Pravilna priključitev "lestve" nosilca za brisače z spodnjim priključkom

Lepo je vstopiti v kopalnico, ko je v sobi suho in udobno. Če želite ustvariti takšne pogoje bo omogočilo funkcionalno napravo - brisačo topleje. Ta naprava je sposobna ne samo za sušenje higienskih pripomočkov, temveč tudi za vzdrževanje optimalnega temperaturnega režima v kopalnici, ki preprečuje nastanek plesni in vlage. Sodobni proizvajalci ponujajo široko paleto naprav za sušenje majhnih stvari, ki ne le učinkovito opravljajo glavno funkcijo, temveč se tudi harmonično ujemajo z notranjostjo vsakega prostora. Pred nakupom take naprave je treba določiti vrsto povezave in vir toplote (voda, električna energija).

Naprava za sušenje brisač za vodo

V večstanovanjskih stavbah stare sovjetske stavbe so sušilniki hitenja nameščeni v obliki tuljave. Takšna zasnova je najpreprostejša in je ukrivljena cev, ki se razreže v splošni sistem oskrbe s toplo vodo doma.


V sodobnih večstanovanjskih stavbah je mogoče povezati grelnik za brisače s posebno drenažo iz cevi za oskrbo s toplo vodo. Takšna konstruktivna rešitev je omogočila izdelavo naprav za sušenje različnih konfiguracij (od P-oblike do priljubljene "lestve"). Za povezavo sušilnika za brisače "lestev" z spodnjim priključkom dodajte v sistem naslednje elemente:
 • ventil za prezračevanje;
 • posebni vložki;
 • Pritrdilni nosilcinapravo na steno;
 • zaporni ventili.

  Vrste grelnikov brisač

  Sodobni proizvajalci ponujajo potrošniku opremo za sušenje majhnih stvari treh modifikacij, ki se med seboj delijo glede na vir ogrevanja: najpogostejša oprema, kot vir toplote so cevi za oskrbo s toplo vodo za splošno uporabo. Ni težko namestiti ali zamenjati takšnih sistemov neodvisno. "Lestev" brisačo za brisače z nizko povezavo ali katerokoli drugo samo v času centraliziranega popravila in preventivnega dela se ne ogreje.
 • Električne naprave lahko kadarkoli ogrevajo prostor v kopalnici, ne glede na razpoložljivost tople vode. Takšna oprema ima lastno notranje okolje, ki ga z električnim grelnim elementom doseže določena temperatura. Priročnost tega modela je, da ga lahko namestite kjerkoli v prisotnosti električne vtičnice.
 • V zadnjem času so priljubljene naprave kombinirali s sušilnimi napravami, ki vključujejo vse prednosti vode in električnih naprav.
 • Glavne vrste povezav

  V tujih državah se povezava sušilnikov brisač pogosteje izvaja v ogrevalnem sistemu bivalnega prostora. Domači proizvajalci sanitarne opreme priporočajo vgradnjo opreme za sušenje v sistemu oskrbe s toplo vodo. Zaradi te povezave se razvijajo številni modeli naprav. Razlikujtenaslednje vrste priključitve opreme:
 • diagonalno;
 • stransko (levo ali desno);
 • zgornji in spodnji.
 • Diagonalna povezava sušilca ​​za brisače

  Ta vrsta priključitve opreme je označena z dobavo hladilne tekočine zgornjemu delu naprave, izhodna moč zamrznjene vode pa se izvaja od spodaj. Diagonalna povezava zagotavlja učinkovito kroženje tekočine, zato med delovanjem ni potrebno odzračevati zraka iz sistema. Dobra cirkulacija vode se doseže z nepristranskim in ne omejenim obvodom.
  Uporaba diagonalnih spojev sušilca ​​za brisače se šteje za najučinkovitejšega za naprave z veliko zmogljivostjo, zlasti za lestve, saj so vsi delci toplote vključeni v delovni proces.

  Bočni priključek

  Načelo oskrbe in odvajanja vode s stransko povezavo je podobno diagonalni metodi. Najpogosteje se povezava sušilca ​​za brisače na stranski način, da se prihrani koristen prostor kopalnice. Ampak hkrati je treba zagotoviti zanesljivo pritrditev celotne strukture.
  Glavna prednost uporabe stranske povezave je:
 • možnost namestitve sušilnega sistema v katero koli smer vode;
 • odsotnost posebnih pip za prezračevanje zraka;
 • na hitrost vode v dvižni cevi ne vpliva učinkovitost sistema;
 • vsestranskost montažnih del.
 • Spodnji priključek

  Najučinkovitejša je namestitev "lestve" brisačopriključitev na sisteme za vročo vodo z dobrim pritiskom. Proces montaže opreme z nižjo povezavo se šteje za bolj zapleteno kot pri bočni ali diagonalni. Razlog za to je nujnost obvezne priprave mesta priključitve in pogosto zahteva prenos cevi v prostor.
  Glavne prednosti povezovanja "lestve" vlečnega plovila z spodnjim priključkom:
 • možnost skrivanja dvižnih cevi pod kopeljo, ne da bi se prebodalo kanal v steni;
 • Delovanje naprave ni odvisno od smeri gibanja vode v dvižni cevi.
 • Slabosti te metode povezovanja lahko pripišemo nižji učinkovitosti delovanja v primerjavi z drugimi vrstami oskrbe z vodo, kot tudi potrebo po posebni namestitvi ventila za odvajanje zraka iz sistema.

  Pripomočki za priključitev naprave

  Vprašanje, katera oprema za povezavo lestve za brisače z nižjim priključkom je boljša, odvisno od lokacije pip. Če so paralelne stene, za katere je predvidena montaža naprave, se uporabljajo neposredni priključki. V primeru, da so prepihi pravokotni, je vgradnja "lestve" brisač z spodnjim priključkom izvedena z uporabo kotnih priključkov.
  Prav tako je treba paziti na vrsto navoja na mestu priključitve naprave s kablom. Če sta nosilec za brisače in brisača opremljena z zunanjim navojem, se uporabi posebna armatura z dvema maticama. Če ima naprava notranji navoj in je dvižni vod zunanji,Uporablja se enojni navojni priključek. Strokovnjaki menijo, da je najboljša kakovost je povezava sušilnika za brisače "lestev" z nižjo povezavo cevi "Rehau".

  Pogoji za spodnji priključek

  Za učinkovito in učinkovito delovanje katere koli naprave je treba upoštevati določena pravila za njeno namestitev. Zato je treba pred odločitvijo, kako povezati lestev za brisače z spodnjim priključkom, izpolniti naslednje osnovne pogoje:

 • spodnja točka naprave mora biti nad praznjenjem dvižnega voda;
 • ​​
 • raven zgornjega odtoka mora biti nad priključkom sušilnika brisač;
 • vse cevi morajo biti zložene z naklonom;
 • Premer cevi je izbran ob upoštevanju dobrega kroženja tekočine;
 • Pri večstanovanjskih stavbah je treba predvideti namestitev obvoznice, da se v primeru izrednih razmer ne bi poškodovala sosednja stanovanja;
 • Za izboljšanje kroženja je zaželeno, da se cevi izolirajo z grelnikom.
 • Skladnost s temi pogoji bo znatno izboljšala kakovost uporabljene opreme. Če v spodnji povezavi "lestev" ni prisoten pretok, je treba preveriti vodoravne površine cevi, da ne pride do padcev ali grbin, kar lahko povzroči zračno pluto.

  Namestitev naprave

  Celoten tehnološki postopek povezovanja "lestve" sušilca ​​za brisače z spodnjim priključkom se lahko razdeli v več faz:
 • predhodna priprava površine stene;
 • polaganje in polaganje cevi;
 • pritrditev naprave.
 • Vsa dela na namestitvi sušilnega sistema morajo biti izvedena po popolnem prekoračitvi dvižnega voda z vročo vodo. Poleg tega je v mnogih primerih potrebno dovoljenje pristojnih organov občinske službe.

  Predhodna faza

  Osnova predpripravljalne faze je označevanje in razporeditev kanalov za potopne cevi. V prisotnosti starega sušilnika za hitrost je treba najprej razstaviti napravo. Če je bila naprava privarjena v dvižni vod, jo je lažje rezati z električnim rezalnim orodjem (bolgarsko). Naprej morate narediti označevanje. Upoštevati je treba, da je sušilec bolje namestiti na višino, kar omogoča, da oseba povprečne višine zlahka doseže zgornjo prečko "lestev". Da bi zmanjšali toplotne izgube, morate napravo namestiti največ dva metra od dvižnega voda. Naslednji korak je zagrabiti globinsko cev. Postopek žigosanja stene je bolje opraviti s posebnim orodjem, pri strogem upoštevanju varnostnih ukrepov. Kopel brisačo za vodo "lestev" z spodnjim priključkom je mogoče namestiti tudi brez prebijanja kanalov, na primer, v primeru, ko so cevi položene pod kopeljo.

  Cevovod

  Po pripravi potrebnih orodij in naprav je mogoče nadaljevati s polaganjem povezovalnih cevi. Vzrejo izvajamo s posebnimi priključki. Uporaba sodobnih polipropilenskih cevi je omogočila bistveno povečanje učinkovitosti in kakovosti izvedbestopnja redčenja Cevi so nameščene v žetvenih kanalih z zahtevano pristranskostjo in nato združene na mesto dovajanja in odvajanja vode. Nato morate začasno povezati nosilec za brisače, ne da bi morali delati tesnilne spoje, da bi v celoti preverili pravilnost prejšnjih operacij. Upoštevati je treba, da morajo biti spojne tulce stene na debelini obrnjenega materiala. Po krmiljenju se kanali zakrpajo in površina je pokrita s ploščicami.

  Namestitev sušilnika za brisače

  Naprava je sestavljena v skladu s tehničnimi navodili v naslednjem vrstnem redu:
 • Priključna oprema na iztoke cevi.
 • Izpiranje držal brisač na objemki sklopke.
 • Če proizvajalec zagotovi dodatno pritrditev naprave, je pritrjen na posebne nosilce.
 • Po preverjanju kakovosti tesnjenja spojev je naprava pripravljena za uporabo.
 • Ne pozabite, da je pravilna spodnja povezava "lestve" stojala za brisače jamstvo za učinkovito in kakovostno delovanje naprave v prihodnjih letih. Zato, če ni dovolj izkušenj pri izvajanju sanitarnih del, je bolje, da se za pomoč obrnete na izkušene strokovnjake.

  Sorodne publikacije