Omejitve Yota za obvod za distribucijo: navodila po korakih

Pojav mobilnih operaterjev tarif z neomejenim internetom je zadovoljil uporabnike. To še posebej velja za tiste, ki se ne morejo povezati doma, mobilna komunikacija pa je edini izhod. Končno, tukaj je na voljo za celoten internet! Vendar pa je v resnici, vse se je izkazalo, da ni tako rožnato, saj operaterji uvedla veliko doplačilo za distribucijo Wi-Fi ali pri uporabi telefona kot USB-modem. Vendar, dokler obstaja omejitev: Yota še ni zaprla te vrzeli, čeprav morda, in bo to storila v bližnji prihodnosti.


Ker upravljavec določi napravo

Ne samo, da trenutno noben operater nima neomejenega neomejenega mobilnega interneta brez omejitev, kot tudi testiranja (uporaba telefona kot USB modem ali za distribucijo Wi-Fi na druge naprave) ) je mogoče samo z doplačilom. Kako operaterji vedo za takšne ukrepe? Na prvi pogled se zdi, da je to nekakšna zapletena tehnologija, in "veliki brat nas spremlja", v resnici pa je vse lažje kot preprosto. Glavna stvar, ki jo je treba zapomniti za tiste, ki iščejo način za izogibanje omejitvam, je to možno zaklepanje kartice SIM. Upravljavec si pridržuje pravico, da blokira vsak Seven, ki ima "sumljivo" dejavnost, in pomoč tukaj ni mogoča - pojdimo v pisarno za novo.


Vsaka naprava ima tako imenovani TTL, ki označuje obstoj paketa podatkov v protokolu IP. Upravljavci lahko sledijo distribuciji interneta prek USB modema ali Wi-Fi. Če je uporabnik vključil način modema v mobilni napravi,TTL se takoj spremeni - zmanjša se za enega, ponudnik pa se takoj odzove in odpre okno za zaklepanje. Ta omejitev bypass (Yota, MTS, "Najkrajša pot", ali kateri koli drug operater), ki je povezana s spremembo v tem okolju, in nič več.

Prva metoda

Takoj treba pojasniti veljavne omejitve, opisane spodaj obvodom Yota na android napravah, kakor tudi glede na model Lumia. Lastniki IOS-a lahko tudi poskusijo, vendar bodo najverjetneje morali uporabiti drug algoritem. Torej, najprej je potrebno, da bi TTL "nepodozrytelnomu", kar pomeni, da dobesedno bi laptop govorijo CS: ". I - pametni" Ker TTL na mobilnih telefonih je običajno 64 in v distribucijskih zmanjša z eno, je dovolj, da dajo na vrednost 65 in vse bo v redu. Na Lumia in drugih mobilnih telefonov, ki temelji na operacijskem sistemu Windows, je izračun: 129 + 1 = 130
Sprememba TTL ne pomeni, da se spreminjajo vsako konfiguracijo strojne opreme, da ne vpliva na izgubo garancijski dobi napravo, preden se lahko vrne na prvotno vrednost po ponovnem zagonu

urejanje registra

Pojdi v meni "Start", nato pa v iskanju mora vstop in zagon regedit.exe skrbnika. Ko se odpre, boste morali iti na HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParameters (da Yota bypass omejitve za Windows 7 in zgoraj, in morajo popraviti register pri HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpip6Parameters).

V desnem podoknu morate klikniti z desno tipko in nato v kontekstnem menijuizberite možnost "Ustvari DWORD (32-bit)" in dodelite novemu imenu ime DefaultTTL. Naslednji korak je spremeniti vrednost na 65, če je uporabnik Android ali iOS in 130, če Lumia in drugi na tem OS. Vrednost mora biti nastavljena v decimalnem sistemu in po opravljenih spremembah znova zaženite računalnik.


Načini lovljenja

Do septembra 2015 je bilo, tako da se izogne ​​omejitvi distribucije WiFi omrežja Yota, tako preprosto in neizvedljivo. Vendar pa mobilni operaterji, pravijo, tudi niso brezhibni. Ko so uporabniki začeli obiti omejitve, se Yota in drugi operaterji niso odzvali z nekaterimi kompleksnimi dejanji v obliki sprememb algoritmov. Začeli so analizirati obnašanje omrežja, ker najpogosteje razumejo, da je oseba iz računalnika prišla prek spleta, kar je zelo enostavno glede številnih funkcij. Če se TTL spremeni in operater še vedno blokira internet, potem deluje zgolj zgoraj opisani mehanizem in glavna stvar je, da mora uporabnik filtrirati svoje vedenje v omrežju.
Najprej morate obiskati samo strani, ki jih lahko odprete in prek pametnega telefona. Iz tega sledi, da priljubljene spletne igre, kot je World of Tanks in podobno, izdajajo glavnega uporabnika, saj so njihovi IP naslovi javno dostopni in jih je mogoče vnesti v bazo podatkov mobilnega operaterja. Drugič, povedati, da oseba ne deluje s pametnim telefonom, ampak iz računalnika, ima morda strežnik za posodobitev operacijskega sistema, zato je najbolje, da takoj izklopite Windows Update Center, vendar to morda ni dovolj.

Prepovedani naslovi

Na seznam mest in storitev, ki nisolahko se prijavite iz telefona, vključite vse naslove priljubljenega programa Steam, zato bo za igralce ponovitev in izogibanje omejitvi hitrosti Yota veliko bolj zapletena. V ta seznam so vključeni tudi naslovi, ki so potrebni za posodobitev operacijskega sistema in modemov. Vključeni so naslovi za posodabljanje računalniških programov, vključno z antivirusnimi, grafičnimi in video uredniki). "Sumljive" so naslovi IP strežnikov številnih spletnih iger za osebni računalnik. Navdušenci nad računalniškimi igrami težko delajo na vzpostavljanju VPN-ja in proxyja, vendar je za druge uporabnike lažje rešiti.

"Veseli se" Windows

Poleg posodobitev je še vedno veliko denarja, ki ga lahko vaš operacijski sistem da uporabniku mobilnim operaterjem. Če želite to narediti, morate popraviti datoteko gostitelja, ki jo lahko najdete prek vodnika v sistemski mapi (naslov: C: WindowsSystem32driversetc). Nato odpremo datoteko v beležnici in vpišemo naslove datotek mest, skozi katere operater sledi uporabniku. Ni univerzalnega seznama, saj ga je mogoče dobiti neposredno od samega podjetja, vendar je priporočljivo, da uporabite sezname, ki jih posredujejo uporabniki na ustreznih tematskih forumih, razpravljate o izogibanju omejitvam za Yoto (npr. 4pda ali rednager) in upate, da bo Ilon Mask svetu dala brezplačno Wi-Fi.

Kaj morate vedeti o datoteki hosts

Ta datoteka je odgovorna za urejanje naslovov domen na spletu. Preprosto povedano, njegovo urejanje bo blokiralo dostop do naslovov, ki jih lahko spremljajo operaterji. Število teh naslovov se povečujevsak dan, vendar so ponovitve v gostiteljih zelo nezaželene, zato ga morate skrbno upravljati. V vsakem primeru lahko shranite varnostno kopijo, tako da lahko hitro in enostavno vrnete vse v prvotno stanje. Včasih pride do te težave: datoteka je odprta v imenu skrbnika, vendar operacijski sistem še vedno ne omogoča shranjevanja. V tem primeru lahko gostitelje kopirate v kateri koli drug imenik, uredite kopijo in jo nadomestite z izvirnikom. S takšnim algoritmom ukrepanja se težave z dostopom ne bi smele pojaviti.

Prosti operacijski sistemi

In dobra novica za tiste, ki uporabljajo Ubuntu ali Linux. To so operacijski sistemi, ki so podobni Windows, vendar so popolnoma brezplačni. Kako bo pomagalo obiti Yotine omejitve? 4pda in drugi forumi vsebujejo veliko člankov, namenjenih namestitvi teh operacijskih sistemov v glavnem oknu, kar vam omogoča uporabo neomejenega interneta brez omejitev. Iz neznanega razloga mobilni operaterji ne blokirajo zahtev, ki prihajajo prek Ubuntuja ali Linuxa! Kot veste, lahko na enem računalniku obstaja več operacijskih sistemov, za namestitev pa je dovolj, da novi operacijski sistem dodeli ločen lokalni disk, za katerega bo namestil svoje datoteke. Prosti "Linux" in "Ubuntu" imata enako funkcionalnost kot običajni Windows, poleg tega: večina osnovnih pisarniških programov, ki lahko tiskajo dokumente, ustvarjajo predstavitve itd., So na voljo v orodjih samega operacijskega sistema, ni jih treba namestiti posebej. Edina stvar, ki je lahko problem, je pri računalniških igrah,izdelan posebej za Windows.

Spreminjanje TTL v Ubuntu

Za izogibanje omejitvam Yota WiFi za računalnik Ubuntu OS je dovolj, da naredite nekaj preprostih korakov. Za začetek pokličite terminal s pritiskom na Ctrl + Alt + T. V okno vnesite ukaz sudo vi /etc/init.d/local.autostart in pritisnite "Enter". Sistem bo vprašal uporabnika za geslo, potem ko ga vnesete, morate pritisniti i, kar vam omogoča vstop v način za urejanje. Ker se izogibanje omejitvi Yote za porazdelitev Wi-Fi pojavlja z uporabo "prevare" celične postaje, boste na tej stopnji morali ponovno uporabiti preprosto formulo za izračun TTL, da bi zaobšli mejo Yota: TTL mora biti več kot ena enota kot naprava, iz katere se izvaja testiranje. Če je Android ali iOS, bo rezultat 64 + 1, če bo Lumia, potem 128 + 1. V načinu urejanja morate vnesti skript: #! /Bin /bash
sudo iptables -t mangle -A POSTROUTING -j - TTL ttl-set 65
(zadnja številka je vrednost, ki jo je treba po potrebi spremeniti). Dokončanje urejanja se začne s pritiskom tipke Esc in shranjevanjem datoteke s kombinacijo Shift + Z. Zadnji korak je nastavitev pravic za zagon novega skripta: sudo chmod + x /etc/init.d/local.autostart Zdaj morate v nov zagon postaviti: update-rc.d local.autostart privzeto 80 pritisnite enter. Zdaj vam ni treba vsakokrat spreminjati TTL na vašem računalniku, to pa bo samodejno opravilo v samem operacijskem sistemu.

Drug način

Obstaja še ena, bolj radikalna izogibanje omejitvam Yote o distribuciji Wi-Fi: sprememba naprave IMEI. Pod to kratico skriva ime "International Identifier"mobilna oprema. "Vsaka naprava ima svoj edinstven IMEI, njena sprememba bo omogočila uporabo kartice SIM v modemu, ki je namenjena samo za uporabo na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. Odgovor je zelo preprost: ker mobilni operaterji sledijo številnim naslovom, ki so povezani z zahtevami operacijskega sistema, če spremenite pametni telefon IMEI na številko iz katerega koli WindowsPhone, ponudnik ne bo sumljiv, ker mobilna različica operacijskega sistema Windows Za modem je bolje vzeti številko iz naprave, ki ni ravno na spletu, na primer iz starega telefona Nokia 3310 ali iz lomljenega telefona katerekoli blagovne znamke. - prvič, če je "najeta" identifikacijska številka registrirana v istem omrežju, hkratno povezovanje z dvema telefonoma ne bo delovalo, lahko pa z generatorjem WinPhone ali podobnim generirate novo številko. In drugič, po spremembi števila lahko lastnik reči zbogom garanciji na svoji mobilni napravi, kot tudi z vsemi aplikacijami na policijo na krajo: dokazati pravico do lastne naprave brez tovarne IMEI ne bo delovalo. In tretje: sprememba števila na Apple ne bo delovala, zadeva vsak izdelek te družbe. Spreminjanje IMEI se lahko izvede tako, da se prijavite v inženirski način na pametnem telefonu ali prek emulatorja terminala. Druga možnost je primerna za številne naprave, vključno z modemi, prenosnimi računalniki in tabličnimi računalniki.

Pravni "bypass"omejitve "

Yota ponuja svojim uporabnikom resnično konkurenčnih cenah, še posebej, če primerjate cene z drugimi operaterji. Dejstvo je, da večina ljudi ne potrebujejo terabajtov prometa, in lahko traja precej pravni način za izogibanje omejitvi. Dejstvo, da je cena tarif za različne regije se lahko spreminja, včasih pa več kot 50%. kot pravilo, če je promet omejen, mobilni operater ni pomembno, kaj naprave bodo porabili to gigabajtov, celo koristna za uporabnika zibati videa preko hudournika in gr au spletne igre Vredno ogleda ponuja na istih stopnjah, ampak za druge regije in še posebej mest:.. Moskva, St. Peterburg, Novosibirsk, Omsk in drugih Dovolj, da gredo v drugo regijo ali se pogajati za nakup sedmih -karty s prijatelji, kar je najpomembneje - poskrbite, da je na voljo internetna povezava v celotnem brez gostovanja V tem primeru, mimo omejitve distribucije Yota interneta ne bo motilo uporabnika..

na svetovnem spletu

Ob upoštevanju, kako tesno je internet prišel v naša življenja, postane jasno, zakaj so ponudniki storitev in mobilni operaterji so izdani farmacevtske cenjenih gigabajtov prometa in uporabnikom nenehno iščejo izognil omejitvam Yota distribucijo interneta in drugih mobilnih operaterjev. Vendar pa je milijarder izumitelj Elon Musk, prototip Tony Stark - Iron Man serija filmov "The Avengers", načrtuje, da bi večino svetovnega prebivalstva do interneta s hitrostjo 1 Gb /s. Za izvedbo tega projekta, se načrtuje, da bo v Zemljoorbita več tisoč satelitov, ki je večkrat več, kot jih trenutno uporabljajo vse države skupaj. Izvedba ideje Maska se ukvarja z njegovim podjetjem SpaceX, in s proračunom v višini deset milijard dolarjev, se bo morda vse zgodilo. Vsekakor je napovedal, da namerava celotnemu planetu zagotoviti brezplačen internet v letu 2015, vendar je 1. septembra prišlo do eksplozije z raketnim nabojem v višini dvesto milijonov, zaradi česar je bila uvedba satelitov za nekaj časa odložena. No, lahko samo upamo, da je načrt kronan z uspehom. Potem uporabnikom ni treba obiti omejitev, Yota-modema, Wi-Fi usmerjevalnika in drugih naprav, s stroški in časom.

Sorodne publikacije