UPS Smart UPS 1500: navodila za uporabo, fotografije in navodila za uporabo

APC še naprej zadovoljuje svoje oboževalce z visoko kakovostno in zanesljivo opremo, ki zagotavlja nemoteno napajanje. To je njihova zamisel - UPS Smart UPS 1500 je postal še en model UPS, na katerega je treba biti pozoren.

Nekaj ​​o virih neprekinjenega napajanja

Ljudje nove generacije ne bodo mogli pravilno oceniti vseh prednosti stabilne in zanesljive napetosti v omrežju. Toda to ni bilo vedno tako. Pred 10 do 15 leti so bile običajne prekinitve s svetlobo in skoki napetosti. Lastniki drage opreme in računalnikov so bili vedno pozorni in vedeli, da je moč v vsakem trenutku izklopiti. Problem je delno odločil, da vstopijo na trg naprav, ki lahko, če ne zagotavljajo napajanje za dolgo časa, potem vsaj malo časa za varno zaustavitev računalnika in zaustavitev brez izgube podatkov. Imenovani so bili viri neprekinjenega napajanja ali UPS. To so majhne kompaktne naprave, katerih glavna komponenta je sistem za polnjenje in polnjenje baterije. Poleg zagotavljanja normalne zaustavitve opreme lahko UPS regulirajo in nadzorujejo tudi omrežne napetosti za stabilno in zanesljivo delovanje priključenih naprav.

UPS Smart UPS 1500

Ta model je idealen za zaščito strežniških namestitev, usmerjevalnikov, omrežne opreme in drugih elektronskih naprav, ki so občutljive na nihanja v električnem omrežju. Njegova moč je dovolj za pokritje kompletatežave, povezane z nizkonapetostnimi omrežji.

Videz

Kljub asketskem videzu in pomanjkanju opaznih dekorativnih elementov, UPS Smart UPS 1500 izgleda precej zlovešč. Morda vloga črne barve, ali morda - konveksne čelne plošče nadzora, ki se brani pred glavnim, daje tak učinek. V vsakem primeru bodo uporabniki le redko videni na njem, zato ima videz tu manjšo vlogo, večinoma so vsi zainteresirani za tehnične lastnosti naprave. Treba je omeniti, da je sprednji del le lažna plošča, ki skriva dostop do baterije. Ampak o tem kasneje.

Upravljanje

Vse potrebne kontrole so harmonično nameščene na majhni kvadratni plošči plošče. Na vrhu celotne širine je gumb za vklop. Pod njo je v vrsti poravnanih več ikon LED indikatorjev, ki signalizirajo trenutno stanje naprave. Od leve proti desni imajo naslednji namen:
 • indikator delovanja označuje, da je UPS priključen na omrežje;
 • LED, ki označuje, da se je naprava preklopila na način baterije;
 • indikator napake ožičenja;
 • LED vam pove, da morate zamenjati baterijo Smart UPS 1500.
 • Po številnih indikatorjih je prikazan enobarvni zaslon s tekočimi kristali, ki na zaslonu prikazuje dve vrstici. Vsebuje podrobnejše informacije, kot so stopnja praznjenja baterije in trenutni prenos aplikacije APC Smart UPS 1500. Nato pojdite neposredno na gumbeupravljanje naprave. Med njimi so Escape, "enter" in "up" in "down" tipke. Načeloma so dovolj za prikaz potrebnih podatkov. Na tej kontroli je konec. Malo pod logotipom blagovne znamke APC. In pod njim - ime samega modela.
  Na zadnji strani UPS Smart UPS 1500 se tradicionalno nahajajo vse glavne vtičnice in priključki. V tem modelu je glavna osem. Razdeljeni so v dve skupini - glavna ali skupina 1, ki je določena naslednja, in druga, ki se imenuje vodena. Lahko jih posamično prilagodimo svojemu obnašanju, ko izklopimo moč ali razlike.
  V zgornjem levem vogalu sta dve USB vtičnici in RJ-45 sta namenjena za povezavo z računalnikom. Črna kovinska plošča pod dvema vijakoma se imenuje SmartSlot in vsebuje podaljške za nameščanje omrežnih kartic ali relejev. Desno od njega je priključek za povezavo z zunanjo ali notranjo baterijo. V spodnjem levem kotu je poseben vijak, ki služi za priključitev tal. Spodaj desno je priključek za priključitev UPS na napajanje. Na straneh naprave so simetrične vrste lukenj, ki zagotavljajo dotok svežega zraka. Eden od njih ima nameščen ventilator.

  Znotraj naprave

  je enostavno priti noter. Zavrniti morate samo lažno nadzorno ploščo in dostop bo odprt. Baterija Smart UPS 1500 je obsežna in zavzema večino notranjega prostora. Vse ostalo je rezervirano za žetone in drugo opremo. Vse je zavarovano in postavljeno tako, da zavzame prostorčim bolj optimalno.

  Treba je omeniti trenutne vire. Baterija APC Smart UPS 1500 je dve samostojni bateriji. Vsak od njih izdaja 12 in 17 Ah. APC priporoča uporabo samo originalnih baterij.

  UPS Smart UPS 1500: navodila za prvi zagon in nastavitev

  Pri povezovanju takih naprav je treba zagotoviti, da bo deloval v čistem in suhem prostoru z zadostnim prezračevanjem. Pred vklopom morate priključiti vse potrebne kable in naprave, ki jih je treba zaščititi. V tem primeru se za opremo, ki je kritična za napetostna nihanja, uporabljajo priključki skupine 1. Za periferne naprave se uporabljajo drugi. Po vklopu naprave lahko UPS konfigurirate z zaslonom na nadzorni plošči. Tudi za to se uporablja aplikacija APC-PowerChute z blagovno znamko. Če preskočite fazo z nastavitvami, bodo privzete vrednosti nastavljene in shranjene.
  Na nadzorni plošči lahko izberete nastavitve ali si ogledate eno od nastavitev stanja UPS. V meniju "Stanje" so podrobnosti o trenutnem delovanju naprave, kot so učinkovitost, polnjenje baterije, vhod in izhod, moč. Postavka »Nastavitve« omogoča neposredno konfiguriranje parametrov naprave. Vključujejo jezik vmesnika, vnaprej določene načine trenutnega stanja. Tu si lahko ogledate tudi napredne nastavitve, ki vam omogočajo natančnejše umerjanje naprave.
  V meniju "Testiranje in samodiagnoza" lahkoPreverite napako in okvaro naprave. Razdelek »About« vsebuje pomembne informacije o modelu, serijski številki in drugih podatkih naprave.

  Nekaj ​​o programski opremi

  Kot smo že omenili, je na napravi nameščen CD, ki vsebuje programsko opremo PowerChute. Ko ga namestite in povežete z UPS-om, ga lahko natančno prilagodite.
  Program je na voljo za namestitev v okolju vrstic Windows, Mac in Linux. Namestitev in določitev priključenega UPS-a se pojavi samodejno. Še posebej je treba omeniti, da je zmožnost nadzora neposredno iz programa več UPS, priključenih na omrežje. Program vsebuje veliko število nastavitev, ki vam omogočajo umerjanje obnašanja in značilnosti UPS Smart UPS 1500 na tak način, da deluje optimalno s trenutnimi priključenimi napravami. Odpira širok prostor za ljubitelje, ki prinašajo svojo opremo v idealno konfiguracijo.

  Odpravljanje težav UPS Smart UPS 1500

  Glavne težave in okvare bodo prikazane predvsem z zaslonom ali z značilnim piskom. Spodaj je seznam tipičnih težav, ki se lahko pojavijo med postopkom. UPS Smart UPS 1500 ni vklopljen:
 • Zelo pogost vzrok za okvaro je, po svoji preprostosti, napajalni kabel UPS-a. Zato je najbolj zanesljiva rešitev preprosto priključitev na električno vtičnico.
 • Deloval je sistem zaščite pred preobremenitvijo. Morda imate v napravo priključenih preveč napravizklopite nekaj manj kritičnega.
 • Notranja okvara naprave je lahko resnejši problem. S takšno nalogo lahko rokujejo le strokovnjaki servisnega centra, ki jih je treba takoj obravnavati.
 • Če je naprava priključena na električno omrežje, akumulator pa je prikazan na zaslonu, je lahko sprožil tudi prenapetostni zaščitni sistem ali pa pride do izkrivljanja omrežne napetosti. Rešitev bo onemogočiti nepotrebne naprave iz omrežja ali umeriti UPS v nastavitvah za manj občutljive metrike.
  Če je indikator okvare opreme na plošči, v takem primeru ne bo mogoče narediti nekaj z lastnimi rokami in se morate obrniti na servisni center.

  Ocene in testna naprava

  Glede na preglede in testiranje navdušencev UPS Smart UPS 1500 je UPS pokazal dobre rezultate. Preklapljanje poteka v najkrajšem možnem času. Območje, na katerem naprava začne delovati, pade v 170-300 čl. to pomeni, da se funkcije, ki jih je deklariral proizvajalec naprave, na splošno izvajajo. Kaj pravijo povratne informacije? Uporabniki opazijo nekritično, vendar opazno raven hrupa ventilatorja pri polni obremenitvi naprave. Navedena je tudi masa, ki je 24 kg, kar pravzaprav ni presenetljivo pri tej nominalni moči UPS. Poleg tega namestitev naprave poteka enkrat na pravem mestu za dolgo časa. V akumulatorju APC Smart UPS 1500 je tudi dolgo delo. Tako dolgoročno v najbližjih analogih ni opaziti. Čeprav uporabniki v svojihMnenja pravijo, da se to izravnava z visokimi stroški naprave. Hitri začetek od dekompresije do delovanja, priročnega in zmogljivega sistema za nastavitev UPS, konfiguracijo parametrov za vse potrebe je opazil tudi veliko uporabnikov. Posebnost Smart UPS 1500 je zamenjava baterij. Da bi dostopali do njih, vam ni treba ničesar razstaviti, samo spustite nekaj plošč.

  Sklepi

  Na splošno je naprava prevzela številne uporabnike. Preprost in intuitiven vmesnik, dobra podpora proizvajalca. Seveda, malo hrupno, težko in drago, vendar z njegovimi neposrednimi nalogami izpolnjuje. V primerjavi s svojimi najbližjimi tekmeci, UPS Smart UPS 1500 izgleda še dražje, vendar še bolj trdno. In to ni niti blagovna znamka, ki je že leta stabilnega dela postala dober ugled. In dejstvo, da se zahtevane značilnosti razlikujejo od dejanskega minimuma.

  Sorodne publikacije