Pametni telefon Samsung Galaxy S5: pregledi, opis, specifikacije

Pomanjkanje tržne niše na mobilnih napravah ni bilo več let. Letno proizvajalci kupcem ponujajo različne novosti. Širok asortiman je opazen v vseh cenovnih kategorijah. Vendar pa nekateri uporabniki še vedno raje pametne telefone, ki so rekli, da so bili testirani s časom. Ta pregled bo natančno opisal pripomoček slavne linije Galaxy. Izdal ga je korejsko podjetje svetovnega slovesa - Samsung. Cena Galaxy S5, njene specifikacije in seveda pregledi bodo obravnavani v tem članku. Model je bil uspešno predstavljen. V letu 2014 so ga šteli za eno najboljših, ki je bilo predstavljeno na trgu. Proizvajalec je poskušal uresničiti vse, kar je potrebno za zadovoljitev zahtev širokega kroga kupcev. Kaj se je zgodilo s tem? Delajmo skupaj.

Pozicioniranje

V času izdaje se model Samsung Galaxy S5 (preberite spodnje preglede) nanaša na segment vodilnih naprav. To v celoti potrjuje značilnosti, ki veljajo za ta dan. Na začetku prodaje se je cena za pametni telefon gibala med 400 $, vendar se je s sprostitvijo novih modelov postopoma začela zmanjševati.

Treba je omeniti, da je za tiste stranke, ki ne želijo dobiti novosti, ta telefon odlična izbira, ki ga preveri čas. Naprava ima zadostno zmogljivost, da se lahko spopade z vsemi nalogami. Vendar ne bomo tekli naprej, ampak da bi spoznali vse značilnosti.

Dokončanje

Čeprav je podanomodel ni "proračun", toda niz dodatkov za pametni telefon je težko razvrstiti kot vodilni. Vse, kar je kupcu na voljo, kabel USB, dokumentacija in polnjenje. Mnogi uporabniki bi radi videli v škatli in primeru Samsung Galaxy S5. Toda žal, kot film za zaslon, kot tudi pomnilniško kartico, bo moral kupiti posebej. Na žalost slušalke niso enake, tako da lahko varno rečete, da je proizvajalec veliko prihranil z opustitvijo dodatkov.

Izgled

Prvi vtisi potrošnikov, ki so si ogledali ta pametni telefon, so pozitivni. Tudi kljub plastičnemu ohišju se ustvari občutek zanesljivosti. In to je povsem upravičeno, saj je proizvajalec uporabil kakovostne materiale. Oblika telefona je bližje pravokotniku. Vogali so rahlo zaobljeni, kar seveda prinaša privlačnost. Odlično dopolnilo je bil kromiran okvir, ki poteka po obodu ohišja. Izgleda veličastno in donosno, da označite sprednji del telefona. Nadzorna plošča je standardna. Mehanski ključ je skrit skener, ki bere prstne odtise. Nad zaslonom je ime podjetja. Tukaj je "oko" celofanske kamere, senzorja, zvočnika.
Zadnja stena izgleda precej spektakularno. Ne zadnjo vlogo pri tem je imela valovita prevleka. Treba je omeniti, da se ne uporablja samo za lepoto, ampak tudi zaradi praktičnosti. Na primer, zadnja plošča skoraj ne kopiči umazanije, tako da ne morete kupiti primer za Samsung Galaxy S5. Navsezadnje ga morajo mnogi nositi samo zato, da se znebijo neredne površine inV tem telefonu ta potreba izgine sama od sebe. Na zadnji strani bo kupec lahko videl majhno luknjo v zvočniku, ki se nahaja na dnu. Nad sredino je veliko "okno" glavne kamere. Pod njo je bliskavica in senzor, ki merita srčni utrip.
Zadnji pokrov se zelo enostavno odstrani. Baterija je skrita pod njo. Za Samsung Galaxy S5 razvijalci so izbrali zanimivo lokacijo slotov, ki so nameščeni na zunanji pogon in sedem kartic. Na kratkem pregledu se lahko zdi, da je sam. Toda to ni tako: kartice so vstavljene z obeh strani, tako rekoč "sendvič" (spodaj je pogon, in nad njim je "sedem"). Poleg vseh običajnih elementov ima ta pametni telefon tudi infrardeči vmesnik, s katerim lahko naprava enostavno zamenja daljinski upravljalnik. Za polnjenje, če je priključek USB 3.0 prekrit s kromiranimi vtiči.

Zaslon

Večina kupcev pri izbiri pametnega telefona posveča posebno pozornost zmogljivosti zaslona. In načeloma je prav. Navsezadnje pride do interakcije s pripomočkom s tem elementom. Ali niste razočarali kupcev zaslona Samsung Galaxy S5? Če verjamete v povratne informacije, potem ne. Zelo velik zaslon z 51-palčno diagonalo deluje z ločljivostjo 1920 x 1080 px. Matrika je izdelana v skladu s tehnologijo SuperAMOLED, kar je nedvomno prednost. To podjetje se odlikuje po visokokakovostnih zaslonih. S5 ni bila izjema. Visoka gostota slikovnih pik (431 ppi) zagotavlja kakovostno in jasno sliko, ki je tudi ob povečavi z lupo nemogoče upoštevati. Ne pozabiterazvijalci in varovala z vgradnjo kakovostnega stekla Gorilla Glass 3.

Koti gledanja in barvanje so preprosto elegantni. Slika je polna in sočna. Tudi pri neposredni sončni svetlobi so podatki popolnoma berljivi, kontrast pa je praktično nespremenjen.

Standard zaščite

Treba je omeniti, da značilnosti modela Samsung Galaxy S5 tudi zdaj v celoti izpolnjujejo sodobne zahteve. Mnogi kupci so bili zadovoljni z dejstvom, da je proizvajalec uporabil zaščito IP67. Kaj to pomeni? Naprava se ne boji vlage. V skladu z mednarodnim standardom telefon zagotavlja odlično potopitev v vodo na globino do enega metra. Maksimalno bivanje v njem ne sme presegati 30 minut. Uporabniki priporočajo, da po potopitvi v vodo s suho mehko krpo obrišete zaslon in mesta, kjer so priključki. Prav tako lastniki ne morejo biti strah, da če pridejo pod močnim dežjem, bo njihov telefon preneha delovati. To potrjujejo številni pregledi Samsung Galaxy S5.
Zaradi posebne zaščite pametnemu telefonu ni treba očistiti prahu in drugih majhnih delcev smeti. Na primer, po padcu v pesek je dovolj, da zgornje površine preprosto očistimo pred kontaminacijo. Po mnenju proizvajalca, naprava, ki je potopljena v vodo, fotoaparat deluje odlično. Po želji lahko uporabnik naredi edinstvene posnetke podvodnega sveta, vendar ne pozabite na omejitve v globini in času.

Zmogljivost

Pametni telefon Samsung Galaxy S5 nikakor ni enakovreden vodilnim napravam. Njegova strojna oprema je povsem mogočatekmujejo z dragimi pripomočki. Da bi zagotovili visoko zmogljivost, je v telefonu nameščen odličen procesor Qualcomm Snapdragon 801. 28nm proces je zaključen. Deluje na štirih računalniških modulih, ki temeljijo na arhitekturi Krait 400. Maksimalna frekvenca je 2500 MHz. Edina pomanjkljivost je linearnost sistema, omejena na 32 bitov. Za tako "železo" 64-bitne aplikacije niso na voljo. Občutite težave uporabnika samo pri namestitvi nove programske opreme in v drugi platformi deluje odlično. Lahko rečemo, da ni problema, s katerim se naprava ne bi spopadla. Za delo z grafičnimi slikami so razvijalci namestili koprocesor Adreno 330. Ta model je odličen za polno ločljivost zaslona HD. Večina iger teče gladko in uporabnik lahko izbere visoke nastavitve grafike.

Pomnilnik

Značilnosti pripomočka so značilne tudi za RAM. Od svojega obsega bo neposredno odvisna od uspešnosti. V tem modelu so razvijalci uporabili dva gigabajta. Vendar pa je treba upoštevati, da je približno polovica že vključena v sistemske procese, zato ostaja dejstvo, da imajo uporabniki le en gigabajt. Na žalost z velikostjo vgrajenega skladišča ni vse tako rožnato v Samsung Galaxy S516Gb. Iz imena je že jasno, da je njegov obseg omejen na 16 GB. Prednameščena programska oprema potrebuje približno 5 GB, zato jih je mogoče namestiti le 11. Ali je dovolj? Vsak lastnik se bo sam odločil. Za tiste, ki potrebujejo dodaten spomin, je na voljomožnost namestitve zunanjega pogona. Naprava podpira pogone do 128 GB. Imajo ločeno režo za njih.

Platforma

Ta pametni telefon je pod nadzorom četrte naprave Android. Originalni firmware Samsung Galaxy S5 ima popolnoma nov vmesnik, imenovan TouchWiz. Razvijalci so dobro delali nad lupino. Spremenili so zasnovo in naredili vmesnik čim bolj jasen. Posodobitve so se dotaknile menija za nastavitve in nekaterih aplikacij. S prihodom pete različice operacijskega sistema naj lastniki tega modela posodobijo svoj pripomoček. Če želite to narediti, se preprosto povežite z internetom z uporabo Wi-Fi in aktivirajte ustrezno točko menija. Telefon ima veliko predhodno nameščene programske opreme. Vključuje priljubljene Googlove storitve, družabna omrežja, vreme, pisarniške aplikacije, predvajalnike in drugo.

Kamere

Samsung Galaxy S5 izpolnjuje zahteve najbolj naprednih uporabnikov. Da bi se prepričali o tem, samo poglejte značilnosti glavne kamere. Proizvajalec ni sting in nastavite 16-megapixel matriko. Toda ne samo to je prednost optike. V tem modelu so razvijalci uvedli nov sistem samodejnega ostrenja. Za kakovostno fotografijo preprosto usmerite iskalo in pritisnite gumb za sprostitev sprožilca. S svetlimi in svetlimi okvirji pri vsaki razsvetljavi lahko Samsung Galaxy S5 zagotovi povratne informacije o potrditvi. Meni ima številne nastavitve, ki jih je mogoče ročno nastaviti. Bliskavica se popolnoma prilega nalogam. Posnetki so izdelani v visoki ločljivosti 4K UHD. S takiminajvišja kakovost slike je omejena na 30. Hitrost lahko povečate na 60 k /s s spreminjanjem ločljivosti 1080p. Kaj pravijo lastniki o prednji kameri? Na žalost se ne more pohvaliti z vodilnimi zmogljivostmi. Njegova osnova je občutljiv senzor z ločljivostjo 2 Mp. Iz teh značilnosti je že jasno, da je sanje o kvalitetnem sefiju brez pomena. Edina stvar, ki bo ustrezala temu modulu - video komunikacija.

Značilnosti akumulatorja

Pri izbiri telefona je obvezno merilo obdobje avtonomije. Zagotavlja ga ne le napajanje, ampak tudi energetska učinkovitost strojne platforme. Najprej si poglejmo, kako razvijalec izbira baterijo za Samsung Galaxy S5? Odstranljiva baterija iz litij-ionske tehnologije. Ima zmogljivost 2800 mAh. V primerjavi s predhodnikom ta model kaže boljše rezultate. Za popolno sliko morate upoštevati velik zaslon na dotik z visoko ločljivostjo in dokaj zmogljivo strojno platformo. Z vsem tem, Galaxy S5 je sposoben delati s povprečno obremenitev približno 24 ur. Pozornost je treba posvetiti varčevanju z energijo. Naprava ima funkcijo Ultra Power Saving, ki lahko bistveno podaljša življenjsko dobo pametnega telefona z enim samim polnjenjem. Ko je aktivirana, je barva slike izklopljena in večnamenska naprava postane preprosta "klicalka". V tem stanju, kot proizvajalec zagotavlja, telefon ne porabi več kot 10% v 24 urah.

Samsung Galaxy S5: Pregledi

Ni dovolj, da poznate resnične možnosti pripomočkasamo tehnične specifikacije. Pri tem vprašanju moramo poslušati povratne informacije strank. Pripombe ne obravnavajo le pozitivnih vidikov pametnega telefona, temveč so tudi podrobno obravnavane in negativne. Največ pritožb je povzročilo obseg ROM-a. Trenutno napredni uporabniki nimajo 16 GB pomnilnika, da bi v celoti izkoristili potencial pripomočka. In če menite, da ne bo na voljo vsa količina, zunanji pomnilnik verjetno ne bo mogel storiti ničesar. Plastično ohišje lahko pripišemo tudi slabostim, zlasti če se zanašamo na trenutne trende. Sedaj ima celo "state-of-the-art" aluminijasto ohišje, ki močno poveča zanesljivost naprave.
Načeloma Samsung Galaxy S5 nima kritičnih pomanjkljivosti. Uporabniki z veliko oceno v pregledih poudarjajo le prednosti. Kakšna je nedvomna prednost tega pripomočka?
 • Stopnja zaščite primera. Iz tega modela je proizvajalec uveljavil standard IP67, tako da se ne morete bati, da bo telefon, ko je moker, neuspešen.
 • Uporabniku prijazen vmesnik. Seveda četrte različice Androida ni mogoče imenovati sveža različica, vendar je število združljivih pisarniških in zabavnih aplikacij tako veliko, da za uporabnika nikakor ne veljajo omejitve. Najbolj napreden je spremeniti firmware v Samsung Galaxy S5 na novejšo.
 • Dovoljenje glavne kamere. Naprava ima visokokakovosten model, ki olajša pridobivanje odličnih slik. Spomnimo se, da jih lahko narediš tudi pod vodo.
 • DejanskoZnačilnosti platforme strojne opreme. Oprema omogoča modelu tudi dve leti, da je konkurenčen.
 • Vrednost baterije. Čez dan naprava deluje s povprečno obremenitvijo. Če aktivirate način za varčevanje z energijo Ultra, bo pametni telefon porabil zelo dolgo življenjsko dobo baterije, kar bo znatno povečalo delovni čas.
 • Galaxy S5 Galaxy mini in S5: glavne razlike

  Za male navdušence pametnih telefonov je proizvajalec izdal zmanjšano kopijo Galaxy S5. Videz telefonov praktično ni drugačen, če ne boste pozorni na velikost. Dimenzije naprave z mini priključkom so 131 x 65 x 91 mm. Primerjajte jih s starejšo različico. Glede na višino in širino so se zmanjšali v primerjavi z Galaxy S5 za 11 mm oziroma 8 mm. Vendar pa je debelina Samsung Galaxy S5 mini, kot se morda zdi čudno ni zvok, povečala za 1 mm. Razlike se ne končajo. Iz neznanega razloga so razvijalci bistveno znižali tehnične lastnosti različice junior. Takšen trend kupci prvič opazujejo. Poglejmo podrobnosti v razlike. Galaxy S5 mini  Galaxy S5  Specifikacije zaslona  45? (zmanjša diagonalo za 06?) HD (poslabšana ločljivost) 326 ppi (gostota slikovnih pik zmanjšana za 106 ppi)  51 polnih HD 432 ppi


  70)

  Snapdragon 400 frekvenca 1400 MHz, koprocesor - Adreno 305  Snapdragon 8012500 MHz, grafični pospeševalnik - Adreno 330  RAM (RAM)  15 GB  2 GB  avtonomija  21 tisoč čarovnikov  28 tisoč čarovnikov  Optika Priložnosti  8 in 21 Mn  16 in 2 Mn

  Zaključek

  Glede na dejstvo, da je proizvajalec dobro delal na Samsung Galaxy S5. Cena pametnega telefona z vodilno "nadev" se giblje od 6500 do 10700 rubljev. Naprava odlično izvaja vse funkcije, ki so potrebne za udobno delo. Presenetljivo je, da so tudi po treh letih od izdaje tehnične značilnosti tega modela posodobljene, zato bo nakup popolnoma upravičen.

  Sorodne publikacije