Glasba in videoposnetki se ne pretakajo v računalniku: najpreprostejši način za odpravo težave

Včasih lahko najdete situacijo, ko se glasba na računalniku ne predvaja z uporabo lastnih sredstev sistema ali s pomočjo tretjih igralcev. Zakaj se zgodi, kako se spopasti s takšnimi problemi - bomo poskušali izvedeti v tem gradivu. Takoj je treba opozoriti, da rešitve, ki so v nekaterih primerih zajete, veljajo tudi za težave pri predvajanju videa, saj imajo pogosto enako naravo.

Zakaj se glasba ne igra na računalniku: glavni razlogi

Ne glede na to, kako zvenetljivo se sliši, mnogi uporabniki ne upoštevajo niti najbolj primitivnih stvari. Zakaj se v računalniku ne predvaja zvoka iz videa ali glasbe? Ampak samo zato, ker lahko v tem trenutku volumen popolnoma deaktiviramo.


Oglejte si sistemski pladenj. Možno je, da je na ikoni glasnosti križ. Včasih povečanje obsega učinka ne. To je lahko posledica dejstva, da je predvajanje onemogočeno na glavnem mešalniku. Preverite njegove nastavitve. Hkrati se prepričajte, da so drsniki za raven zvoka prikazani v ustreznih omogočenih položajih za druge aplikacije, ki lahko uporabljajo predvajanje predstavnostnega predvajalnika (npr. Spletni brskalnik ali programsko opremo za glasovni klepet).
Ne manj pogosti razlog, da se glasba v računalniku ne predvaja, lahko v sistemskih nastavitvah pokličete napačno prikazano napravo za predvajanje. Preverite te možnosti in hkrati povleciteTestiranje testnega zvoka. Nazadnje ni mogoče izključiti popolnoma mehanske poškodbe ali napačne povezave zvočnikov z zvočno kartico.


O tem, da predvajalnik ne more prepoznati nobene avdio ali video formata, se zdaj ne razpravlja (čeprav je to mogoče). Sodobni igralci programske opreme so dosegli to stopnjo razvoja in reproducirali skoraj vse znane formate. Ampak o tem kasneje.

Težave pri namestitvi in ​​nadgradnji gonilnikov

Kaj storiti, če se v računalniku ne predvaja nobenega videa ali glasbe? V večini primerov, če se zgornje situacije ne nanašajo na temeljne vzroke nezmožnosti predvajanja glasbe ali zvočnih posnetkov v videoposnetkih, je možno, da je stvar samo v gonilnikih. To velja tako za zvočno kartico kot za pospeševalnike videa. V slednjem pa lahko pogosto najdete integrirane zvočne čipe za predvajanje zvoka na drugih napravah s povezovanjem prek vmesnika HDMI. Če je v gonilnikih, preverite njihovo razpoložljivost in ustreznost, za to pa uporabite zelo običajen "Device Manager". Če ni nameščena ali je napačna namestitev gonilnika za zvočne in grafične kartice, bodo takšne naprave označene z rumeno oznako.
Izberite želene elemente s posodobitvijo. Če se izkaže, da je rezultat nič in sistem vam pove, da je najbolj ustrezna programska oprema že nameščena, uporabite programe, kot je Driver Booster, ki vam samodejno omogoča iskanje in namestitev najnovejših gonilnikov za vse razpoložljive programe.opreme.

Potrebni kodeki in posodabljanje multimedijskih platform

Druga točka, ko se video ali glasba ne predvaja na računalniku, je lahko posledica dejstva, da je kljub prisotnosti najbolj naprednih igralcev v sistemu Za predvajanje ni potrebnih kodekov in dekoderjev. Zaradi tega lahko pride do sporočila, da določena oblika ni podprta. Rešitev za to bo namestitev najsodobnejšega paketa K-Lite Codec.
Zaželeno je, da se iz obstoječih različic in v postopku namestitve določi največja vrednost (Mega Pack), da se opazi vse komponente, ki so prisotne na seznamu. Če predvajanje zvokov v računalniških igrah postane nemogoče, boste morali preveriti stanje nekaterih platform. To velja zlasti za DirectX, C ++ Redistributable in .NET Framework. Najnovejše spremembe prenesite z uradnega Microsoftovega spletnega mesta in jih namestite same, če niso bile nameščene pri nameščanju posodobitev za operacijski sistem.

Dejavniki tretjih oseb

Nazadnje je treba upoštevati vzporedne programe, ki lahko omogočijo naprave za predvajanje, s čimer se prepreči dostop igralcev. Na primer, ta situacija je značilna za popularni glasbeni sekvencer FL Studio.
V nastavitvah za zvok je posebna postavka, imenovana Auto-close. Če ni aktiviran, tudi če je program v pladnju zaključen, glavna naprava za predvajanje v sistemu še vedno ni na voljo. Nazadnje, včasih je težava morda posledica pomanjkanja posodobljenega predvajalnika Flash, ki je odgovoren za predvajanjev brskalnikih. Izhod - nadgradnja na najnovejšo različico.

Sorodne publikacije