Tok uhajanja v avtomobilu: kako preveriti sebe?

Po dolgem parkirišču, ko ga voznik poskuša zagnati, bo voznik slišal le klik releja ali šibko zagonsko moč. Vse to kaže, da je bil akumulator delno ali popolnoma izpraznjen. Tega stanja ne morete odpisati pri samopraznjenju. Če je akumulatorska baterija popolnoma pripravljena za delovanje, bo do polnega praznjenja trajalo nekaj mesecev. Iz tega sledi, da to ni nič drugega kot uhajanje toka v avtu. Kako to preverite sami, morate poznati vsakega lastnika avtomobila. Lahko pa je tudi problem v verigah in napravah, ki so odgovorne za polnjenje baterije. Poglejmo, kaj je trenutni tok, ko se zgodi, kako ga preveriti, najti in ga odpraviti.


Značilni vzroki za trenutno uhajanje v avtomobilu

To se pogosto zgodi, ko je brezskrben pristop k servisiranju avtomobila. Na primer, baterija je lahko precej stara in je že uporabila svoj vir. Priključki takšne baterije so že v merilu in ožičenje je v groznem stanju.
Včasih se terminali oksidirajo. Toda najpogosteje razlog ni žarometov ali žarometov. Obstajajo primeri, ko lastnik avtomobila pozabi izklopiti noč avdio sistema. Tekočega snemalnika in poleg subwooferja se baterija hitro izprazni. In ni nujno, da je glasba glasna. Tudi na "ničelah" je povečana poraba električne energije v omrežju na vozilu. Če voznik nikoli ne pozabi žarometov, nenehno skrbi za avto, potem morate pogledati, kam greuhajanje toka v avtomobilu. Kako preveriti uhajanje in najti njegovo mesto? Obstaja več učinkovitih načinov.


Pogoste naprave - glavni vzrok trenutnega uhajanja

Pogosto je vir uhajanja dodatna oprema, ki jo je namestil proizvajalec vozila ali lastnik. Vsako leto se poveča število različnih električnih naprav v avtomobilih. Posebno pozornost je treba posvetiti. Najprej poglejte samostojno opremo. Lahko je na primer TV, alarm, ojačevalnik, subwoofer ali karkoli drugega. Avtomobilske žice so varno zaščitene, kratki stiki pa so možni le zaradi resnih poškodb. Na primer, po nesreči se lahko zrušijo školjke.
Kar zadeva napotitev nestandardne nameščene opreme, se ta pogosto uvrsti v kakršen koli primeren kraj, ki se zdi primeren v prvem pregledu na kraju samem. Za polaganje žic je treba ravnati s posebno pozornostjo. Te vrvice pogosto primanjkuje. To je najbolj priljubljen razlog za vse trenutne puščanja. Na primer, vagoni, ki jih je izdelal avtomobilist, so lahko zelo blizu vročim delom motorja, se topijo ali trčijo. Tako prva kot druga poškodba vodita do kratkega stika.

Dovoljene stopnje porabe akumulatorskih tokov

V avtomobilu je več rednih porabnikov električne energije. To so lahko ura, pomnilnik računalnika, odvisen od porabe, alarm in druge naprave. Vsi jedo nenehno, saj ni priporočljivo trajno izbrisati pomnilnika računalnika. Vv nasprotnem primeru bo enota začela postopek preusposabljanja, alarmni sistem pa se bo zagnal šele v trenutku, ko avto stoji in motor ne deluje.
Iz tega je mogoče sklepati, da če avtomobil porabi tok v času parkiranja, je to povsem normalno. Vendar pa mora obstajati nekakšna vrednost, ki jo lahko izračuna vsak potrošnik. Na primer, signalizacija potrebuje približno 20 mA, spominske ure v avtomobilu - ne več kot 1 mA. Količina potrošnikov in skupna poraba se lahko spreminjata v območju od 50 do 80 mA. To je majhna raven, ker ena svetilka potrebuje približno 500 mA. Izpraznitev sodobne baterije s tako majhnimi puščanjem ne more biti niti v zmrznjeni zimi. Če je povprečna poraba bistveno višja, potem pride do uhajanja toka v avtomobilu. Kako preveriti? Naredite to z multimetrom. In če ni pri roki, obstajajo tudi drugi učinkoviti načini. Vendar ne glede na to, katero metodo ne uporabljamo, je pomembno, da se to puščanje najde in odpravi.


Neodvisna diagnoza z multimetrom

Obstajata dva značilna razloga, zakaj se akumulator v vozilu izprazni zelo intenzivno.
To je nepooblaščeni potrošnik ali ključavnica v omrežju avtomobilov na vozilu. Poglejmo, kako preveriti trenutno uhajanje na avtomobilu z multimetrom. S to metodo lahko enostavno identificirate stalno delujočega potrošnika, ki stalno porablja tok in prazni baterijo. Za diagnozo se naprava pretvori v ampermetrski način. Ne pozabite, da je omrežje avtomobila stalen tok. Obseg meritev mora bitiDopolnite do 10 A. Preden začnete meriti, morate pravilno priključiti tester in potrošnikom je bolje. Norma je od 15 do 70 mA.

Značilnosti priključitve naprave

Pred preverjanjem uhajanja toka v avtomobilskem preizkuševalniku morate poznati značilnosti povezave. Najpogosteje je tester priključen na prekinitev vezja. Če želite ustvariti premor, morate odstraniti žico iz baterije "+", nato pa ponovno zakleniti vezje z žico od instrumenta do terminala, drugi konec multimetra pa do terminala baterije.
Pomembna opomba. Ne priključujte preizkuševalnika na omrežje in ga priključite na plus in minus baterije. To bo povzročilo kratek stik in varovalka bo gorila v merilniku. Če je vse narejeno pravilno, se na zaslonu merilnika prikaže številka. To je tok, ki porabi trajno povezane naprave. Če številka presega normo, je puščanje. Morate preveriti kraj, kjer je prišlo do okvare. Kako dodatno preveriti uhajanje toka na akumulatorju avtomobila z multimetrom? Nato pa povlecite varovalke. To je storjeno za odklepanje verig. Ko se trenutne vrednosti normalizirajo, se najde problemska veriga. Naprej morate popraviti ali zamenjati napravo v tokokrogu.

Kako najti preboj?

Strokovnjaki priporočajo preverjanje toka uhajanja (akumulator vozila) z multimetrom in nato vizualno pregledati vse nestandardno nameščene naprave, njihove dele in žice.
Mogoče je bilo nekaj podvrženo mehanskemu vplivu. Če govorimo o alarmu, potem jese lahko konča. Če ni sledov poškodb, pečenja ali korozije, je treba preiti na naprednejše diagnostične metode. Omogočajo vam znatno zmanjšanje obsega iskanja. Strokovnjaki za avtomobilsko industrijo na primer pogosto zamenjujejo varovalke in pazijo na iskrenje stikov. Če so bliskavice, in v tem krogu ne sme biti nobene napetosti, potem pride do uhajanja toka v avtu. Kako preveriti? Tester za pomoč. Ko najdete sumljivo spletno mesto, morate najti kratek stik v vezju. Če želite to narediti, vsako žico proznanivayut tester za integriteto. To naredite z istim multimetrom. Vendar pa bo deloval že v načinu merjenja upora.

Dodatni pregledi z multimetrom

Včasih obstajajo situacije, v katerih niti temeljit pregled ne more najti vira težav, ne more.
Nato preverite mesta, ki nimajo varovalk. To je zaganjalnik in generator. Pogosto je eden od razlogov za praznjenje akumulatorja napačno delo zadnjega elementa, ki se ne polni, in obratno - prazni baterijo.

Nevarnost visokih uhajočih tokov

Če pride do puščanja v omrežju na vozilu, to vodi do ravni akumulatorja. Seveda je moderna baterija enostavna za polnjenje. Toda to je le začasna rešitev. V primeru kislih baterij, ki so znotraj plošče, so napolnjene z mešanico žveplove kisline in destilirane vode, ko se izpraznijo kisline v obliki solnih spojin, se lahko usedejo na plošče. To zmanjša delovni prostor baterije in ga zmanjšalastnosti. Čez nekaj časa sol kristalizira in se v elektrolitu ne raztopi več. Zaradi tega baterija ugasne.

Zaključek

Da ne bi ostali brez avtomobila v določenem trenutku, je treba skrbno spremljati njegovo stanje. To še posebej velja za baterijo. Kot lahko vidite, lahko vzrok za izpraznjene baterije so kratki stiki in zelo pomembno je vedeti, kako pravilno preveriti uhajanje v avtomobilu.

Sorodne publikacije