Kako odpreti CHM? Nasveti

CHM je format datoteke, ki lahko shrani različne vrste pomoči, dokumentacijo programa in strani z navodili. Najpogostejša uporaba te oblike je v operacijskem sistemu Windows. V tem okolju obstajajo standardni programi za ogled CHM datotek. Kako odpreti te datoteke? O tem bomo nadalje razpravljali. Operacijski sistem Windows je dobesedno napolnil različna navodila za uporabo sistema, kot tudi navodila, v katerih so bile lahko navedene različne uporabne informacije. Na primer, imenik vam lahko pomaga najti in rešiti težave s sistemom Windows.

Kaj se lahko shrani v CHM datotekah?

Preden govorimo o tem, kako odpreti CHM, je vredno povedati, da se te datoteke lahko shranijo.
Kljub temu, da se ta format datoteke uporablja za shranjevanje tehnične dokumentacije (navodila, imeniki itd.), Lahko vključuje naslednje:
 • besedilo in zmožnost formatiranja;
 • različne vrste slik (različni formati);
 • Besedilo hiperpovezave (hiperpovezave so lahko za strani na internetu ali za druge strani dokumenta CHM).
 • Vse navedeno je lahko shranjeno v dokumentih v obliki CHM.


  Za razliko od običajne oblike shranjevanja datotek HTML je treba omeniti precej majhno velikost podatkovnih datotek.

  Microsoft HTML Help Executable

  Kako odpreti CHM? Kljub temu, da so stisnjene datoteke HTML nekoliko drugačne od navadnih, jih je še vedno mogoče odpreti na standardni način za Windows brezdodatno programsko opremo. Torej, kako odpreti CHM? Ena od standardnih metod za odpiranje datotek te oblike je uporaba Microsoft HTML Execable Help.
  Kako ga odpreti? Za to potrebujete:
 • Poiščite želeno datoteko v formatu CHM.
 • V izbrani datoteki prikličite kontekstni meni (za to morate klikniti z desno miškino tipko in pred vami se bo pojavil pojavni meni).
 • V kontekstnem meniju izberite "Odpri s pomočjo", nato pa morate izbrati program za odpiranje datoteke v obliki CHM.
 • Med predlaganimi programi izberite možnost Microsoft HTML Help Executable. Vse je pripravljeno. Datoteka se bo odprla s pomočjo zgornjega programa. Da ne bi več imeli vprašanj o tem, kako odpreti CHM, in vam ni treba nenehno vračati k uporabi tega akcijskega načrta, lahko pri izbiri programa za odpiranje od spodaj označite "Uporabi ta program za datoteke tega formata".
 • Datoteke CHM se nato samodejno odprejo s programom Microsoft HTML Help Executable.


  Uporaba FBReader

  Za vsakogar, ki zanima, kako odpreti CHM, je vredno pozoren na pripomoček FBReader. Z FBReaderjem lahko odpirate, pregledujete in celo urejate dokumente v tem formatu. Kako prenesti in uporabiti program za odpiranje datotek s končnico CHM:
 • Odprite kateri koli brskalnik v računalniku in vnesite iskalni niz FBReader.
 • Nato pojdite na uradno stran programa FBReader (najpogostejeuradna mesta programov, ki jih iščete, so v prvih treh rezultatih).
 • Poiščite inštalaterje in kliknite na tisto, ki ustreza sistemskim zahtevam vašega sistema.
 • Potrdite preneseni namestitveni program in ga odprite.
 • Sledite navodilom, dokler se ne prikaže gumb "Done".
 • Zdaj, ko je FBReader nameščen na vašem računalniku, uporabite kontekstni meni, da odprete datoteko v obliki CHM.
 • Izberite "Odpri s pomočjo" in določite program FBReader. Vse je pripravljeno. Datoteka se bo odprla v računalniku.
 • Aplikacije za Android

  In kaj je z odpiranjem CHM na Androidu? Uporabite lahko pripomoček FBReader, da odprete tako datoteko na vašem pripomočku. Lahko ga prenesete brezplačno na Play Marketu. Za te namene lahko uporabite tudi Chm Reader F. To je zelo priročen pripomoček, ki ga lahko prenesete tudi s tržnega vtičnika. Prav tako lahko prenesete drug program, ki odpre zgoraj navedene datoteke. Imenuje se Moon Reader. Druga korist, ki vam bo v tem primeru pomagala, je SuperCHM.

  Pretvorba CHM v PDF

  Če nenadoma težko uporabite eno od zgoraj navedenih metod in ne veste, kako odpreti CHM, lahko uporabite pretvornik in pretvorite CHM v PDF. Format PDF je odprt v vsakem operacijskem sistemu s standardnimi programi. Eden od posebnih pretvornikov se imenuje CHM v PDF Converter. Ta metoda je v večini primerov univerzalna. Skoraj vsakdo ve, da je mogoče datoteke pretvoriti iz ene oblike v drugo. RazenCHM v PDF Converter program, lahko uporabite eno od spletnih storitev za pretvorbo CHM v PDF. To storite tako, da vnesete to zahtevo v iskalno polje brskalnika in po lastni presoji izberete katero od ponujenih spletnih storitev. Toda bodite previdni pri uporabi spletnih storitev za pretvorbo, obstaja velika verjetnost, da boste na vašem računalniku ujeli zlonamerno programsko opremo.

  Prevajalniki

  Mnogi uporabniki računalnikov, ki nenehno delajo s CHM datotekami, za to uporabljajo prevajalnike. Primer takega programa je lahko prevajalnik CHM. Uporabite ga za urejanje, gledanje in ustvarjanje datotek CHM. Prevajalce uporabljajo predvsem strokovnjaki, ki delajo s CHM.

  Sorodne publikacije