Epson TX117: cenovno ugodna večnamenska naprava za dom

Nizki stroški, skupaj z izboljšano zmogljivostjo, Epson TX117 predstavljajo eno izmed najboljših rešitev ekonomskega razreda. Specifikacije, parametri in njegova učinkovitost bodo obravnavani v prihodnosti. Prav tako bodo podana priporočila o delovanju te rešitve in vrstnem redu njenega urejanja.

Dodelitev večnamenske naprave

Epson TX117 je odličen za primere, kjer so visoke zahteve za kakovost in učinkovitost dokumentov, vendar omejitev tiskanja ni tako velika. V okviru takšnih poizvedb pridejo domači sistemi dokumentnega prometa. Prav tako je upravičeno, da se uporabi takšen IFI in v majhni pisarni s podobnimi zahtevami. V vseh drugih primerih je bolje kupiti dražje MFU-je z veliko rezervo tiskanja.


Splošne specifikacije

Epson TX117 je 3000 strani na količino tiskanja na mesec. V načinu tiskanja je ločljivost izhodnih dokumentov 5760 x 1440. V vseh drugih primerih je ločljivost strojne opreme 1200 x 600. V načinu skenerja z interpolacijo pa se ta vrednost lahko poveča na 9600 x 9600. Skupino vrat za povezavo predstavlja samo USB. Zato so funkcije upravljanja MFU v tem primeru odvisne od računalniškega sistema, na katerega je priključen. Neodvisno lahko takšna rešitev deluje le v načinu množenja. Na ravni voznikov je na voljo podpora za standardne formate za A4 in fotografije - 20 x 25.Hitrost tiskanja za A4 izhod je 30 strani v črno-beli in 15 barvni. Ena kakovostna fotografija velikosti 10x15 s tiskalnikom Epson TX117 bo trajala 89 sekund. Raven porabe energije pri delovanju te večfunkcijske naprave ne presega 10 W, priporočeno delovno temperaturno območje pa je omejeno na 10 in od zgoraj - 35 stopinj.


Kartuše. CPR

Epson TX117 je opremljen z naslednjim kompletom tiskalnih kartuš:
 • T0733 - vijolična.
 • T0732 - modra.
 • T0734 - rumena.
 • T0731 - črna.
 • Zmogljivost vsakega od njih je 100 ml, kar naj bi po mnenju japonskega proizvajalca zadostovalo za 200 strani A4. Izboljšane so tudi spremembe kartuše za Epson TX117. Kartuše so v tem primeru identična oznaka, ki se na koncu dopolni s črko "N". V tem primeru se zmogljivost črnila poveča na 200 ml, kar omogoča tiskanje do 400 strani. Vse blagovne znamke za ta model večnamenskih naprav so zasnovane za en cikel uporabe. Po tem, proizvajalec priporoča nakup novega sklopa kartuš, ki stane 1600-1700 rubljev, kar znatno poveča stroške vzdrževanja MFU. Obstajajo ponovno polnjenje kartuš modelov, ki jih je mogoče kupiti za 2300-2400 rubljev. Toda s praktičnega vidika je najbolj optimalen način za dopolnitev te naprave z zunanjim sistemom NPC. Stane približno 3000 rubljev, vendar je enkrat kupljen in njegov vir zadostuje resno in dolgo časa. V prihodnosti bo potrebno le porabitiInk jih kupite in nalijte v ustrezne posode.

  Programska oprema

  Seznam dobavljene programske opreme je pomemben plus Epson Stylus TX117. Recenzije razlikujejo tako značilnost obravnavanega IFI, da poleg gonilnikov v seznamu dobave obstaja tudi velik nabor programske opreme. To je Finereader za prepoznavanje elektronskih dokumentov, to je Easy Photo za prilagajanje slik in fotografij, to pa je tudi poseben upravitelj za diagnosticiranje stanja večnamenske naprave. Vse to nam omogoča nadaljnje širjenje zmogljivosti take večnamenske naprave. Vendar je seznam gonilnikov v tem primeru minimalen in vam omogoča uporabo te rešitve le z dvema vrstama operacijskih sistemov. To je enostavno uganiti - to je "Winds" in MacOS. Nekateri slabosti se lahko šteje za pomanjkanje gonilnikov za operacijski sistem "Linux", vendar ne tako pogosto lahko najdemo na sodobnih osebnih računalnikih, kot je programska oprema.

  Postopek namestitve. Pregled

  Postopek za nastavitev tega MFU je naslednji:
 • Naprava je nameščena čim bližje računalniku, iz katerega se bo izvajal nadaljnji nadzor.
 • Izvajamo vse potrebne povezave.
 • Začnemo postopek namestitve gonilnika.
 • Ko se pojavi pogovorno okno, z zahtevo, da vklopite MFP, na njem pritisnite gumb za vklop.
 • Po zaključku postopka namestitve gonilnika ponovno zaženemo računalnik.
 • Natisnite preskusni list, nato pa ga kopirajte s to periferno napravo in skenirajte.
 • PomanjkanjeVgrajeni MFP sistem NPCH je ključna pomanjkljivost Epson Stylus TX117. Pregleda samo za to minus točko. To težavo lahko rešite z namestitvijo zunanjega takšnega sistema. Seveda jo bo morala kupiti ločeno. S svojo konfiguracijo praviloma ni večjih težav. Prednosti Epson TX117 pa so veliko večje. To je nizka cena in je hitra, kakovost fotografskega tiskanja. Namestitev zunanjega CSPR na splošno preoblikuje to MFU v idealno periferno rešitev, pri kateri so stroški tiskanja na splošno minimalni.

  Sorodne publikacije