Acer Aspire E1-531 Notebook: Značilnosti, fotografije in pregledi

Acer Aspire E1-531 ponuja velik 156-palčni zaslon, z procesorjem Intel Pentium in 6 GB delujočega pomnilnika, elegantni velikan pa želi dokazati, da je sposoben več kot le izvajanje funkcij za namizni ali prenosni domači kino. , uporabnik lahko shranite, glede na to, da je nakupna cena le 300 €. Na namizju se prenosni računalnik šimra temno siv.V kolikor je samo srebrni logotip podjetja Acer prispel. Primer: 2-jedro Intel Pentium s Ch cena 2200 MHz, integrirana grafika Intel HD (Sandy Bridge), 6 GB RAM-a in 500 GB trdega diska, paket doda velik 156-palčni zaslon in majhno ceno.

Ohišje

Acer Aspire E1-531 laptop pregledi pohvalil uporabnika za zadržano in elegantno obliko. Medtem ko sijoča ​​siva prevleka prevladuje na pokrovu, črna in srebrna prevzameta vrh, ko je laptop odprt. Zasnova ohišja je skoraj brez napak in vam omogoča, da uživate v dobri kakovosti montaže. Zaokroženi robovi in ​​18 mm širok zaslon se dobro prilegajo konceptu. Po odprtju se zaslon rahlo premakne, vendar se hitro stabilizira. Acer Aspire E1-531 se kljub svoji velikosti ne zdi okoren.

Baterija in notranjost prenosnega računalnika sta takoj na voljo. Svetlo obarvana baterija se enostavno pritrdi z enim prstom, vendar preprečuje nenamerno izgubo. Pokrov na dnu se hitro in enostavno odstrani, saj je pritrjen z dvemavijaki Skriva RAM in trdi disk.

Povezljivost

Nič ni nenavadnega. V čitalnik kartic je vstavljen vtič, ki preprečuje vstop prahu v prenosnik. Vsi vmesniki za stacionarno uporabo, kot so napajalni konektor, monitor, Ethernet in ena USB vrata, so na levi in ​​dve na desni. Vsi priključki so enakomerno razporejeni glede na velikost prenosnika. Hitri vmesnik USB 3.0 pa ni nameščen. Kartice Broadcom zagotavljajo LAN in WLAN. Brezžični dostop do 80211 b /g /n lahko doseže do 72 Mb /s. Druge komunikacijske funkcije, kot je Bluetooth, niso podprte. Nad zaslonom je nameščena spletna kamera z ločljivostjo 1 MP, na desni pa je praktično neviden mikrofon. Nič neporavnanega, ampak za video klice je to dovolj.

Vzdrževanje

RAM in trdi disk sta takoj na voljo. Vse pomnilniške reže so polne. Velikodušni 6 GB drugi modul ne bo mogel povečati. Še lažje je priti do akumulatorja - prej omenjeni mehanizem za zaklepanje zagotavlja varnost in hiter dostop hkrati.

Vhodne naprave

Polna tipkovnica in digitalna plošča sta nameščeni v skladu s širokim zaslonom. Podpora za zapestje se je v primerjavi s kompaktnimi prenosniki nekoliko premaknila v levo. Glede na povratne informacije uporabnikov lahko to povzroči neprijetnosti pri uporabi v mobilnih napravah. Na žalost tiskanje na tipkovnici ni zelo prepričljivo. Lahka in gladka površina daje občutek viskoznosti, vendar majhnaskladnost ne popravi ničesar. Poleg tega, tipke na robovih in kotih pretirane predstave. Tako kot tipkovnica se sledilna ploščica premakne na levi rob. Njegova groba površina zagotavlja lepo taktilno povratno informacijo. Na desni je drsni trak. Čeprav so gumbi pod zaslonom na dotik in se razlikujejo po dobrem delovnem tlaku, jih lahko le pritisnete na levo in desno tretjino njihovega območja. Tako veliko mest v centru ostane neuporabljeno. Multitouch je dobro določen, vendar na žalost obstaja le omejena količina gibov.

Zaslon

Izjemen 156-palčni zaslon z ločljivostjo 1366x768 slikovnih pik Acer Aspire E1-531. Značilnosti so v skladu z zmožnostmi konkurentov. Zaslon je svetleč kot v primeru in super odseva svetlobo. Povprečna svetlost zaslona je 2113 cd /m 2. To ni veliko. Vsaj ima homogeno osvetlitev ozadja - 92%. Prijetno presenečenje je izjemno visok kontrast, enak 709: 1. To je vsekakor plus pri uporabi prenosnika za gledanje filmov. Velik zaslon vam omogoča, da vidite veliko, vendar je na ulici viden samo odsev okoliških predmetov. Lastnosti zaslonske površine ga spremenijo v vzvratno ogledalo. Slabljenje barv pri spreminjanju vidnega kota negativno vpliva na sliko. Zaslon Acer Aspire E1-531 kritizira povratne informacije uporabnikov zaradi pomanjkanja svetlosti, ki bi lahko vse to izravnal. S prenosnikom lahko delate samo v zaprtih prostorih.


Produktivnost

Kot kombinacija povprečijcentralni in grafični procesorji, skupaj s precej velikodušnimi 6 GB RAM-a, se kaže v Acer Aspire E1-531? Sistemske funkcije temeljijo na procesorju Intel Pentium O960, ki je na voljo za 2200 MHz in integrirano grafično kartico Intel HD. Delovanje prenosnega računalnika je v pričakovanem obsegu in je za 70% nižje od vhodnega procesorja Intel i3. Prenosnik je nekje med Acer Aspire V5-571G in Sony SV-E14A1M6EW. Oba modela sta dražja, tako da 1857 točk na PCMark 7 izgleda precej dobro. Kljub temu je to raven produktivnosti pisarniških prenosnih računalnikov. 3DMark 06 Integrirana grafika Intel HD test naredi dober vtis - laptop je pred sistemi s podobnimi čipi, kot je Lenovo B750e ali IdeaPad G580 več kot 20%. Pogon Western Digital 500 GB ustreza najnovejšim standardom. Je dovolj hiter in zagotavlja povprečno hitrost pisanja 907 MB /s in maksimalno hitrost 1195 MB /s.

Video kartica

Na žalost prenosni računalnik ne želi izvajati testa 3DMark 11, ker strojna oprema podpira DirectX 10.1. To negativno vpliva na teste iger na srečo. Širokozaslonski zaslon je dejansko namenjen igralništvu, vendar strojna oprema zanj ni povsem primerna. Acer Aspire E1-531 ne uspe preseči meje vrednosti rdečega okvirja, tudi v igrah s povprečnimi zahtevami za opremo, kot je Anno 2070 ali Diablo 3. Framerate manj kot 30 k /s vam ne omogoča uživanja v igri.
Hitrost ventilatorja se hitro poveča do največje vrednosti, kar kaže na omejitev zmogljivosti prenosnega računalnika. Ampak to ne pomaga - igra test, kot je bilo pričakovano, laptop ne more iti skozi. Beležnicanamenjeni za delo v pisarni, kot tudi za surfanje po spletu in ogled video posnetkov.

Sistemski šum

V stanju pripravljenosti Acer Aspire E1-531-C34D ne presega 333 dB, kar je le malo glasneje kot hrup trdega diska. Med nalaganjem se ta parameter dvigne na 40 dB. V načinu predvajanja DVD-ja glasnost sistema doseže 357 dB. To je v skladu s konkurenčnimi prenosniki.

Temperatura

V stanju pripravljenosti se temperatura površine prenosnega računalnika dvigne na 301 ° C. Mesto pod levim zapestjem in sredino zaslona na dotik se segreje na 279 oz. 297 ° C. V praksi pa to ne moti. Pod obremenitvijo ogrevanja zgornji desni kot doseže 33 ° C, v sredini pod - 431 ° C, od spodaj pa 466 ° C. Napajanje doseže 54 ° C, CPU pa 82 ° C.

Zvočniki

Širina pasu med zaslonom in tipkovnico se razteza po celotni dolžini naprave. Skriva stereodinamiko, ki je prijetno presenetljiva. Največja glasnost je precej visoka in dosežena je zvočna frekvenca, da jih preobremenite. Visoke in srednje frekvence so jasne, nizke pa včasih zvenijo nečiste. Kljub temu so basi privlačni, če niso napeti. Na splošno ima nizkofrekvenčni pas silo, ki vpliva na kakovost zvoka. Vendar pa je dovolj, da preživite večer z DVD-jem.

Življenjska doba baterije

Acer Aspire E1-531-P547 porabi od 69 do 128 W brez bremena. Ta prenosnik presega HP 630-LH384EA, vendar je druga od IdeaPad N581. Pod obremenitvijo se vse hitro spremeni - laptop potrebuje povprečno 326 Wattov. Največja porabaenako 516 vatom, več kot drugi primerljivi prenosniki. Neobremenjena poraba energije ne presega 01-02 W. Te številke so v normalnem območju. Acer Aspire E1-531 je napajan s šest-celično baterijo z zmogljivostjo 48 vatov. Stres testiranje kaže, da lahko prenosni računalnik traja 1 uro in 13 minut brez polnjenja pri največji obremenitvi. Ko brskate po internetu, je življenjska doba baterije skoraj 4 ure, ogled DVD-jev pa ni možen več kot 3 ure in 10 minut. Življenjska doba baterije je 93 minut.

Zaključek

Acer Aspire E1-531 je prenosni računalnik, namenjen kupcem z omejenimi sredstvi. Ima velik, ultra odsevni zaslon, ki hitro izgubi svetlost barv. Kontrast slike je postal prijetno presenečenje. Tipkovnica je velika, vendar ne zagotavlja občutka udobja pri tiskanju. Poleg tega je velikodušno 6 GB RAM-a dopolnjena s povprečno kombinacijo CPU in GPU. To je le delno izravnano z zelo nizko ceno (330 evrov), 2-letno garancijo in elegantnim videzom. Oblikovanje Aspire E1-531 ne govori o njegovi ceni. Torej, če potrebujete poceni laptop za gledanje filmov doma in delo v pisarni, potem lahko najdete vse, kar potrebujete v tem modelu.

Sorodne publikacije