Kako vklopiti HDMI na prenosnem računalniku: preprosta navodila in priporočila

Trenutno postaja vse bolj priljubljen prenos podatkov iz ene naprave v drugo, mimo prenosnih naprav za shranjevanje. Ena od teh metod je kabel HDMI. Nato se lahko naučite, kako vklopite HDMI na prenosnem računalniku. Vsestranskost tega tipa kabla je tako priljubljena, da se lahko uporablja za:

 • Priključite televizor na računalnik.
 • Prenos podatkov iz prenosnika na monitor.
 • Pametni telefon priključite na televizor ali monitor.
 • Povežite video kartico in monitor (ali TV).
 • Predvajanje filmov in glasbe z uporabo visoko kakovostnega kabla.
 • Povezovanje ene naprave z drugo postaja lažje, zato je vmesnik HDMI tako priljubljen. V bistvu ni nobenih naprav, ki bi trenutno pogrešali to pristanišče. V nekaterih primerih je mogoče uporabiti adapterje, na primer za povezavo pametnega telefona z monitorjem ali televizorjem. Prikaže se samo slika, ki se pretaka iz izvorne naprave.


  Če na primer priključite sistemsko enoto na prenosni računalnik, potrebujete vrata in vrata grafične kartice prenosnega računalnika. Glavna stvar - to ni zmeden z vhodnimi in izhodnimi priključki, sicer slika ne bo prikazana.

  Vloga priključka HDMI

  Preden ugotovite, kako vklopite HDMI na prenosnem računalniku, morate razumeti, kaj potrebuje ta priključek. Z njim lahko predvajate filme, posnetke in glasbo. Princip je preprost - z zamenjavo analognega načina povezave HDMI olajša prenos avdio in video signalavisoke kakovosti od ene naprave do druge. Lahko bi povezal računalnik s televizorjem, s pametnega telefona na monitor in tako naprej. Tako so na monitor priključene tudi grafične kartice. Sodobne verzije kablov lahko prenašajo slike kakovosti 2K in 4K. Za razliko od svojega predhodnika VGA, ta vmesnik ne izkrivlja slike in ima višjo hitrost prenosa podatkov pri obnavljanju zaslona 60 in 120 Hertz. Prisotnost zvočnega kanala pomaga preprečevati dodatno avdio povezljivost.


  Različice kablov

  Za razliko od večine naprav ima vmesnik HDMI povratno povezavo med katerokoli od njegovih različic. Na primer, lahko uporabite kabel prve generacije in uporabite prenos podatkov iz priključka druge generacije. V tem primeru se hitrost prenosa podatkov in kakovost slike /zvoka ujemata s standardom kabla, ne s priključkom. Prav tako mnogi strokovnjaki priporočajo, da upoštevate razmerje med dolžino in debelino kabla. Dejstvo je, da je na trgu veliko ponaredkov, in če ni mogoče izvedeti več o lastnostih kabla, je vredno pozoren na njegov videz.
  Prvič, če je kabel dolg, potem se mora, ko se poveča, povečati tudi debelina. To pomeni, da bo kabel dolžine enega in pol metra veliko tanjši kabel, ki ima dolžino deset metrov. Drugič, varnost je najpomembnejša stvar. Proizvajalci kablov, da bi zaščitili svoje izdelke, dajo posebne filtre, da preprečijo nastanek motenj elektromagnetnih. Zunaj soizgledajo kot valjasto odebelitev na dnu kabla.

  Aktiviranje pristanišča

  V večini sodobnih naprav, kar pomeni, da je priključek HDMI, se ta vmesnik aktivira samodejno, v nekaterih primerih pa je potrebna majhna nastavitev. Torej, kako vklopiti HDMI na prenosnem računalniku? To se pogosto zgodi, ko se prenosni računalnik uporablja kot drugi monitor za stacionarni računalnik. Če želite to narediti, boste potrebovali HDMI kabel in ga priključite na grafično kartico, od tega pa boste morali priključiti prenosni računalnik. Če ena od naprav nima takega vmesnika, to je sposobnost uporabe adapterjev, potem pa je potrebno pripraviti se na izgubo kakovosti. Nato lahko greste, preden vklopite vhod HDMI na prenosnem računalniku. Ko priključite kabel, lahko vklopite prenosni računalnik in počakate, da se sistem zažene. Nato uporabite bližnjico na tipkovnici fn + F4. Vendar pa so na prenosnih računalnikih različnih modelov lahko drugi ključi. Ta kombinacija aktivira preklapljanje monitorjev, zato morate na zaslonu poiskati ključ s sliko. Če ta metoda ne deluje, lahko uporabite druge možnosti. Če želite to narediti, kliknite gumb "Start" in pojdite na "Nadzorna plošča". Nato morate izbrati možnost »Zaslon« in v stolpcu na levi izberite možnost »Konfiguriraj nastavitve zaslona«. To je nastavitev HDMI na prenosnem računalniku. Če želite najti prvi zaslon, morate klikniti na gumb »Najdi« in nastaviti možnosti »Razširi te zaslone«. Tako jevklopite HDMI na prenosnem računalniku.

  Priključitev prenosnega računalnika na prenosni računalnik

  Zdaj lahko razmislite, kako povezati prenosni računalnik z prenosnim računalnikom prek HDMI. V bistvu, povezovanje dveh prenosnih računalnikov na ta način ne bo naredil ničesar. Dejstvo je, da je priključek HDMI na prenosnem računalniku zasnovan samo za prenos podatkov, ne pa tudi za sprejem.
  V takih primerih je priključek RJ-45 in brezžična povezava Wi-Fi. Tako priključitev prenosnika na prenosni računalnik prek HDMI ne bo delovala. Nekateri prenosniki imajo vgrajen vmesnik Bluetooth, ki omogoča tudi medsebojno povezavo prenosnih računalnikov.

  Povezovanje s televizorjem brez HDMI

  Zgodi se, da prenosni računalnik nima ustreznih vrat, zato morate uporabiti metode, kot je adapter za HDMI, za prenosni računalnik. To zahteva kabel HDMI za adapter DVI-HDMI.
  Vse operacije se izvajajo izključno na neuporabni opremi. Zdaj lahko začnete povezovati. Adapter je vstavljen v vrata DVI na prenosnem računalniku, priključek HDMI na izhodu pa poveže kabel. Nato lahko vklopite televizor in prenosni računalnik. Na prenosnem računalniku pritisnite desno tipko miške in izberite postavko »Ločljivost zaslona«. Odpre okno z možnostmi in dvema zaslonoma. Izbrati morate orientacijo - pokrajino, več zaslonov - za razširitev teh zaslonov in nato gumb »Določi«. Ta gumb vam bo pomagal razumeti, kateri zaslon televizorja je in kateri prenosnik je. Po tem morate izbrati številko, ki ji pripada televizor - najpogosteje je "2". Nadalje vključujejo TV inIzberite povezavo HDMI. Zdaj lahko predvajate slike in zvok iz prenosnika na televizor.

  Različica vmesnika

  Za nakup ustreznega kabla morate razumeti, kako ugotoviti, kaj je HDMI na prenosnem računalniku. Če želite to narediti, boste morali upoštevati značilnosti grafične kartice, saj je odgovoren za ta izhod. Če imate diskretno grafično kartico, obiščite spletno mesto proizvajalca in si oglejte podroben opis grafične kartice, oziroma njegove izhode. V prenosnih računalnikih bo to vidno v njihovih tehničnih lastnostih.

  Diagnostika težav z vmesnikom

  Če obstaja težava z izhodom slike prek tega priključka, je logično predpostaviti, da vrata HDMI na prenosnem računalniku ne delujejo. Vendar pa ni treba pohiteti z zaključki, saj obstaja več "simptomov" okvar, ki jih je treba obravnavati.
  Prvi in ​​najbolj očiten znak odpovedi bo izginotje slike na televizorju ali monitorju. Za začetek preverite povezavo in če jo laptop definira, je priporočljivo, da pregledate kabel. Prvič, v obeh gnezdih naj bi sedel tesno, drugič pa morate biti pozorni na celotno dolžino: brez ovinkov, zunanjih poškodb, v tretjem - na vrsti pristanišča - pogosto lahko zamenjate vhodno /izhodno gnezdo, ker so določene

  Reševanje problemov

  V primeru piska morate obiskati nadzorno ploščo in izbrati zavihek »Oprema in zvok«, nato pa potrebujemo samo zvok, odpre se okno, kjer se ponujajo različice.povezavo Če imate težave s stacionarnim računalnikom, morate izbrati grafično kartico, v primeru televizije pa televizijo. Po tem pritisnite "Uporabi".
  Tega problema ni treba izključiti s samim pristaniščem, saj bi ga lahko preprosto zažgali. Da bi preprečili takšno težavo, morate pred povezavo HDMI: kabelske televizije in satelitskega krožnika prekiniti povezave tretjih oseb. Ne bo odveč preverjati odtoka - njegova tla imajo pomembno vlogo. V primeru izgorevanja priključka se obrnite na servisni center, da zamenjate režo.

  Sorodne publikacije