UAZ ali "Niva" - bolje, značilnosti avtomobilov in značilnosti

Obstajajo posebni ljudje, ki so zadovoljni, da premagajo na videz nepremagljive ovire in promet z avtomobili v skoraj neprehodnih razmerah. Če želite to narediti, potrebujemo posebej pripravljene avtomobile - ne vsak avto lahko preide globoko vilico in tako ne dobijo hidravlični šok. Za te namene se proizvajajo avtomobili s pogonom na vsa kolesa na dolge razdalje in križci. Obstajajo "Land Cruiser", "Mitsubishi Pajero" in še več. Ampak to ni bistvo. Za rusko terensko in lokalno umazanijo so najprimernejši domači modeli, danes pa sta samo dva. To je "Niva" iz Avtovaza in različni modeli iz UAZ. Obstajajo stalne polemike o tem, kaj je bolje - "Niva" ali UAZ, toda za soglasje nihče ni trdil in ni prišel. Primerjajmo dva legendarna SUV vozila in ugotovimo, kdo je najboljši.


UAZ "Hunter"

Od nastanka tega modela se praktično ni nič spremenilo. Obrat je deloval nekoliko po zasnovi, notranjost je postala bolj primerna za sodobni standard in vse se je končalo. Toda avto je dobil veliko pozitivnih povratnih informacij od lastnikov. Motor na tem avtu je ostal enak, vendar je rahlo izboljšal.
Posodobljeni model je prejel dizelski motor in drugo razdelilno škatlo. Avto ima veliko resnih prednosti.
 • Prvič, to je zanesljivost, klasičen grob izgled tega avtomobila za osvojitev ruskega in ne le terenskega.
 • Drugič, avto lahkose ponaša z odlično strukturo okvirja in velikim odmikom, ki vam omogoča, da se lahko premikate kjerkoli.
 • Tretjič, obstajajo bencinski in dizelski motorji, vendar ni nobene potrebe, da bi od njih pričakovali posebno visoko zmogljivost. Ta avto je med drugim odličen objekt za različne modifikacije in izboljšave, ki jih opravljajo številne garaže.
 • Zares zanesljivo pri visokih - pravijo povratne informacije. Tudi mnogi kupijo ta avto iz UAZ za debelo kovinsko telo. Avto je v povpraševanju ne samo med ljubitelji umazanije, ampak tudi med lovci in ribiči. Stroj je zelo udoben v blatu in na asfaltu, še posebej, če upoštevate njegovo ceno.

  Lada 4x4

  To je enako priljubljen model domačega terenskega vozila AvtoVAZ. Avto je tudi zelo trpežen, sposoben očarati vsak namen. Večina tistih, ki imajo v lasti stare različice Nive, pravijo, da se lahko avtomobili, ki so bili zbrani v 80. letih, brez težav poslužujejo 10-15 let.
  Moderna "Niva" ima tudi veliko resnih prednosti.
 • To je vbrizgalni motor z zmogljivostjo 17 litrov in močjo 83 konjskih moči, edini "vendar" - motor, praktično, ni bil predmet izpopolnjevanja od svojega nastanka.
 • Mehanizem s petimi hitrostmi - tukaj ni nobenih pritožb, škatla je zelo zanesljiva, vendar ne dodaja križne dinamike.
 • Distribucija je izvedena v obliki ročnega mehanizma, vendar deluje brez težav. Seveda, ker je to crossover, je tudi pri tem zračna razdalja visoka, vendar še vedno manj kot pri UAZ.
 • Kaj je bolje, "Niva" ali UAZ? V tem načrtu zmagovalec dobi zadnje. Toda nazaj do Nive.Majhna medosna razdalja daje SUV-ju dodatno prednost. VAZ ponuja tudi model s petimi vrati, vendar ni tako priljubljen zaradi čudnih nastavitev in enakega obnašanja avtomobila. Osnovni model ima ustrezne stroške, vendar to ni najbolj ugodna možnost.

  UAZ ali "Niva"?

  Težko je reči, da je UAZ "Hunter" ali "Niva" boljši. Tako SUV kot SUV se prodajajo v istem cenovnem razredu, s praktično identičnimi specifikacijami za osvajanje off-road. Vendar to ni vse, kar potrebujejo sodobni vozniki. Upoštevati je treba kakovost, zanesljivost in vzdržljivost.
  "Niva" je v vseh pogledih bolj priljubljena. Vendar ima model UAZ tudi veliko oboževalcev. Med razlikami, ki obstajajo v UAZ, lahko izberete več (in "Niva" ni na voljo).
 • UAZ ima večjo velikost. Obstaja tudi več prostora za tovor in potnike.
 • "Hunter" na off-road kakovosti je na veliko višji ravni kot "Niva".
 • Kolesni loki v Ouzi so precej veliki, kar pomeni, da ima lastnik možnost namestitve velikih koles. Prostor je tako velik - ni potrebe, da bi dvignili vozilo, da bi še dodatno reciklirali podvozje.
 • Kovina je izdelana iz tehnologije za vojsko, vzmetenje pa je zanesljivo tudi pri togi operaciji.
 • In zdaj se zdi, da je vprašanje, kaj je bolje - "Niva" ali UAZ odločil z zmago UAZ, vendar ne.
  "Niva" je bolj kompaktna in bo potekala tam, kjer bo UAZ obtičal na račun večje mase. Manjša medosna razdalja se bo popolnoma pokazala v vseh razmerah. Stroškigorivo je tudi precej nižje. Obstaja nekakšna, a še vedno udobna. Ne pozabite na ceno. Niva je cenejša. Če torej izberete med tema dvema modeloma, bi raje izbrali "Nivo". In če boste še vedno morali voziti v mestu, potem je VAZ definitivno eden. Če primerjate, kaj je bolje - "Niva Chevrolet" ali UAZ "Hunter", potem brez pogovorov in dvomov UAZ zmaga, vendar le s prepustnico. Če potrebujete udobje, je izbira očitna.

  "Chevrolet Niva" ali UAZ "Patriot"

  Teh modelov ni mogoče uskladiti - so popolnoma drugačni po značaju. Primerjava v tem primeru bo zelo relativna. Oba avtomobila imata velike razlike glede oblikovanja in tehničnih izrazov. "Niva" se razlikuje po precej manjših dimenzijah. Ampak kljub temu bomo poskušali ugotoviti, kaj je bolje - UAZ "Patriot" ali "Niva Chevrolet".

  Mere in oblika telesa

  Zunanje razlike so. UAZ ima klasično telo s petimi vrati. "Patriot" zagotavlja težko okvir SUV - teža avtomobila je več kot dve toni, in dolžina - več kot štiri metre.
  Višina "Patriota" je več kot dva metra. "Niva" se ponaša z veliko bolj skromno velikostjo, vendar je njena oblika bolj srčkana. SUV taksi "Patriot" je prav tako ogromen, na zadnjem kavču bodo štirje potniki, medtem ko bodo "Niva" zasedli le trije, potem pa - brez večjega udobja. Tisti, za katere je pomembno kompaktno ohišje, bodo kupili "Nivo".

  Oblikovanje

  Če primerjamo, kaj je boljše - UAZ ali "Niva" v smislu oblikovanja, potem je "Niva" veliko lepša in urejena. Tukaj ni nič odveč. PodrobnostiKaroserija je izvedena na visoki ravni, dobra je svetloba. Veliko delcev telesa je prekrito s cinkom.
  "Patriot" je trdnejši. Toda ta videz je samo za tiste, ki ljubijo vse, kar je veliko, nerodno in okorno. In telo ni tako dobro. Kakovost izdelave delov telesa je veliko nižja od kakovosti "Niva" - kažejo povratne informacije.

  Vozne lastnosti in prepustnost

  Oba avtomobila nista namenjena tekmovanju. "Niva" se ne more pohvaliti z visoko dinamiko, njegov motor ni namenjen za dirkanje. Vendar pa cestne nepravilnosti avtomobila poteka gladko in gladko, kar ne more, ampak se veseliti. Toda na terenskih čudežih ne bi smeli čakati. Torej, če nekdo misli, da je bolje, da prečkate UAZ ali "Niva", potem vam ni treba razmišljati - morate vzeti UAZ.
  Z upravljanjem "Patriota" lahko takoj začutite moč motorja v prostornini 27 litrov. Vendar pa je vzmetenje togo in pri osvajanju voženj se vse to čuti. Salon je precej glasen. Krmiljenje je odlično, avto pa je enostavno upravljati. Prehod avtomobila je odličen - v blatu, v snegu, kjer ni ceste in zaman, ta avto samo gre. Težko je reči, da je bolje - "Niva" ali UAZ "Patriot". Teh strojev ne morete primerjati - prvotno so drugačni in oblikovani za različne namene. Tisti, ki imajo raje kompaktnejšo velikost, izberite "Niva". Ljubitelji umazanije izberejo "Patriot".

  Zaključek

  Kompleks UAZ je precej slabši od "Nive", če ne bi upoštevali novega "Patriota". "Niva" je opremljena s hidravličnim ojačevalnikom, diagonalno zavoro, ABS in ojačevalniki v primeru zasilnega zaviranja.UAZ ima tudi hidro-ojačevalnik, toda na tej strani so vse možnosti končane. Ampak, kljub popoln sklop, pravi ljubitelji podreditev off-road bo kupil UAZ - je brutalno, moški, z značajem. "Niva" je bolj mestna in lahko vozi tam, kjer gre le traktor. Ampak še vedno ni ustvarjen za to. Težko je reči, kateri avto je boljši - UAZ ali Niva. To je kot primerjati psa z mačko, kava z čajem je stvar okusa. Torej s temi avtomobili.

  Sorodne publikacije