Primeri uporabe metode dolžine JavaScript

Dolžina vrstice, številke ali drugega elementa je pomembna. Značilnost metode javascript length in vsebina koncepta dolžine je osnovna funkcionalnost z možnostjo večplastne uporabe. Razvijalec lahko v metodo dolžine vstavi idejo o dolžini vrednosti spremenljivke, matrike ali predmeta.

Sintaksa metode in pravila uporabe

V bistvu ima dolžino niza in matriko. V prvem primeru je število znakov v drugem primeru število elementov. Število ima lahko tudi dolžino, vendar se v kontekstu njegovega izračuna število pretvori v simbolno predstavitev.


Objekt ima svojo metodo izračuna dolžine, saj lahko njena struktura vsebuje različne elemente, preprosto seštevek dolžin, ki kaže malo: tukaj je dolžina javascript in amp; dolžina črte - koncept je zelo relativen. Čeprav je linija predmetov zelo pozoren odnos: vsak predmet je treba postaviti v niz in odstraniti iz njega - tradicionalna zahteva za serijsko /deserializacijo.
[pill] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-02/prikladi-zastosuvannya-metodu-javascript-length_231.jpeg
V tem primeru sta prva dva izraza (1 in 2) izračuna dolžino niza „test“, ki ga predstavlja zaporedje znakov in niz znakov. Izraz (3.1) prikazuje dejansko dolžino niza kot običajno dolžino javascripta, izraz (3.2) pa veže niz v polje s presledkom, nato izračuna dolžino vsakega elementa in doda količino presledkov med elementi.

Nestandardne rešitve in nov občutek za dolžino

Ponavadi so podatki predstavljeni semantičnoskupinam, tako da samo delo z vrsticami skoraj nikoli nima smisla. Bolj primerno je predstaviti obdelan niz, vsaj matriko. Bolje, če se takoj prikaže kot predmet z določeno vsebino.


Če predstavlja niz v obliki matrike, lahko dodelite anonimno funkcijo za izračun dolžine elementa. Seveda ni nobenega zagotovila, da bo razvijalec razumel dolžino svojega normalnega pomena. V določeni aplikaciji je lahko naloga upoštevati dolžino števila znakov brez presledkov ali število besed v stavku. Anonimna funkcija se zlahka spopada s posebnimi zahtevami katere koli naloge.
[palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-02/prikladi-zastosuvannya-metodu-javascript-length_452.jpeg
Torej pomen izraza "dolžina" določena z dejansko uporabo. Poleg teh preprostih primerov je pogosto tudi naloga - preučiti dolžino dinamično spreminjajočih se pravil. Na primer, prilagodljiva postavitev spremeni velikost okna brskalnika in pravila CSS zmanjšajo velikost prikazanega simbola - neposreden občutek za izračun dolžine znakov v ne, vendar pomembna dolžina črte, ko je prikazana v slikovnih pikah.

Realistični pristop do dolžine

Obdelava informacij ima dolžino v enotah, iz katerih so zgrajene te informacije:
  • znakov (samo v tem primeru lahko uporabite javascript brez korekcije);
  • besede;
  • stavki;
  • Predlogi itd.
  • Ob istem času, ko so informacije prikazane, je velikost elementa, ki se postavi, velikost simbola in dolžina, na kateri je zahtevana linija izrezana zanjegov pravilen prikaz. V vsakem primeru, javascript dolžina razvijalcu omogoča osnovno očitno funkcionalnost in sposobnost, da jo prilagodi želeni rešitvi.

    Sorodne publikacije