Pregled modem ZXHN H108N: opis, značilnosti, parametri in ocene

Nobenega interneta ni nikjer. To razumejo tudi tisti, ki imajo precej povprečen odnos do računalnikov in drugih naprav. Ampak, da bi zagotovili hitri internetni dostop in neprekinjeno komunikacijo, potrebujete dober usmerjevalnik (to je modem). Težava je v tem, da domači ponudniki najem skupaj s tarifnim načrtom odkrijejo nedonosne. Ni modemov višje ravni (kot je ASUS ali Zyxel), ki jih tam ne boste videli. Vsi standardni kitajski izdelki so iz Huawei ali ZTE. Toda tudi oni so sposobni obvladati svoje delo. V zvezi s tem, ZTE zanimiv usmerjevalnik. Model se imenuje ZXHN H108N. V primerjavi z drugimi "trgovinskimi kolegi" dela najbolj stabilno. Toda poglejmo ga podrobneje. Vendar pa je najprej nekaj besed o podjetju.


ZTE je ena redkih uspešnih podjetij v svetu komunikacijskih in mobilnih tehnologij v lasti države. Kontrolni delež je v rokah kitajske vlade in ne bo ga prodal. Razumljivo je - podjetje je uspešno. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1985. Takrat je proizvajalec izdelal različne komunikacijske naprave. In zdaj se stanje ni bistveno spremenilo. Pravkar sem dodal pametne telefone. Med počasnim internetom na tehnologiji Dial Up-a nihče ni bil zainteresiran za uspeh podjetja. Toda takoj ko je svet prešel na visokohitrostno povezavo ADSL, se je ZTE pojavil na odru s svojimi visoko kakovostnimi in poceni usmerjevalniki. Ena izmed njih je ZXHNH108N


ZTE v Rusiji

Treba je omeniti, da so izdelki podjetja, namenjeni dostopu do interneta, postali zelo priljubljeni v Rusiji in državah SND. To je posledica dejstva, da so domači ponudniki te izdelke (modeme in usmerjevalnike) množično kupovali, da bi svojim naročnikom še naprej dajali najem za dostop do dostopa. Ta pravilnik je napravo zelo priljubljen. Skupaj z ZTE je še ena "najljubša" družba domačih ponudnikov Huawei. Njegovi usmerjevalniki tudi pogosto spadajo v domove uporabnikov. Vendar pa upoštevajte modem ZTE ZXHN H108N. Kaj lahko ta naprava ponudi zanimivo?

Videz in oblikovanje

Vsi smo navajeni, da je modem ravno, enobarvno "gizmo", ki stoji nekje v kotu in nikomur ne moti. Vendar pa med takšnimi napravami obstajajo prave mojstrovine. Čeprav z raztezanjem, vendar z originalnimi napravami, je mogoče pripisati in razvpiti ZXHN H108N. Njegov videz je nestandarden za naprave te oznake. Devays spominja na plastično blazino na stojalu. Pravzaprav je modem nameščen navpično na isto stojalo, medtem ko večina usmerjevalnikov leži v vodoravni ravnini. Barva opreme je bela.

Težave pri identifikaciji

Zanimivo je, da če ste ta usmerjevalnik vzeli od katerega koli ponudnika, potem ne boste našli logotipa ZTE. To se imenuje na ime ponudnika (Rostelecom, Ukrtelecom) ali brezosebno ime "Promzvyazok". Ampak ne zaupajte pisni. Znotraj - vse isto ZTE ZXHN H108N. Vse lahko napišetekarkoli. Mimogrede, kljub dejstvu, da modem podpira Wi-Fi tehnologijo, ni dodatne antene. To pozitivno vpliva na videz, vendar negativno vpliva na značilnosti brezžične komunikacije. Lahko celo rečemo, da je glavno delo tega usmerjevalnika zagotavljanje žične povezave. In brezžična tehnologija - nepotrebna pokrajina.

Namestitev modema za delo v Rostelecomu

Za pravilno delovanje usmerjevalnika v omrežju določenega ponudnika je treba spremeniti njegove tovarniške nastavitve. Razburljivo število uporabnikov je tako prefinjeno, kajti ponudnik ponuja modeme, ki so že konfigurirani "pod njim". Kaj pa, če ste pomotoma spustili napravo na tovarniške nastavitve? Torej nadaljujmo z razmislekom o ZXHN H108N. Nastavitve za Rostelecom - to je naslednje vprašanje. Če želite začeti, moramo vstopiti v meni usmerjevalnika. Privzeto je to 1921681.1. Modem vas bo pozval, da vnesete uporabniško ime in geslo. V standardni firmware je admin /admin. Lahko poskusite tudi uporabnika /uporabnika, če prva možnost ni delovala.

Delo v inženirskem meniju

Zdaj, ko smo prišli v inženirski meni modema, lahko začnete namestitev. Bolje je, da izberete "Hitra nastavitev". Ta čarovnik vam bo pomagal prilagoditi povezavo brez težav. V polju "Vrsta WAN" izberite DSL in kliknite gumb "Naslednja stran". Tukaj boste morali podati vrsto povezave. Večina uporabnikov Rostelecoma je na PPPoE. Opozarja. Na naslednji strani boste pozvaninastavite povezavo Določamo potrebna vrata, v razdelku "VPI /VCI" izberemo "Ustvari", napišemo VPI - 0 VCI - 33 in izberemo vrsto inkapsulacije - LLC. Naslednji korak je dokončanje namestitve. Znova zaženite napravo. Na ta način lahko enostavno nastavite ZXHN H108N.

Povratne informacije uporabnikov o napravah

Torej, kaj tisti, ki imajo srečo, da dobijo ta usmerjevalnik od operaterja? Omeniti je treba, da so pripombe večinoma pozitivne. Tako uporabniki ugotavljajo dostojno stabilnost povezave ADSL v ZXHN H108N. Nekaterim je všeč tudi videz naprave. Ampak glavna stvar - Wi-Fi podporo. Vendar ljudje ugotavljajo, da moč vgrajenih anten včasih ni dovolj. Še posebej za veliko stanovanje. Vendar pa brezžična povezava deluje tudi stabilno. Vendar je moč tega modema žična povezava. Tukaj je njegova kakovost - nad vsemi vrstami pohval. In to kljub dejstvu, da modem ni iz katerekoli pametne znamke, kot je "Asus". Tudi ZTE je včasih sposoben opravljati kakovostne stvari. Toda firmware modema je malo podkachala. Ampak tukaj ni krivda proizvajalca, ampak briljanten "stilist" ponudnika. Ti tovariši lahko ubijejo celo dobro stvar.
Negativne povratne informacije o napravah so povezane z vdelano programsko opremo. Po njihovem mnenju je tako nerodno, da je USB priključek, ki je v napravi, popolnoma onemogočen. Prav tako kritiziral "dolgega dosega" brezžične komunikacije. Veliko opozoriti in precej izvirno zasnovo naprave, ki ne daje uporabnikunamestite usmerjevalnik v bolj znanem položaju - vodoravno. Ampak vse to so trivialne stvari (razen firmware). Za končnega uporabnika je glavna stvar stabilna povezava in visoka hitrost. Toda ta modem samo zagotavlja. Torej, kaj še vprašati? Pritožbe glede načrta in sploh niso utemeljene. Ta usmerjevalnik vsaj izgleda izvirno. In potem ostalo - samo brezoblične škatle.

Skratka,

Tako smo opisali napravo za zagotavljanje internetne povezave za ZTE označena ZXHN H108 N. Ta ADSL-usmerjevalnik, ki je sposoben zagotoviti stabilno in kakovostno povezavo. Naprava je opremljena tudi z Wi-Fi oddajnikom, kar je pomembno v sodobni realnosti. Devays so dobro izdelani, imajo vse potrebne tehnološke možnosti in so sposobni vzdrževati stabilno hitrost povezave. In do končnega uporabnika samo to in je potrebno. Zaželeno bi bilo, da samo brezžično povezavo podprete bolj kakovostno. O tej napravi ni drugih resnih pritožb.

Sorodne publikacije