Polnilnik Opus BT-C3100: pregled, navodila, mnenja

Viri avtonomnega napajanja z razvojem mobilne in prenosne opreme postajajo vse pomembnejši dodatek. Univerzalne polnilne naprave pomagajo obvladovati naloge obnavljanja energije široke palete baterij, hkrati pa nudijo številne dodatne funkcije. Posebno mesto v segmentu zavzemajo inteligentne polnilne naprave, ki delujejo s tradicionalnimi in specializiranimi napajalniki. V tem primeru združujejo funkcije multimetrov. Primer take naprave je model Opus BT-C3100, ki je uporabil vse napredne funkcije univerzalnega polnilnika.

Splošne informacije o napravi

Naprava je namenjena polnjenju polnjenja v elementih različnih formatov, vključno z litijevimi. Model je velika družina, ki je na voljo v več modifikacijah. Kljub temu osnovni funkcionalni ostaja enak - to ni samo dajatev, ampak tudi opredelitev glavnih parametrov storitvenega elementa. Kot vse sodobne inteligentne polnilnike, ta naprava ponuja veliko orodij za baterije. Vključno z delom v samodejnem načinu. Toda celoten sklop naprave je precej omejen v primerjavi s konkurenčnimi napravami. Lahko rečemo, da je napajalnik edina aplikacija, ki prihaja z Opus BT-C3100. Ruski priročnik in garancijski list sta prav tako vključena v paket osnovnega nabora kopij, ki sta priloženadomačem trgu. Ampak tukaj je pomembno omeniti, da je poleg Russified navodila, kit bi morala zagotoviti napajanje za evropsko vtičnico - privzeto, naprave prihajajo z ameriško vilico. V skrajnem primeru lahko kupite adapter z adapterjem.

Značilnosti modela

Inteligentno polnjenje omogoča delo z neodvisnim polnjenjem po izbiri optimalnega toka - od 200 do 1000 mA. Posebni napajalniki lahko vključujejo tudi načine polnjenja 2000 mA. V tem primeru lahko uporabnik hkrati polni več različnih baterij. Tu so tudi omejitve, vendar je večino tipičnih elementov mogoče servisirati v načinu maksimalnega polnjenja slotov. Pomembna značilnost modelov Opus BT-C3100 je funkcionalni testni način. Uporablja se za preverjanje odpornosti baterije z visoko natančnostjo. Izpis informacij na zaslonu v tem primeru ni privlačen, ampak ničvreden. Zaslon s tekočimi kristali, čeprav majhen, a precej informativen - prikazuje informacije o zmogljivosti baterije, njeni zmogljivosti, času polnjenja in drugih parametrih. Zahvaljujoč zmožnosti obveščanja o stanju ciljnega akumulatorja in obratovalnih parametrih polnilnika, je model prejel drugo ime multi-masterja. Čeprav, seveda, polnopravna analiza električnih lastnosti z visoko stopnjo natančnosti govora ne gre.

Razlike pri spremembah 2.2

Postopoma se izvirni vrnejo v preteklostSpreminjanje naprave in celo različica 2 s strani mnogih uporabnikov se šteje za zastarelo. Najnovejša izvedba 2.2 je hkrati več prednosti, ki jih lahko imenujemo samo formalne. Najprej so razvijalci optimizirali frekvenco merjenja napetosti - v novi različici posodobitve je vsakih 30 in ne 60 sekund, kar je zelo priročno. Pomembna korekcija je bila izvedena s senzorjem merjenja temperature. Modul je bil najprej odgovoren za stabilnost temperaturnega režima v delu krmilne plošče. V novem dizajnu, v bistvu, termostat ne le nadzoruje delovanje ventilatorja, temveč tudi sledi značilnosti ogrevalne plošče. Poleg tega je Opus BT-C310022 izboljšal natančnost naboja. Torej, če je bila prejšnja različica precej velika napaka do 5%, potem odstopanje v tej različici ni več kot 3%. Mimogrede, to je bilo doseženo predvsem zaradi uporabe tehnološke elementne osnove, ki je povzročila številne druge uporabne lastnosti naprave.

Glavne tehnične značilnosti

Glede na glavne obratovalne parametre in tehnične parametre se model ni spremenil. Kljub temu, kot prej, mnogi opažajo učinkovitost glavnega elektromehanskega polnjenja, ki ga zagotavlja Opus BT-C3100. Pregled značilnosti modela lahko predstavimo na naslednji način:
 • Spekter polnilnega toka - od 200 do 2000 mA. Mimogrede, točka prehoda na specializirane baterije je 1500 mA.
 • Obratovalna napetost naprave - 12 Art.
 • Napetost omrežnega adapterja na vhodu - od 100 do 240 čl.
 • Frekvenca omrežne kartice je 50/60 Hz.
 • Moč toka pretvornika je 3 A.
 • Največja zmogljivost polnilne naprave je 20.000 mag.
 • Dovoljena temperatura okolja - od 0 do 40 ° C.
 • Mere naprave - 15x10x4 cm.
 • Teža naprave - 240 gramov.
 • Teža napajalne enote - 200 gramov.
 • Načini dela

  Ena od najpomembnejših prednosti, ki so jo razlikovale prejšnje različice modela, je raznolikost in učinkovitost več načinov. Osnovna oblika delovanja CHARGE je namenjena neposrednemu polnjenju baterij. Ko je aktiviran, lahko prikažete informacije o času polnjenja in dejanskem toku, kot tudi informacije o potencialu, ki trenutno drži ta dopustni element. Način DISCHARGE, nasprotno, aktivira funkcijo praznjenja naprave. Na zaslonu bodo v tem primeru prikazani kazalniki razelektritvenega toka, količina mAh delovnega časa z elementom. Za obnovitev zmogljivosti s cikli polnjenja in praznjenja morate omogočiti format delovanja DISCHARGE REFRESH. Dva načina delovanja Opus BT-C3100 sta namenjena diagnostiki baterij. V bistvu so to preizkuševalci, ki vam omogočajo, da ocenite trenutne nastavitve baterije in zberete optimalne nastavitve polnjenja. Sposobnost stroja, da samodejno prilagodi delo na najbolj ugodne lastnosti in pojasni veliko zanimanje za to tehnologijo.

  Konstrukcija naprave

  Model ima dokaj preprosto napravo, vendar ne proračun. Kljub temu so njegovi konkurenti pred napravo na račun pristojne kompilacije in pravilno izbranipoceni komponente. Navzven je videz preprosto in ergonomsko oblikovan - praksa uporabe tega popolnoma potrjuje. Lastnik je opremljen s 4 neodvisnimi režami, ki jih lahko, kot že omenjeno, glede na tip akumulatorja hkrati zasedajo različne naprave. Tako kot prva generacija je tudi polnilnik Opus BT-C3100 v 2.2 plastičen, vendar s trdnim ohišjem. Polnjenje ne ščiti le pred fizičnimi poškodbami, temveč tudi pred elektromehanskimi motnjami, ki ponovno prispevajo k večji natančnosti naboja in zmanjševanju napak.

  Varnostni ukrepi pri uporabi naprave

  Na nek način je bila edinstvena rešitev opremiti modele s sistemom pregrevanja. V najnovejših napravah razvijalci uporabljajo 6 senzorjev, ki nadzorujejo temperaturni način delovanja baterije. Že dejal, da sistem samodejno prilagodi funkcijo hladilnika, ki se priključi pri doseganju 40 ° C - to je kritična točka, ko hlajenje postaja nuja. V drugi pa varnost uporabnika zagotavlja sam uporabnik. Med delovanjem se polnilnik Opus BT-C3100 ne more izpostaviti fizični aktivnosti, neposredni izpostavljenosti sončni svetlobi in vlagi. V času polnjenja je zaželeno odstraniti bližnje vire elektromagnetnega sevanja, lahko negativno vplivajo ne samo na proces samega delovnega zasedanja, ampak tudi na poškodbe občutljivih elementov naprave. Pri uporabi aparata na novem mestu je priporočljivo počakati nekaj ur, da se polnjenje prilagodi spremenjenim pogojem.

  NavodiloOpus BT-C3100

  Naprava je privzeto nastavljena za polnjenje s povprečnim tokom 500 mA. To pomeni, da bo v tem načinu izveden hiter začetek brez dodatnih nastavitev. Celotna zmogljivost delovnih parametrov bo potekala v 6 sekundah - to je čas, v katerem lahko uporabnik prilagodi način delovanja. Sedanjo obliko lahko spremenite po integraciji v eno od slotov novega elementa ali po posodobitvi trenutnega načina prek nadzorne plošče. V preostalem delu z nastavitvami ne bo delovalo - v vsakem primeru bo stanje naprave in njeni načini delovanja sporočili zaslon Opus BT-C3100. Priročnik v ruskem jeziku vam bo tudi pomagal razumeti značilnosti avtomatskega načina. Ponavadi se uporablja v primerih padca napetosti, vendar vam inteligentni nadzorni sistem omogoča, da izklopite enako napajanje, ko dosežete določen odstotek energetske obnove.

  Pozitivne povratne informacije o modelih

  Kot prva generacija modela se najnovejša različica pohvali za zanesljivost, varnost in stabilnost dela. Universal polnilniki še vedno povzročajo veliko potrošnikov mobilnih naprav veliko dvomov, vendar v tem primeru, razvijalci so ovrgli veliko neupravičenih strahov. Je varna za ciljno opremo in hkrati učinkovita naprava, ki nima nič skupnega s kitajskimi proračunskimi izdelki. To dokazujejo tako kakovost montaže kot tudi široka funkcionalnost, ki ima napravo Opus BT-C3100 v 2.2. Ocene poudarjajo prisotnost nekaterih modernihmožnosti. To ni samo avtomatski način delovanja z inteligentno izbiro optimalnih nastavitev za določeno baterijo, temveč tudi ergonomski nadzorni sistem z zaslonom s tekočimi kristali.

  Negativne povratne informacije

  V večini primerov so pomanjkljivosti posledica omejitev pri uporabi naprave za delo s posameznimi napajalniki. Iz tega dela modela igra samo nekaj manj produktivnih in zanesljivih kolegov. Po mnenju uporabnikov naprava ne deluje z ločenimi formati popolnoma napolnjenih baterij. Poleg tega radio-oblikovalci teh vprašanj ne ustvarjalci - naprava služi ogromno paleto redkih in specializiranih baterij. Vendar pri tem ni nič presenetljivega glede na specifično nišo, v kateri je predstavljen Opus BT-C3100. Mnenja ne priporočajo nakupa modela za delo s tipičnimi baterijami iz priljubljene popularne tehnologije. Hitreje služi poklicnim potrebam.

  Vprašanja o cenah

  S precej kakovostno osnovno osnovo, funkcionalnim nadevom in dobro zasnovanim dizajnom model ne stane toliko. Skupaj za 2-25 tisoč rubljev. polnilnik Opus BT-C3100 lahko kupite v zadnji posodobitvi. Trg predstavlja podobne naprave za isto ceno in s podobno možnostjo, vendar jih večina izgubi le v smislu zanesljivosti in trajnosti.

  Sklep

  Naprava izpolnjuje več zahtev sodobnega radioamaterja. Zanj je značilna ergonomija, varnost, zanesljivostin funkcionalnosti. Prav tako je vredno dodati relativno visoko natančnost meritev in vsestranskost. Vendar pa slednje ni moč Opus BT-C3100. Navodilo navaja sposobnost naprave, da deluje z mnogimi elektrokemičnimi elementi, omejitve pa temeljijo na drugem načelu. Naprava je sama po sebi zelo kompaktna, vendar zmogljiva in produktivna. Optimizacija prostora z dodelitvijo predelkov ni omogočila uporabe baterij velikega formata, kot tudi elementov z nenavadnimi modeli. Zato je potrebno vnaprej izračunati združljivost akumulatorjev z napravo glede na faktor oblike.

  Sorodne publikacije