je najbolje, da omejite prvotno solo možnost.

  Značilnosti tipkovnice:
 • največji doseg komunikacije - 10 metrov;
 • število ključev - 110;
 • Združljivost - "vetrovi";
 • baterija - 2 AA bateriji.
 • Približna cena naprave - približno 2000 rubljev.

  Logitech Wireless K380

  Ta brezžična tipkovnica s sprejemnikom USB se odlikuje po svoji originalni zasnovi med drugimi konkurenčnimi analogi. Uporabniki puščajo dvoumne komentarje o zunanjosti naprave, dobra polovica pa je pozitivna.
  Oblika glavnih tipk je okrogla, trije pa so svetlo rumeni funkcijski gumbi. S slednjim lahko preklapljate med sinhroniziranimi napravami, ki dodajajo vsestranske modele.

  Značilnosti modela

  Sodeč po povratnih informacijah, uporabniki kot kritično pomanjkljivost opozarjajo na pomanjkanje digitalnega bloka. V vsem ostalem je to dober model: jasni in majhni pritiski na tipke, visokokakovostno razprševanje znakov z laserjem, priročna razporeditev funkcijskih gumbov in vitko telo.
  Omeniti velja tudi razpoložljivost širšega nabora serije - K380 Pro. To je brezžična tipkovnica in miška. Zadnji je bil opravljen na podoben način zglavni pripomoček stilistike in privlači pogled njegove izvirnosti. Stroški kompleta (brezžične tipkovnice in miške) so seveda višji, vendar pa bo set še cenejši, kot če bi kupovali pripomočke ločeno. Ključne značilnosti tipkovnice:
 • največji doseg komunikacije - 10 metrov;
 • število ključev - 79;
 • Združljivost - vetrovi, Android, iOS /masa;
 • baterija - 2 AAA baterije.
 • Ocenjeni stroški modela - približno 2400 rubljev.

  RAPOO Wireless Ultra-Slim Keyboard E9070

  Ta model se ne razlikuje le v odsotnosti žic, ampak tudi v ultra tankem telesu - 56 mm. V tem, večinoma, zasluga okvir iz nerjavečega jekla, kjer se nahajajo glavni elementi telesa. Poleg tega celotne naprave ni mogoče imenovati draga, zaradi česar je še posebej priljubljena pri domačih potrošnikih.
  Druga značilnost modela od druge je svetla barva funkcijskih tipk. Uporabniki na to pustijo dvoumne pripombe. Po eni strani tako izvirnost, privlačnost dodaja takšno rešitev. Po drugi strani pa živa barvna lestvica odvrača nekatere uporabnike, zlasti ko gre za delo, ki zahteva povečano koncentracijo.

  Značilnosti tipkovnice

  Prav tako je treba omeniti še eno majhno žličko katrana. Lokacija ključev in njihova izbira sta na splošno nekoliko nestandardni. Format QWERTY je izpolnjen, a poševnica, pomišljaj in druge znane okolice so "zmedeni". Zato se bo moral model navaditi. Kljub temu je tipkovnica za mnoge ljudi všeč in uporabnikiNa kakovost izvedbe ni pritožb: ključi so jasni in razumljivi, tiho in lasersko razprševanje. Poleg tega je prisotnost digitalnega bloka jasen plus za brezžični pripomoček. Glavne značilnosti tipkovnice:
 • Največji doseg komunikacije - 10 metrov;
 • ​​
 • število ključev - 82;
 • združljivost - "Windows", masa;
 • baterija - 2 AAA baterije.
 • Ocenjeni stroški modela - približno 2500 rubljev.

  Logitechova brezžična solarna tipkovnica K750

  To je precej zanimiva in izvirna rešitev, ki ni opremljena s skupnim izvorom moči - AA baterij. Ta vloga je sončna energija. V zgornjem delu delovnega območja lahko vidite posebne plošče za kopičenje naboja. Teoretično lahko takšna rešitev deluje večno.
  V praksi imamo dva ali celo tri mesece polnopravnega delovanja brez svetlobnega vira. Skoraj edina stvar, ki vsaj nekako omejuje čas delovanja, je vir ključev. Tu je namenjen za 10 milijonov pritiskov, ki bodo z glavo trajali 3 leta najbolj aktivne uporabe ali 5 let na 8-urnem delovnem dnevu. Popolnoma z napravo prihaja precej inteligentna programska oprema (glavna stvar, ne pozabite jo namestiti), ki vam omogoča ne samo, da prihranite energijo baterije, ampak tudi signalizacijo konec njegovega polnjenja. Glede na same ključe in udobje dela, glede na povratne informacije, uporabniki ne čutijo nobenega nelagodja. Gumbi se odzivajo, imajo jasen in tih tečaj in se ne držijo. Še posebej zadovoljen s prisotnostjo celotnega digitalnega bloka invelika tipka enter. Kosi se prenesejo na glavno delovno območje in ne na obrobje. Značilnosti modela:
 • največji doseg komunikacije - 10 metrov;
 • število ključev 104;
 • združljivost - "Windows";
 • Baterija je solarna baterija.
 • Ocenjena cena tipkovnice je približno 4500 rubljev.

  Logitechova brezžična tipkovnica K800

  Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, bo ta model odlična možnost za tiste, ki so vajeni delati v temi in se popolnoma osredotočajo na to, kar se dogaja na monitorju. Nekateri lastniki uporabljajo to brezžično tipkovnico kot igro. Posebne tipke WASD niso izbrane, vendar lepa osvetlitev ozadja in kakovost modela nista slabša od analognih iger. K800 je tako pogosto viden na namiznih igralcih in strežnikih.
  Treba je omeniti razsvetljavo. Izvaja se kompetentno in povzroča le prijetna čustva. Tukaj imamo avtomatsko regulacijo z izračunom ambientalne osvetlitve, vključitev v stik z uporabniškimi rokami in s tem nadaljnjo zaustavitev, kakor tudi osvetlitev samih znakov, ne pa celotnega območja. Prav tako je treba omeniti prisotnost vgrajene baterije, ki se napaja s kablom USB iz omrežja, kot da bi bil pametni telefon ali tablični računalnik. To vam omogoča, da opustite nepotrebne stroške baterije. Poleg tega lahko tipkovnica enako dobro deluje na brezžičnem protokolu in se poveže prek vmesnika USB. Slednje bodo zagotovo cenili igralci, ki si ne bodo privoščili nepotrebnih zamudpovratne informacije.

  Značilnosti modela

  Celotno delovno območje je kompetentno porazdeljeno, ključi pa se med seboj ne nihajo. Dodatna digitalna enota je običajno ločena z glavnim področjem navigacijskih tipk strani in puščicami. Spodnji del ima podaljšek za roke, kar pripomore k večji ergonomiji naprave. Uporabniki pustijo popolnoma pozitivne ocene o modelih. To je dobro v skoraj vse, in to je morda najboljši, da lahko ponudimo ta segment (ne vključuje specializiranih igralnih pripomočkov). Tukaj je prava osvetlitev, in idealno se nahaja ključe z jasno in tiho kap, kot tudi privlačen videz na splošno. Edina stvar, ki preprečuje nakup številnih domačih potrošnikov, je strošek modela. Za to ceno lahko vzamete dve ali celo tri brezžične tipkovnice brez žične osvetlitve. Mnogi pa se zavedajo, da je za izjemno kakovost veliko treba plačati, zato je to za najbolj zahtevne uporabnike najboljša možnost za vse priložnosti. Glavne značilnosti tipkovnice:
 • največji doseg komunikacije - 15 metrov;
 • število ključev 104;
 • združljivost - "Windows";
 • Napajanje - Vgrajena akumulatorska baterija.
 • Približen strošek modela - približno 7000 rubljev.

  Sorodne publikacije