Chevrolet Monte Carlo: Kratka zgodovina modela

Vsak ljubitelj ameriške avtomobilske industrije pozna coupe z dvema vratoma, kot je Chevrolet Monte Carlo. Ta legendarni avto je začel svojo zgodovino leta 1970. Izdana je bila do leta 2007, nenehno posodabljanje in nadgrajevanje. Skupaj je bilo razvitih 6 generacij, zdaj pa je treba vsaj na kratko predstaviti značilnosti vsakega od njih.

Prva generacija

Podlaga Chevrolet Monte Carla je bila platforma iz malo znanega avtomobila Pontiac Grand Prix. Prvi model je izšel leta 1970 in ta coupe, kot Cadillac Eldorado, je hitro pritegnil pozornost. Novost je bila opremljena s 57-litrskim 250-konjskim motorjem, ki je šel v parih s 3-stopenjsko "mehaniko". Poleg tega sta bila na voljo 2-avtomatski menjalnik, servo volan, klimatska naprava, električna okenska dvigala in električni sedež sedežev.


Potem je bila izboljšana različica kupeja - Chevrolet Monte Carlo SS. Pod pokrovom je bil nameščen 74-litrski motor, ki je proizvedel 360 KM. Še ena impresivna značilnost kupeja je bila okrepljena vzmetenja. In na avto dal široko pnevmatiko. Model Chevrolet Monte Carlo leta 1971 je bil nekoliko spremenjen, dodali pa so tudi vinil. Vendar je leta 1972 prišlo do več sprememb. V tem letu so razvijalci odstranili 4-MCPP s seznama možnosti, pri čemer je ostala samo 3-stopenjska "mehanik" in 2-hitrostni "avtomat".

Druga generacija

Izdana je bila od leta 1973 do 1979. Značilnosti novega modela jekla:
 • Dvojni žarometi.
 • Shildyk Monte Carlo na mrežah radiatorjev.
 • Pnevmatike z radialno konstrukcijo.
 • Nastavljiva višina volana.
 • Embalaža od zadaj instabilizatorji za stabilnost.
 • Plinski amortizerji Pliacell.
 • Zanimivo je, da je bila izdaja Chevrolet Monte Carlo 1973 priznana kot najboljši avto leta. Ljudje cenijo zasnovo, čeprav je bila pod pokrovom samo 140 konjskih moči motorja.
  Do leta 1979 se je avtomobil občasno posodabljal od zunaj in zdelo se je, da jo je še bolj ljubil. Lani je bilo prodanih 353272 izvodov! Postala je rekordna prodaja. Seveda se ni spremenila le videz - pojavile so se nove možnosti. Avto je bil opremljen z vrtljivimi sedeži, kasetofonom, prvovrstno končno obdelavo, vinilno streho. Ljudje so imeli rad luksuzne možnosti.

  Tretja generacija

  Izdana je bila tri leta - od 1978 do 1980. To je bil slab čas za avtomobilsko industrijo. Potem se je vodstvo GM odločilo zmanjšati proizvodnjo vseh srednje velikih modelov. Seveda se ga je dotaknil tudi Chevrolet Monte Carlo. Prišlo je do neizogibne "stagnacije". Sedaj se ti dve ali tri leta zdijo nepomembni, ker vemo, da se je proizvodnja nadaljevala. Potem pa je bil ta dogodek zaznan povsem drugače.

  Četrta generacija

  Vračanje modela leta 1981 je bilo glasno. V javnosti se je Chevrolet Monte Carlo pojavil v idealno uravnoteženem telesu z lepim dizajnom. V tem avtomobilu je bilo vse v redu - elegantne zavoje kril, gladka maska ​​hladilnika, dvojne vertikalne luči in odlični elementi dekorja. Avto je začel gledati dlje, čeprav je bil v resnici krajši od predhodnika.
  Pomembno je, da se dvema dizelskima motorjema, 110 in 140 litrov, dodata liniji. z v tem zaporedju. In leta 1984, vsimotorji imajo 3-stopenjski avtomatski menjalnik. Izjema je bil samo model SS iz turbo Hydramatic. Posebno pozornost si zasluži Chevrolet Monte Carlo 1986. Ta model je celo dal svoje ime - Aerocoupe. Avto je bil spremenjena različica SS. Njegovo razlikovanje je bilo nagnjeno zadnje okno, športni spojler in kratek pokrov prtljažnika. Proizvedenih je bilo 200 takšnih avtomobilov. Ti modeli so bili odkupljeni tako hitro kot športne različice, kot tudi luksuzni LS. Odločili so se, da jih dodamo zaporedoma, da bi razširili linijo na splošno.

  Peta generacija

  Njegovi datumi za javnost so bili od leta 1995 do leta 1999. Pred tem modelom Monte Carlo že nekaj časa ni bil izdan, saj se je prodaja zmanjšala. Svet je šel iz avta Lumina. Toda leta 1995 je bil posodobljen coupe, ki je temeljil na sodobnejši W-platformi.
  Predlagane so bile samo dve različici - LS in Z34. Razlikujeta se po barvi in ​​moči. Na LS je nameščena 160 konjska moč, na Z34 pa motor, ki je proizvedel 215 litrov. z Vsak avto je bil opremljen z lahkimi 16-palčnimi kolesi.

  Zaključek proizvodnje

  Šesta generacija "Chevrolet-Monte-Carlo" je bila izdana v obdobju 2000–2007. Potem precej močna coupe verzija - SS z turbo motorjem V6 - proizvaja 274 "konji". Odločili smo se, da bo ta model izdal v omejenem številu in vsi so se seveda hitro unovčili.

  Na splośno je śesta generacija coupe postala żrtev dinamićno spreminjajoćih se okusov, strośkov proizvodnje, standardov ekonomićnosti porabe goriva in zmanjśanja trżnega deleża. V mnogih pogledih je prav zaradi tega pravMonte Carlo se je odločil ustaviti.
  19. junija 2007 sta zadnji dve kopiji coupeja prišla iz transportnega traku. To so bile samo SS rdeče različice z 18-palčnimi aluminijastimi platišči, opremljene z 533-litrskimi motorji V8 s 303 konjskimi močmi. Mnogi vozniki so dolgo upali, da se bodo vrnili v Monte Carlo. Toda neuspešno. Po nekaj časa po zaprtju proizvodnje se je podjetje odločilo, da bo prenehalo uporabljati razvpito zadnjo pogonsko ploščo W., poleg tega pa je "Camaro", lahko rečemo, "vzel" eno samo 2-vratno platformo.

  Sorodne publikacije